Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie i nie wyśmiewajcie nowicjusza,

mam większość platform streamingowych i zastanawiam się jak polepszyć efekty audio w filmach (zwlaszcza tam gdzie muzyka ma duże znaczenie).

Stąd pytania:

1. Czy zakup kina domowego (budzet do 5 tys., wiem, mało) do streamingu ma w ogóle sens?

2. Jeśli tak to jaki internet będzie wystarczający?

3. Jaki ewentualnie sprzęt sugerujecie?

4. Jeśli nie - kupić sensowny bluray i tak oglądać filmy?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
22 minuty temu, balech napisał:

1. Czy zakup kina domowego (budzet do 5 tys., wiem, mało) do streamingu ma w ogóle sens?

Przy odrobinie szczęścia znajdzie się coś fajnego. Trzeba patrzeć w stronę używanych zestawów.

2. Jakikolwiek byle stacjonarny. Streamingi to maks (oprócz sony)  30 Mbps większość lacz to 100+.

3. Najlepszy na jaki Cie stać. Za 5 tysięcy to odpalasz olx i patrzysz co ciekawego masz w okolicy

4. A co to zmieni jeżeli chodzi o dźwięk z TV?

Napisano
36 minut temu, PanKlor napisał:

2. Jakikolwiek byle stacjonarny. Streamingi to maks (oprócz sony)  30 Mbps większość lacz to 100+

Niekonieczne. Akurat na próbę mam 5G z zewnętrzną anteną i speedtest pokazuje w zależności od pory dnia 300-600Mb/s download i 30-90Mb/s upload. Na stream by wystarczyło z wielkim zapasem, kwestia lokalizacji.

Napisano

Ależ oczywiście, że dobrze działające lte/5g starczy tylko trzeba sobie wczesniej sprawdzić i dalej nie ma żadnej gwarancji, że takie same prędkości będą za miesiąc albo dwa. Sam 5 lat temu miałem w poprzednim mieszkaniu lte jako backup. Było tak dobre że dało się grać w cs:go  i wyciągało 120-150 Mbps.