Lukop Napisano Wtorek o 11:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:56 Cześć, Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu nowego audio. Głównie do filmów i gier wideo. W budżecie maksymalnie około 5500 złotych. Początkowo byłem przekonany, że będzie to soundbar z tylnymi głośnikami, prawdopodobnie Samsung q930d lub ewentualnie q990d w przypadku dobrej promocji. Widziałem jednak wiele opinii, że odbijanie dźwięku i mniejsza liczba fizycznych głośników, to odczuwalne ustępstwa i lepiej pomyśleć nad nieco droższymi od belek systemami kina domowego. Zacząłem zatem obserwować i ten obszar, ale mam spory mętlik. Wydawało mi się, że wezmę Teufel Ultima 20 lub ewentualnie 40. Razem z kablami te 5.1 kosztowałyby odpowiednio około 2700 lub 3600. Oceny mają dobre, ale na forach chyba mało kto Teufela poleca. Rozglądałem się więc dalej i natrafiłem na pozytywne opinie o Jamo. Najtańsze są S807 5.0 (2000zł) + sub 210 za 700zł + 2x Wilson Raptor Atmos za 429. Z Jamo S809 wyszłoby już chyba za drogo, bo zestaw 5.0 kosztuje około 3000, więc z subwooferem i kablami około 4000. Podobnie sprawa miałaby się z S7-27f. W tym przypadku widziałem jednak, że niektórzy zamiast Jamo sugerują Taga Harmony, które są chyba dość przystępne cenowo, bo starsze zestawy zaczynają się w przedziale 1500-2000. Są jeszcze Wilsony, których dokładniej nie sprawdzałem. Byłbym wdzięczny za sugestie, co najlepiej sprawdzi się w moim przypadku zastosowania do filmów i gier w średnich rozmiarów pokoju. Na ten moment przynajmniej 5.1 za około 3000-3500zł. Potrzebuję też amplitunera i tu skłaniałem się ku Denonowi x2800h DAB za 2400zł. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano Wtorek o 12:08 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:08 denon i teufel ultima 40 to popularna konfiguracja w bylym DDR przy tym budzecie jakim dysponujesz to pole manewru jest raczej ograniczone jest jeszcze cos takiego : https://allegro.pl/oferta/kolumny-heco-5-0-victa-501-201-c101-zestaw-set-5-0-11186620284 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 17:23 Udostępnij Napisano Wtorek o 17:23 Cześć W dobrej cenie mamy obecnie Polki T531, może to być kierunek wart zainteresowania się Dobrze zgrywają się z Denonem, do tego jakiś subwoofer, jak np. Magnat RS8 i będzie fajny zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukop Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu Możesz coś więcej napisać o tych głośnikach? Polk to lepsza firma od tych, które wymieniałem i tym wygrywają, czy same głośniki zostawiają w tyle sprawdzane przeze mnie zestawy? Widziałem, że niektóre kolumny są trzydrożne, inne dwudrożne, gdzieniegdzie pojawia się hasło bass reflex. Czym tu się kierować? Jaki byłby kolejny pułap cenowy dla takiego 5.0 powyżej tych Polk za 1970zł? Duża to przepaść? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 3 godziny temu, Lukop napisał: Czym tu się kierować? Najlepiej własnym gustem po odsłuchu, ale tu może być problem z takimi Jamo. Ogółem Polki to nie jest super wyższa półka, czy znacznie lepsza opcja, a kolejna do sprawdzenia. Brzmienie żywe, rozrywkowe. Takim fajnym przeskokiem byłyby Pylony Pearl moim zdaniem, bardziej naturalne granie, bardzo uniwersalne. Możemy tu zaoferować też fajną cenę, ale w tej kwestii zapraszam na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts