Skocz do zawartości

Mały subwoofer do kawalerki

EleepOrcor

Recommended Posts

Cześć,

Mam pewien problem, ponieważ w moim zestawie brakuje mi basu i chciałbym dokupić subwoofer jednak nie wiem czy ma to sens w tak małym mieszkaniu. Sprzęt który posiadam to magnat mr 780 ktory gra z dwoma kolumnami Klipsch R-610. Kolumny oznaczone czarnymi kwadratami na zdjęciu. Subwoofer chciałbym ustawić po prawej stronie kanapy (czerwony kwadrat) jednak nie wiem czy cokolwiek da między drzwiami a balkonowymi a kanapą. Niestety nie mogę go położyć przed kanapą między kolumnami ponieważ póki co jest tam wisząca szafka której nie mogę aktualnie zmienić. Przestrzeń pod szafką to 20 cm więc nic tam też nie włożę. 
Z gory dzięki za podpowiedzi.

Ponizej schemat mieszkania. Miejsce po prawej stronie kanapy to 35cm ale mogę przesunąć kanapę jeszcze w stronę kuchni.
https://photos.app.goo.gl/eiY7FaEg2kDE3zVg6

Edytowano przez EleepOrcor

Subwoofer nie jest identyfikowalny, teoretycznie najniższe częstotliwości emitowane przez subwoofer rozchodzą się w cały pomieszczeniu. Tak więc jest duża szansa, że nawet w takim pomieszczeniu subwoofer zagra dobrze. Ale niestety to trzeba spróbować, akustyk rządzi się swoimi prawami.

W tak małym pomieszczeniu i do muzyki zdecydowanie polecałbym jeden z modeli zamkniętych. Spójrz na SVS SB-1000 lub REL T/5X.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuch porównawczy, może znajdziemy jeszcze coś innego. Jest oczywiście u nas także możliwość wypożyczenia i sprawdzenia w swoim pomieszczeniu.