Skocz do zawartości

Coś do salonu - głównie do grania muzyki

mk1234

Recommended Posts

14 godzin temu, Walezy napisał:

Nie wyobrażam sobie, że ktoś wydałby grube pieniądze tylko i wyłącznie na podstawie forumowej rekomendacji.

A ja myślę, że to dość częste. Zapewne najczęstsze w wykonaniu osób, które się na forum nawet nie zarejestrują.

Ktoś początkujący chce coś sobie kupić. Poczyta fora i w oparciu o to co przeczyta zamawia najczęściej polecanego "pewniaka" w ciemno.

Dnia 7.11.2024 o 21:20, Walezy napisał:

Moje rekomendacje są rekomendacjami sprzetu do odsluchu  a nie do zakupu bez sprawdzenia jak to gra.

Tak ja wiem zgadzam sięz Tobą. Bardziej w rekomendacjach chodzi o odsnianie produktów , prawda? A nie wciecia wszystkiego z listy katalogowej 5 sklepów. Żeby odsiać, trzeba produkt znać. Raczej na forum poleca sie produkty znane. Tu KEF od razu powiem na pewno zrobił progress nie spodziewam siężeby nie. Bardziej chodzi mi czy proporcjonalny wzrost ceny jest adekwatny.

Dnia 8.11.2024 o 11:59, Chmarski napisał:

A ja myślę, że to dość częste. Zapewne najczęstsze w wykonaniu osób, które się na forum nawet nie zarejestrują.

Ktoś początkujący chce coś sobie kupić. Poczyta fora i w oparciu o to co przeczyta zamawia najczęściej polecanego "pewniaka" w ciemno.

Dokładnie. Mnóstwo osób wybiera na podstawie forów i tu pół biedy, ale też rekomendacji na rożnych grupach Facebook, Pepper czy nawet opinie ceneo. A tam to już kosmos.