markkk Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Witam Proszę o poradę który amplituner sieciowy wybrać do w/w kolumn (IL Tesi 261). Kolumny zakupione w dobrej cenie nowe na promocji więc ich nie zmienię (1029zł, a wcześniej myślałem jeszcze nad nota 550x). Amplituner używany najlepiej jeszcze na gwarancji do max 1700zł mój wybór to Yamaha R-N602 lub Denon DRA-800H (ewentualnie onkyo 8250?, marantz NR1200 ale chyba przekroczy budżet) . Ma to być niedrogi ale w poprawny w tej cenie zestaw dla początkujących (bardziej powrotu do słuchania muzyki sprzed 20 lat gdzie jeszcze słuchałem w szkole średniej na marantzu serii 6000, musical fidelity E1 i tannoy MX1 w malutkim pokoju 6-7m2 🙂 ). Preferencje muzyczne to rock, metal, jazz, epicka muzyka filmowa, poważna, lubię też bardzo wokalne kobiece. Zestaw ma być neutralny nie męczący, lepiej z nutą ciepła aniżeli ostrości ale ma tez sobie poradzić z cięższym rockiem. Pokój 21m2, odległość od zestawu ok 2,5-3m. Będę wdzięczny za porady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Cześć 🙂 Czy musi to być konkretnie wzmacniacz z usługami sieciowymi, czy rozważasz podział? Otwiera to sporo możliwości 🙂 W tym budżecie szukałbym prędzej sprzętów używanych, Yamaha R-N602 to dobry kierunek. Nie ma wielkiego przeskoku między nią, a R-N600A. Sprawdziłbym również Audiolaba 6000A Play, ominął Denona, bo może być zbyt ciemny. Ze sprzętów podzielonych na pewno Cambridge Audio AXR100, może trafisz CXA60 w dobrej cenie i do tego np. WiiM Mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts