vanyel Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Witam. Obecnie posiadam skromny zestaw stereo: NAD C356BEE + Heco Aurora 1000 i w salonie około 20m2 gra mi to przyjemnie. Pomyslałem jednak o dokupieniu subwoofera typowo pod filmy (plus ewentualnie konsolę). Do muzyki wystarcza mi to co mam dotychczas. Nie za bardzo chcę się pchać w pełne kino domowe. Rozumiem, że w związku z faktem, że chciałbym subwoofer podłączyć pod NADa, odpada mi zdecydowana większość konstrukcji bez wejścia wysokopoziomowego? Czy mógłbym subwoofer podpiąć jako "speakers B" i przełączać z pilota czy wzmacniacz ma grać razem z nim (do filmów) czy bez (do muzyki)? Czy takie zastosowanie ma sens? Budżet niewielki bo w okolicach 2000 - 2500zł. Przepraszam za pytania laika, ale mam mocno ograniczone doświadczenie w temacie. Za wszelkie rady z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Cześć Subwoofer możesz podpiąć poprzez Pre Out w Twoim wzmacniaczu. Jeśli będziesz używał subwoofera tylko do kina oraz gier, to warto sprawdzić nieco droższego Klipscha RP-1000SW. Jest ponad budżetem, ale w mojej opinii jest znacznie ponad wszystkim innym, co znajdziesz w tych przedziale Niemniej, nieco mnie dziwi, że brakuje Ci basu, bo Aurory 1000 na takim metrażu zdecydowanie powinny mieć go bardzo dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanyel Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października Dziękuję za propozycję. Do muzyki ten zestaw jest dla mnie super. Ale już do filmów tak sobie. Wcześniej do filmów był w użyciu soundbar JBL Bar 2.1 Deep Bass i miałem wrażenie, że nawet ten subwoofer z tego zestawu robił w filmach lepszą robotę niż Aurory 1000 (bas był "potężniejszy"). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Możesz podłączyć tego suba pod speakers B jeśli będzie wysokopoziomowe Ale możesz też podłączyć wyjsciami pre out i tez bedzie to działać. Ten Klipsch jest super jednak stawiał bym go bardziej na kino. W stereo SVS SB1000 albo HT1003 od RELa Widziałem tez dobrą cenę na uzywany HT1205. Przy uzywanych warto tez zastanowić się nad Tannoy seria TS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanyel Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października Czy w przypadku podpięcia subwoofera pod Pre Out chcąc posłuchać zestawu bez grającego suba, będę go musiał fizycznie wyłączyć, tak by grały tylko kolumny? 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ten Klipsch jest super jednak stawiał bym go bardziej na kino. Szukam subwoofera właśnie w celu polepszenia wrażeń filmowych na tyle na ile możliwe w zakładanym budżecie i w moim systemie stereo. Nie planuję używania go z muzyką. Jestem zadowolony jak mi te Aurory grają w muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Tak. On ma pstryczek z tyłu. Albo idąc tym rozumowaniem odwrotnie. Będziesz go włączał jak będziesz chciał posłuchać z nim. A no to dobra opcją będzie w takim razie Klipsch. To on wraca do gry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts