majkel74 Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października I dlatego właśnie moja rada: postawić na stereo również do filmów. I wzmacniacz będzie lepszy, i kolumny będą lepsze (w danym budżecie). Pamietam te nieustanne kombinowanie przy wymianie czegokolwiek w „łączonym” systemie… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Masz bardzo dobry sprzęt. Jeśli on Ci nie daje satysfakcji to podmiana na wzmacniacz też tego nie zrobi. Stawiam na akustykę pomieszczenia. Czy uważasz że jest duża różnica kiedy jest Auyssey na on i Off? 12 godzin temu, Gargan napisał: Eversolo chyba może być przedwzmacniaczem? Po co kupować jeszcze kolejne urządzenie? Ale jest taki sobie jako PRE. Lepiej nim grac jako odtwarzacz sieciowy. 14 godzin temu, Patryk89_896 napisał: Do marantza mam eversolo za pomocą RCA. Wcześniej jak miałem Integre to buczenie wywoływał sam amplituner solo bez niczego To nie jest normalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Zabawne jest, że przyszłością muzyki miał być od zawsze dźwięk dookolny. Najpierw weszło stereo.... ... potem kwadrofonia... ...potem jakieś ProLogic... ... wielokanałowe nośniki SACD i DVD-Audio... ... ale ostatecznie i tak wygrało mono! 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 5 października Autor Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) 19 godzin temu, Gargan napisał: Eversolo chyba może być przedwzmacniaczem? Po co kupować jeszcze kolejne urządzenie? A próbowałeś podłączyć EverSolo do Marantz optykiem? Zacząłem się zastanawiać czy nie najlepiej byłoby podłączyć: EverSolo → 2x Arcam → kolumny ← Marantz Kolumny frontowe byłyby podłączone równocześnie do dwóch różnych zestawów. Póki co chce eversolo podpiąć za pomocą xlr i zobaczymy jak wyjdzie a marantza zostawię po RCA . 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Masz bardzo dobry sprzęt. Jeśli on Ci nie daje satysfakcji to podmiana na wzmacniacz też tego nie zrobi. Stawiam na akustykę pomieszczenia. Czy uważasz że jest duża różnica kiedy jest Auyssey na on i Off? Ale jest taki sobie jako PRE. Lepiej nim grac jako odtwarzacz sieciowy. To nie jest normalne. Akustyka jest względnie ogarnięta - konsultowałem się że sklepem megaAcoustic z Panem Bartłomiejem Chojnackim. I fakt masz rację akustyka mnóstwo poprawiła jeśli chodzi o bas oraz wokal. Jak testowałem na parasound Hint 6 to byłem mega zadowolony. Poprostu mam problem z tym, że nie wiem jak z głową i sensem rozdzielić kino - stereo. Bo jeśli chodzi o kino to jest super nie mam nic do dodania poza może w przyszłości drugim subem. Mam takie dni co chce tylko posłuchać , siąść i posłuchać i jeśli chodzi o marantza to jest słabo. Dlatego chciałbym albo przedwzmacniacz z opcją HT by podzielić kino -stereo. Teraz zamówień kable xlr i zobaczymy jak zagra eversolo pod końcówka , ale uciążliwe będzie przełączanie z tyłu rca-xlr bo nie tylko ja korzystam ze sprzętu. Najlepszą opcją dla mnie jest przedwzmacniacz do którego po xlr podłącze arcamy , do przedwzmacniacza marantza i odtwarzacz sieciowy. I mam wybór chce stereo pyk stereo chce TV pyk tv. Edytowano 5 października przez Patryk89_896 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 5 października Autor Udostępnij Napisano 5 października Znalazłem gato prd-3s, podobno ma funkcję ht. Co o nim sądzicie ? W tym momencie mogę po xlr podpiąć końcówki oraz odtwarzacz sieciowy oraz marantza po RCA. Miał ktoś styczność z nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) trochę duża kobyła ale w podobnej klasie cenowej jest też pre rotel rc-1590. xlry i opcja ht. pojawiają się używki w dobrej cenie. Edytowano 6 października przez Robert eN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) Miałem Integre rotela Ra 1592 . Tylko nie wiem czy w pre jest tak samo: w Integrze działa po podłączeniu pod Fixed - i lipa z tym że nie działa to jak typowa przelotka i trzeba samemu regulować i na max głośności straszne są szumy Edytowano 6 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) Myślałem, że taką lipę odwalili tylko w A14-MK2, a tu się okazuje, się te droższe też mają tryb Home Theatre sknocony 😄 Brawo Rotel 😄 Edytowano 6 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Al3x Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 17 godzin temu, Patryk89_896 napisał: Znalazłem gato prd-3s, podobno ma funkcję ht. Co o nim sądzicie ? W tym momencie mogę po xlr podpiąć końcówki oraz odtwarzacz sieciowy oraz marantza po RCA. Miał ktoś styczność z nim? Bez odsłuchu się nie obejdzie, ale eversolo to tutaj po USB wg. mnie powinieneś rozważać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października 1 godzinę temu, Gargan napisał: Myślałem, że taką lipę odwalili tylko w A14-MK2, a tu się okazuje, się te droższe też mają tryb Home Theatre sknocony 😄 Brawo Rotel 😄 No lipa straszna . Gato i Hegel p20 podobno mają typową przelotkę , przynajmniej się napisane że omija regulacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) wydawało mi się (z lektury instrukcji) że rotel poprawnie ht zaimplementował. a interesowałem się tym pre ze względu że też łączę kino z stereo. stanęło na tym że jakiś czas używałem pre2dac cyrusa. ma programowalne wejścia, raczej nie była to typowa przelotka. brak xlr, ale w systemie używam rca. w końcu odseparowałem tory switchem rca. wiswinda dostępne na np. amazon. są też switche xlr. mam to przed dwukanałową końcówką. na wejściu procesor av, pre2dac i pre schiit saga+ Edytowano 6 października przez Robert eN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Al3x Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 1 godzinę temu, Patryk89_896 napisał: No lipa straszna . Gato i Hegel p20 podobno mają typową przelotkę , przynajmniej się napisane że omija regulacje Hegel napewno ma poprawne HT bo miałem na odsłuch H160 i w tym trybie działał jak czysta końcówka mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) Ooo to dobra informacja , niby p20 pisze że ma, nigdy nie miałem Hegla ani nikt ze znajomych , nie mam zdania co do tego sprzętu Edytowano 6 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Dnia 5.10.2024 o 17:13, Patryk89_896 napisał: Akustyka jest względnie ogarnięta - konsultowałem się że sklepem megaAcoustic z Panem Bartłomiejem Chojnackim. I fakt masz rację akustyka mnóstwo poprawiła jeśli chodzi o bas oraz wokal. Jak testowałem na parasound Hint 6 to byłem mega zadowolony. Poprostu mam problem z tym, że nie wiem jak z głową i sensem rozdzielić kino - stereo. Bo jeśli chodzi o kino to jest super nie mam nic do dodania poza może w przyszłości drugim subem. Mam takie dni co chce tylko posłuchać , siąść i posłuchać i jeśli chodzi o marantza to jest słabo. Dlatego chciałbym albo przedwzmacniacz z opcją HT by podzielić kino -stereo. Teraz zamówień kable xlr i zobaczymy jak zagra eversolo pod końcówka , ale uciążliwe będzie przełączanie z tyłu rca-xlr bo nie tylko ja korzystam ze sprzętu. Najlepszą opcją dla mnie jest przedwzmacniacz do którego po xlr podłącze arcamy , do przedwzmacniacza marantza i odtwarzacz sieciowy. I mam wybór chce stereo pyk stereo chce TV pyk tv. No rozumiem. To zmiana na inny model ampli. Arcam, Anthem, NAD, Rotel no albo stosowanie koncówki ale do modelu który ma całkeim akceptowalny PRE Dnia 6.10.2024 o 20:29, Patryk89_896 napisał: Ooo to dobra informacja , niby p20 pisze że ma, nigdy nie miałem Hegla ani nikt ze znajomych , nie mam zdania co do tego sprzętu Do odsłuchania bo to nie jest brzmienie dla każdego. W Denonie też to działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 12 października Autor Udostępnij Napisano 12 października 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No rozumiem. To zmiana na inny model ampli. Arcam, Anthem, NAD, Rotel no albo stosowanie koncówki ale do modelu który ma całkeim akceptowalny PRE Do odsłuchania bo to nie jest brzmienie dla każdego. W Denonie też to działa. Nie opłaca mi się sprzedawać 8015 bo wezmę połowę ceny jaką za niego dałem . Wiem że amplituner arcama będzie lepszy ale znowu do niego muszę dokupić kolej a końcówkę bo on sam ma tylko 7 zacisków . Także AVR 11 czy 21 + dodatkowa końcówka to spory koszt. A wydaje mi się się że solo pre i tak będzie lepszy niż z AVR. Myślę nad wypożyczeniem gato prd 3. Tak jak mówisz czytałem mnóstwo testów Hegel i chyba nie w mój gust Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 12 października Autor Udostępnij Napisano 12 października 2 godziny temu, Patryk89_896 napisał: Nie opłaca mi się sprzedawać 8015 bo wezmę połowę ceny jaką za niego dałem . Wiem że amplituner arcama będzie lepszy ale znowu do niego muszę dokupić kolejną końcówkę bo on sam ma tylko 7 zacisków . Także AVR 11 czy 21 + dodatkowa końcówka to spory koszt. A wydaje mi się się że solo pre i tak będzie lepszy niż z AVR hmm ?????? Myślę nad wypożyczeniem gato prd 3. Tak jak mówisz czytałem mnóstwo testów Hegel i chyba nie w mój gust Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Dnia 12.10.2024 o 20:56, Patryk89_896 napisał: Nie opłaca mi się sprzedawać 8015 bo wezmę połowę ceny jaką za niego dałem . Wiem że amplituner arcama będzie lepszy ale znowu do niego muszę dokupić kolej a końcówkę bo on sam ma tylko 7 zacisków . Także AVR 11 czy 21 + dodatkowa końcówka to spory koszt. A wydaje mi się się że solo pre i tak będzie lepszy niż z AVR. Myślę nad wypożyczeniem gato prd 3. Tak jak mówisz czytałem mnóstwo testów Hegel i chyba nie w mój gust No tak, na pewno strata była by spora. No jest to dobrze rozwiązanie. Testuj w domu. W sensie że za surowo Hegel by dla Ciebie zagrał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No tak, na pewno strata była by spora. No jest to dobrze rozwiązanie. Testuj w domu. W sensie że za surowo Hegel by dla Ciebie zagrał? Co mówisz nie jest dobrze rozwiązane? Z testów tak , tym bardziej Hegla nie chcą wypożyczy, a gato tam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 12 godzin temu, Patryk89_896 napisał: Co mówisz nie jest dobrze rozwiązane? Z testów tak , tym bardziej Hegla nie chcą wypożyczy, a gato tam No ta odsprzedaż. Dużo byś stracił. Nie chcą to ich strata, Aczkolwiek salon piszący tu na forum z Poznania , idzie się z nim dogadać. Ale to charakterystyczne brzmienie. Trzeba lubić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października Dnia 17.10.2024 o 07:12, Piotr Sonido napisał: No ta odsprzedaż. Dużo byś stracił. Nie chcą to ich strata, Aczkolwiek salon piszący tu na forum z Poznania , idzie się z nim dogadać. Ale to charakterystyczne brzmienie. Trzeba lubić. A co sądzisz o gato ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 13 godzin temu, Patryk89_896 napisał: A co sądzisz o gato ? Osobiscie lubię tą firmę. Kolumny mają bardzo ciekawe a nie drogie w stosunku do swoich mozliwości. Elektornika do lat jest na pewnym poziomie z pomysłem wykonania, designem. Aczkolwiek nie wszystkie produkty sa identyczne. DIA 250 jakośmi nie specjalnie siadł. A to chyba najbardziej lubiany model od nich. Natomiast AMP150 bardzo ciekawe. Natomiast produkty bardzo ciekawe i warte posluchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Osobiscie lubię tą firmę. Kolumny mają bardzo ciekawe a nie drogie w stosunku do swoich mozliwości. Elektornika do lat jest na pewnym poziomie z pomysłem wykonania, designem. Aczkolwiek nie wszystkie produkty sa identyczne. DIA 250 jakośmi nie specjalnie siadł. A to chyba najbardziej lubiany model od nich. Natomiast AMP150 bardzo ciekawe. Natomiast produkty bardzo ciekawe i warte posluchania. W zasadzie gato prd 3 ma wszystko co potrzebuje do połączenia stereo i kina. I wydaje mi się że nawet lepsza opcja niż amplituner arcama, bo w teorii gato powinien mieć lepszy przedwzmacniacz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 19.10.2024 o 21:04, Patryk89_896 napisał: W zasadzie gato prd 3 ma wszystko co potrzebuje do połączenia stereo i kina. I wydaje mi się że nawet lepsza opcja niż amplituner arcama, bo w teorii gato powinien mieć lepszy przedwzmacniacz. To przedwzmacniacz. Do stereo. Co on ma do kina? Coś zgubiłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: To przedwzmacniacz. Do stereo. Co on ma do kina? Coś zgubiłem? Nie nie. Teraz chodzi mi tylko o stereo , że typowy przedwzmacniacz taki jak gato zagra lepiej niż arcam avr 21 w stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października No ok. Ale AVR21 jest amplitunerem kina a przedwzmacniacz Gato jest typowym klockiem stereo. Chyba jakby nie łącze kropek. W sensie nie widze pola do zdziwienia że tak jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts