Apoc92 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Cześć i czołem, To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich audiofilów Kupiłem dzisiaj kolumny podstawkowe B&W DM602 S1 i jako, że jestem totalnym laikiem chciałbym prosić Was o poradę co do wyboru amplitunera do nich. Nie mam żadnego doświadczenia w dobieraniu i podpinaniu wzmacniacza do kolumn. Pół roku temu zakupiłem kolumny aktywne Audio Pro A48 które mają wbudowany wzmacniacz i to był mój pierwszy i do tego momentu jedyny "kontakt" z audio. Kolumny aktywne zostawiam przy telewizorze i teraz chciałbym złożyć coś ciekawszego do słuchania w pokoju w którym pracuje. Przechodząc do sedna tematu - amplitunera do DM602. Bardzo zależy mi na sieciowym streamingu z Tidala, więc opcja Tidal Connect w amplitunerze jest dla mnie koniecznością, ponieważ to będzie prawdopodobnie moje jedyne źródło dźwięku. I drugie (a zarazem ostatnie) na czym mi zależy, to żeby wycisnął z tych kolumn co się da. Nie chciałbym amplitunera który jest minimum dla tych kolumn. Nie są one co prawda bardzo duże ale marzy mi się trochę zapasu w "parametrach" amplitunera aby w pełni zapanował nad tymi kolumnami, aby mogły w całości pokazać na co je stać. Myślałem wstępnie nad Yamahą R-N800A lub R-N1000A ale to głównie z powodu Tidala i dobrych opinii w sieci. To będzie mój pierwszy zestaw, proszę Was o wsparcie, wyrażenie zdania, podzielenia się opinią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Coś cieniutkie te B&W, to model do wbudowania w ścianę? Pokaż zdjęcie od tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apoc92 Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października (edytowany) Zdjęcie z tyłu: Edytowano 24 października przez Apoc92 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października nie polecam Yamahy do tych Bowersów. Cieplejszy all in one to Audiolab 6000A albo Quad Solus Play ale nie polecam ze względu na funkcje sieciowe. Drożej Atoll albo Cabasse Abyss. A może po prsotu dokupić Wiim i nie ograniczać się all in one? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apoc92 Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października Dzięki, zerknę na Twoje propozycje Wiim nie wykluczam stanowczo ale wolałbym all in one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Yamaha i B&W w komplecie to nie jest dobra droga. Poszukaj czegoś znacznie cieplejszego, bardziej wypełnionego. Spójrz na Audiolab 6000A Play, ewentualnie np. Musical Fidelity M2si lub model wyższy, Atoll IN80 lub wyżej i do tego mały ale bardzo nowoczesny streamer WiiM Pro. To naprawdę zagra o kilka klas lepiej. Zapraszam na odsłuchy oraz specjalne, indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apoc92 Napisano 6 listopada Autor Udostępnij Napisano 6 listopada Q21 dzięki za podpowiedzi i materiał do obejrzenia Jeszcze jestem w trakcie zastanawiania się. Możliwe, że się do Was odezwę za jakiś czas Na odsłuch niestety za daleko, jestem z Warszawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Trasa jest całkiem szybka, salon jest kilka km od zjazdu z trasy, a na miejscu mamy spory parking, dobrą kawę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts