Skocz do zawartości

ROTEL Michi + Eversolo Dmp a8

Witold Bjs

Recommended Posts

Witam, obecnie posiadam Naim Uniti Nova + Focal Kanta no.2 , myślałem nad rozwinięciem Naim do Classic 200, jednak spotkalem się z opiniami że to przepłacony setup . W obecnym zestawieniu brakuje mi mocy/ kontroli basu . Miałem chwilę Devialet Expert 220 pro- było bardzo dobrze z mocą jednak Devialet jak dla mnie mało muzykalny . Pytanie czy sensowne jest przetestować ROTEL Michi x3 + jakiś streamer ? Czy może lepiej sprawdzić końcówkę mocy ROTEL s5 i zestawić ją z np Eversolo dmp a8 ? - czy można tak to zestawić i czy zagra to lepiej niż DAC który jest na pokładzie Michi x3 ? Bardzo proszę o Wasze opinie . 

Focal Kanta to bardzo dobre kolumny, ale także bardzo wymagające. Jeśli chcesz pójść do przodu z jakością, klasa dźwięku, na pewno dobrym wyborem jest set Naim 200. Czy przepłacony? Zapraszam na odsłuchy, jeśli się taka konfiguracja spodoba, to na pewno w kwestii finansów znajdziemy kompromis i nie powiesz, że przepłaciłeś. Natomiast jest jeszcze wiele innych, równie ciekawych konfiguracji, na odsłuchy których serdecznie zapraszam. Koniecznie warto posłuchać w takiej konfiguracji wzmacniacz ATC SIA2-150, bardzo ciekawą alternatywą może być także świetny brytyjski wzmacniacz Rega Aethos, ewentualnie jeśli tylko budżet pozwoliłby model Rega Osiris. Natomiast w temacie streamera rzeczywiście jeden z modeli Eversolo będzie dobrym wyborem, chociaż przy tej klasie urządzeń zwróciłbym Twoją uwagę na streamery Lumin, ewentualnie jeszcze lepiej pod względem jakości dźwięku zestaw Silent Angel.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.