Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć, od razu na wstępie zaznaczę że nie jest audiofilem, a jedynie lubię posłuchać muzyki i obejrzeć film gdy jakoś dźwięku jest lepsza niż standardowo nadawana bezpośrednio z głośników telewizora. Chodzi pewnie także o basy. Nie znam się także na tych wszystkich niuansach związanych z waszym spektrum zainteresowania jakim jest cała strefa audio. Potrafię jedynie stwierdzić czy mi się podoba jak coś brzmi czy nie bez rozkładania tego na czynniki pierwsze. Tyle słowem wstępu a teraz do celu... poszukuje głośników, które che wpiąć do telewizora w sypialni (poprzez port HDMI Arc), pomieszczenie nieduże o powierzchni 13m^2. Miałbym do Was prośbę o sugestie w wyborze pomiędzy 4 urządzeniami jakie przedstawie poniżej, może wraz z jakąś argumentacją czemu akurat taki wybór. Super byłoby gdyby trafiła się opinia osoby, która właśnie taki sprzęt użytkuje na co dzień i może napisać coś w oparciu o własne doświadczenia. Jakby pojawiały się pytania co ja lubię, to jako podpowiedź napiszę że w salonie posiadam Soundbar JBL bar 9.1, z którego jestem zadowolony. Teraz chce sprawdzić coś innego niż belka.  Z góry dziękuje za pomoc :) również za sugestie innych rozwiązań ale jeśli to możliwe skupmy się na głośnikach wpiętych bezpośrednio do TV poprzez HDMI.

Lista (nie chciałbym przekraczać 2000 zł za komplet) :

- Magnat Monitor Reference 2A (nie podobają mi się wizualnie ale dorzucam bo były tu polecane w podobnych wątkach)

- ELAC Connex (również były tutaj polecane)

- ARGON AUDIO FENRIS A5 (były także rozważane FORTE A4)

- Audio Pro A28

Edytowano przez KH88
Napisano

Cześć :) Żadnych nowych opcji nie dopisze, ale moim zdaniem zdecydowanie warto sprawdzić Argony. Fajna, uniwersalna opcja, z żywym i dynamicznym brzmieniem, dobrze pasuje do TV. Nie da to jednak takiego zejścia jak JBL, podobnie pewnie będzie z efektami surround.