Q21 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Dla mnie już byłoby raczej zbyt ciepło, Indiany pod Onkyo i Yamahę lepiej pasują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Dzięki wszystkim za opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 19 godzin temu, lion napisał: czy to cieplejsze granie anthem'a nadaje się jeszcze do ożenienia z ciepło grającymi divami 660 ? czy raczej anthem 'wymaga' czegoś ostrzej grającego? no on gra cieplej niż Arcam ale to jest do ustawienia. Żywo to faktycznie gra Yamaha. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Jeśli lubisz cieplejsze brzmienie to nie będzie to problem. Za ciepło byłoby np. z Denon-em bo tam jeszcze dochodzi misiowaty bas. Anthem jest bardziej energiczny i dobrze kontroluje brzmienie. Yamaha żywo, efektownie ale gorzej w stereo, mniej naturalnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Myślże że cena za tego Anthema jest na prawde kusząca w Konsbud. I warto go brac mocno pod uwagę póki jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Konsbud chyba nie ma w ofercie, no ale fakt - kusi ta cena z czwórką z przodu. Ja się jeszcze motam, bo lubię klimat/funkcjonalności Yamahy, dlatego naturalnie ciągnie do A4A.. Jak kupię Anthema to coś czuję, że za chwilę też innych kolumn będę szukał. @Krzysiek Nykiel już dokonałeś wyboru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano 28 października Autor Udostępnij Napisano 28 października Zbieram się. Aktualnie walczę z remontem kuchni i chcę na dniach go kupić. Później zacznę Wam truć z głośnikami ; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Ja już na surround mam MA Bronze FX, więc szatański plan zakłada (po ewentualnym zakupie Anthema) przejście z frontami i centralem również na MA.. Muszę gdzieś tego Anthema posłuchać jeszcze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 22 godziny temu, lion napisał: Konsbud chyba nie ma w ofercie, no ale fakt - kusi ta cena z czwórką z przodu Oczywiscie mój bład. chodziło o sklep Polpak. 22 godziny temu, lion napisał: Ja się jeszcze motam, bo lubię klimat/funkcjonalności Yamahy, dlatego naturalnie ciągnie do A4A.. Też bardzo lubiłem poprzedniki 1070 i 1080 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października https://www.avu.ca/promotions/fall-anthem-av-receiver-sale-save-20/ 60 dni promocji - ciekawe czy u nas pojawi się jakaś akcja 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października US I Canada to kompletnie inne rynki. Nie szukał bym tu powiązania. Następstw czy coś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października brac teraz i nie czekac na koniec promocji ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Ma ktoś wujka w Kanadzie😀 Ceny super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 33 minuty temu, MasterD23337 napisał: Ma ktoś wujka w Kanadzie😀 Ceny super. A jakie są dodatkowe opłaty za import elektroniki z Kanady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano 30 października Autor Udostępnij Napisano 30 października A jak z zasilaniem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 18 minut temu, Krzysiek Nykiel napisał: A jak z zasilaniem? Trzeba przetwornicę napięcia dokupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października No właśnie z 'importem' to się kiedyś naciałem i trochę stresu było, ale to w formie giftu miałem wysyłane, więc opłat nie bylo. Coś małego to jeszcze mozna wcisnąć znajomym do samolotu, ale z tym to słabo W ampli nie kojarzę przełącznika wyboru napięcia sieciowego, więc trafo by byl potrzebny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 12 minut temu, lion napisał: No właśnie z 'importem' to się kiedyś naciałem i trochę stresu było, ale to w formie giftu miałem wysyłane, więc opłat nie bylo. Coś małego to jeszcze mozna wcisnąć znajomym do samolotu, ale z tym to słabo W ampli nie kojarzę przełącznika wyboru napięcia sieciowego, więc trafo by byl potrzebny. Np. Jakiś zewnętrzny transformator 230V/110V, np. toroid w obudowie z układem miękkiego startu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października 22 godziny temu, MasterD23337 napisał: A jakie są dodatkowe opłaty za import elektroniki z Kanady? Cło, VAT, przetwornica. Nie wiem czy radio tez bedzie dobrze działać. FM No i plus transport. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano 3 listopada Autor Udostępnij Napisano 3 listopada Dobra, wracamy do tematu. Miałem przez 2-3 dni zagwozdkę, bo trafił się 7100 z drugiej ręki (na forum) i prawie go kupiłem, ale jednak fakt, że jest z zagranicznej dystrybucji i gwarancji pewnie nie ma spowodował, że odpuściłem. Dobieramy więc kolumny do MRX540. Rozważam właściwie tylko używane. Zakup będę przeprowadzał partiami, więc zaczynamy od frontów podstawkowych i suba. Salon spory, ok. 40mkw. Fronty i sub mają zarówno rozsądnie obsłużyć stereo (2.1 właściwie) i film. Muzyka jak pisałem - metal. Kolumny na szafce rtv po około 120cm od osi TV (w lewą i prawą). Nie zastawione. Przy przeciętnej głębokości podstawkowych ok.30cm będa tyłem blisko ściany, Powiedzmy, że budżet na front to około 2 tys. Sub ma być w miarę nadążać za muzyką i w miarę nisko schodzić w kinie (wiem, że cieżko) - ok. 1,5 tys. (aktualnie jest Magnat 302A i za muzyką nie nadąża, ale w kinie było ok). Później dokupię centralny (można już teraz coś polecić), ale póki co będę "grał" na posiadanym Polk Audio T30, a tylne (aktualnie będą Polk T15) to jeszcze później. Warunek jeden - kolor czarny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Heco Celan GT 302 albo nowsze Revolution 3 Monitor audio Gold 100 / Silver 100 KEF R3 czy to bez czy z Meta Elac Carina Dnia 3.11.2024 o 13:26, Krzysiek Nykiel napisał: Powiedzmy, że budżet na front to około 2 tys. Aha teraz doczytałem Bronze 100 ELAC B6.2 KEF Q350 Dali Oberon 3 Dnia 3.11.2024 o 13:26, Krzysiek Nykiel napisał: Sub ma być w miarę nadążać za muzyką i w miarę nisko schodzić w kinie (wiem, że cieżko) - ok. 1,5 tys. (aktualnie jest Magnat 302A i za muzyką nie nadąża, ale w kinie było ok). Fyne F3.10 Heco Aurora 30A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts