bramowicz1 Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 1 godzinę temu, kpkp napisał: Spróbowałem odłączyć sieć zrobić reset na nowo aplikację wgrać i niestety , bas jest żenada ja mówię o Basie z samej belki, gdyż wcześniej ona dudniła dosłownie a teraz brakuje subwoofera. chce zapytać czy instalując aplikację na telefonu gdy odnajdą aktualizacje belki czy muszę ją aktualizować czy mogę to pominąć? dzieki Mi nie pozwolił pominąć przy konfiguracji Home Theater. Nie chciał mi dodać satelity do kina bez aktualizacji. A jak z samą belką to nie wiem. Teoretycznie każda aktualizacja powinna przynieść poprawe, naprawę błędów. Oni podobno sporo naprawili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpkp Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Reset nie przywróci ustawień fabrycznych tzn oprogramowania pierwotnego zgadza się? tylko zostaje te aktualne …? Philips ma wysłać mi nowy soundbar a tego zabrać. Chciałbym uniknąć aktualizacji. Zastanawiam się czy to aktualizacja oprogramowania utraciła bas czy aplikacji, ale ja mam samą belkę jednak z wbudowanym subwooferem , więc musiało to dawać basu po ustawienia w PS FINE TUNE jak ustawiałem bas na minus 6 taki paradoks, może to był jakiś błąd systemowy, ale bas rozwalał. Wytłumaczycie mi w ogóle po co jest tyle tych aplikacji, której ja mam wzasadzie używać docelowo Ps Fine Tune? Entertainment? Wi-Fi music? Play-Fi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bramowicz1 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) Nie wiem skąd te problemy u ciebie. Wiem tylko, że czasami zmuszony byłem wyłączyć i właczyć cały system bo tracił połączenie lub dźwięk bo prawdopodobnie był jakiś konflikt urządzeń peryferyjnych. Jako odtwarzacz główny używam Zidoo Z9 XPRO. A on czasami nie radzi sobie z menu płyt BD UltraHD. Robi przez to zawiechy w audio. Tak to sobie tłumaczę bo z samym TV po ARC nie ma problemu. Zobaczę jak będzie się zachowywał gdy podłączę jakiś odtwarzacz Blu-ray stacjonarny. Sieciowe odtwarzacze są wygodne ale to jednak nie to samo co taki stacjonarny. A apropos tych aplikacji to inaczej tego pewnie się nie dało rozwiązać bo pilot ubogi w funkcje. A pilot apropos ten sam co w B97. Za te pieniadze, to całość powinna być tip top. Pilot przy tym jest bardzo słabiutki, ta imitacja szczotkowanego aluminium to plastik, który trzeszczy niemiłosiernie przy wkładaniu bateri jakby miał się połamać. A mogliby zrobić pilot z obudową aluminiową jak to zrobili w którymś z flagowych TV. Za ten szczegół zrobiłem im minusa w opini. Edytowano 14 lutego przez bramowicz1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts