Skocz do zawartości

Sieciowy amplituner do B&W DM602 S1

Apoc92

Recommended Posts

Cześć i czołem,

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich audiofilów ;)

Kupiłem dzisiaj kolumny podstawkowe B&W DM602 S1 i jako, że jestem totalnym laikiem chciałbym prosić Was o poradę co do wyboru amplitunera do nich. Nie mam żadnego doświadczenia w dobieraniu i podpinaniu wzmacniacza do kolumn. Pół roku temu zakupiłem kolumny aktywne Audio Pro A48 które mają wbudowany wzmacniacz i to był mój pierwszy i do tego momentu jedyny "kontakt" z audio. Kolumny aktywne zostawiam przy telewizorze i teraz chciałbym złożyć coś ciekawszego do słuchania w pokoju w którym pracuje. Przechodząc do sedna tematu - amplitunera do DM602. Bardzo zależy mi na sieciowym streamingu z Tidala, więc opcja Tidal Connect w amplitunerze jest dla mnie koniecznością, ponieważ to będzie prawdopodobnie moje jedyne źródło dźwięku. I drugie (a zarazem ostatnie) na czym mi zależy, to żeby wycisnął z tych kolumn co się da. Nie chciałbym amplitunera który jest minimum dla tych kolumn. Nie są one co prawda bardzo duże ale marzy mi się trochę zapasu w "parametrach" amplitunera aby w pełni zapanował nad tymi kolumnami, aby mogły w całości pokazać na co je stać.

Myślałem wstępnie nad Yamahą R-N800A lub R-N1000A ale to głównie z powodu Tidala i dobrych opinii w sieci. To będzie mój pierwszy zestaw, proszę Was o wsparcie, wyrażenie zdania, podzielenia się opinią :)

FB_IMG_1729666577595.jpg

Yamaha i B&W w komplecie to nie jest dobra droga. Poszukaj czegoś znacznie cieplejszego, bardziej wypełnionego. Spójrz na Audiolab 6000A Play, ewentualnie np. Musical Fidelity M2si lub model wyższy, Atoll IN80 lub wyżej i do tego mały ale bardzo nowoczesny streamer WiiM Pro. To naprawdę zagra o kilka klas lepiej.

Zapraszam na odsłuchy oraz specjalne, indywidualne wyceny dla forumowicza.

• 2 weeks later...