Muzika121221 Napisano 6 listopada 2024 Napisano 6 listopada 2024 Cześć, mam pytanie odnośnie słuchawek Philips Fidelio L4. Z racji że są to słuchawki Bluetooth to czy jest sens podłączania ich przez kabel? I np. brania dodatkowego wzmacniacza słuchawkowego? Słyszałem że jeśli chodzi o słuchawki Bluetooth, to podłączanie ich przez kabel nie raz powoduje szumy i wręcz gorsza jakość dźwięku. Czekam na Wasze opinie odnośnie tego, a jak ktoś wypowie się mając te słuchawki to będzie już wgl super. Jeśli chodzi o połączenie przez kabel posiadają one analogowe wejście 2,5mm. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 listopada 2024 Napisano 6 listopada 2024 Cześć Słuchawki BT często mają elektronikę stworzoną stricte pod nie. Przez to mogą nie grać odpowiednio po analogu, a ciężko mi będzie określić jak jest w przypadku L4 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 listopada 2024 Napisano 10 listopada 2024 Dnia 6.11.2024 o 13:52, Muzika121221 napisał: Cześć, mam pytanie odnośnie słuchawek Philips Fidelio L4. Z racji że są to słuchawki Bluetooth to czy jest sens podłączania ich przez kabel? I np. brania dodatkowego wzmacniacza słuchawkowego? Słyszałem że jeśli chodzi o słuchawki Bluetooth, to podłączanie ich przez kabel nie raz powoduje szumy i wręcz gorsza jakość dźwięku. Czekam na Wasze opinie odnośnie tego, a jak ktoś wypowie się mając te słuchawki to będzie już wgl super. Jeśli chodzi o połączenie przez kabel posiadają one analogowe wejście 2,5mm. Cześć, Czy wybór już na ten produkt czy szukasz dalej? Generalnie warto używać kabla w słuchawce BT tylko wtedy gdy mamy do tego odpowiedni wzmacniacz słuchawkowy, a takie startują od kilku stówek w górę. Z drugiej strony kupując słuchawki na BT, raczej na tym się skupiamy przede wszystkim Gdybyś jednak jeszcze niczego nie kupił to proponujemy zerkać na B&W PX7s2 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px7-s2.html Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 9 marca Napisano 9 marca Dnia 6.11.2024 o 13:52, Muzika121221 napisał: Cześć, mam pytanie odnośnie słuchawek Philips Fidelio L4. Z racji że są to słuchawki Bluetooth to czy jest sens podłączania ich przez kabel? I np. brania dodatkowego wzmacniacza słuchawkowego? Słyszałem że jeśli chodzi o słuchawki Bluetooth, to podłączanie ich przez kabel nie raz powoduje szumy i wręcz gorsza jakość dźwięku. Czekam na Wasze opinie odnośnie tego, a jak ktoś wypowie się mając te słuchawki to będzie już wgl super. Jeśli chodzi o połączenie przez kabel posiadają one analogowe wejście 2,5mm. Hej. Ostatnio udało mi się je kupić w dobrej cenie bo za 599 zł. Po LDAC brzmią świetnie. Czysty i basowy dźwięk naprawdę powala jak za tę cenę. Ale po przewodzie bez wzmacniacza to już porażka. Oprócz przewodu 3.5 mm dołączyli przewód przewód USB-C przez który też można słuchać muzyki i brzmią wtedy one o wiele lepiej. Tylko nie wiedzieć czemu producent dołączył ten przewód taki krótki i zaznaczył w specyfikacji, że jest przeznaczony tylko do ładowania? Na szczęście mam taki przewód innego producenta i czasami myślę, że z niego skorzystam. Odpisz, cytując
Recommended Posts