Skocz do zawartości

Onkyo 7100 a Anthem mrx540 w stereo

Krzysiek Nykiel

Recommended Posts

22 godziny temu, lion napisał:

Konsbud chyba nie ma w ofercie, no ale fakt - kusi ta cena z czwórką z przodu

Oczywiscie mój bład. chodziło o sklep Polpak.

22 godziny temu, lion napisał:

Ja się jeszcze motam, bo lubię klimat/funkcjonalności Yamahy, dlatego naturalnie ciągnie do A4A..

Też bardzo lubiłem poprzedniki 1070 i 1080

No właśnie z 'importem' to się kiedyś naciałem i trochę stresu było, ale to w formie giftu miałem wysyłane, więc opłat nie bylo. Coś małego to jeszcze mozna wcisnąć znajomym do samolotu, ale z tym to słabo ;)

W ampli nie kojarzę przełącznika wyboru napięcia sieciowego, więc trafo by byl potrzebny. 

12 minut temu, lion napisał:

No właśnie z 'importem' to się kiedyś naciałem i trochę stresu było, ale to w formie giftu miałem wysyłane, więc opłat nie bylo. Coś małego to jeszcze mozna wcisnąć znajomym do samolotu, ale z tym to słabo ;)

W ampli nie kojarzę przełącznika wyboru napięcia sieciowego, więc trafo by byl potrzebny. 

Np. Jakiś zewnętrzny transformator 230V/110V, np. toroid w obudowie z układem miękkiego startu

Dobra, wracamy do tematu.

Miałem przez 2-3 dni zagwozdkę, bo trafił się 7100 z drugiej ręki (na forum) i prawie go kupiłem, ale jednak fakt, że jest z zagranicznej dystrybucji i gwarancji pewnie nie ma spowodował, że odpuściłem.

Dobieramy więc kolumny do MRX540. Rozważam właściwie tylko używane. Zakup będę przeprowadzał partiami, więc zaczynamy od frontów podstawkowych i suba.

Salon spory, ok. 40mkw. Fronty i sub mają zarówno rozsądnie obsłużyć stereo (2.1 właściwie) i film. Muzyka jak pisałem - metal.

Kolumny na szafce rtv po około 120cm od osi TV (w lewą i prawą).  Nie zastawione. Przy przeciętnej głębokości podstawkowych ok.30cm będa tyłem blisko ściany, Powiedzmy, że budżet na front to około 2 tys.

Sub ma być w miarę nadążać za muzyką i w miarę nisko schodzić w kinie (wiem, że cieżko) - ok. 1,5 tys. (aktualnie jest Magnat 302A i za muzyką nie nadąża, ale w kinie było ok).

Później dokupię centralny (można już teraz coś polecić), ale póki co będę "grał" na posiadanym Polk Audio T30, a tylne (aktualnie będą Polk T15) to jeszcze później.

Warunek jeden - kolor czarny.

Heco Celan GT 302 albo nowsze Revolution 3

Monitor audio Gold 100 / Silver 100

KEF R3 czy to bez czy z Meta

Elac Carina

Dnia 3.11.2024 o 13:26, Krzysiek Nykiel napisał:

Powiedzmy, że budżet na front to około 2 tys.

Aha teraz doczytałem

Bronze 100

ELAC B6.2

KEF Q350 Dali Oberon 3

Dnia 3.11.2024 o 13:26, Krzysiek Nykiel napisał:

Sub ma być w miarę nadążać za muzyką i w miarę nisko schodzić w kinie (wiem, że cieżko) - ok. 1,5 tys. (aktualnie jest Magnat 302A i za muzyką nie nadąża, ale w kinie było ok).

Fyne F3.10

Heco Aurora 30A