Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

od wielu lat pasjonuje mnie muzyka elektroniczna, tj. muzyka klubowa, EDM, house, electro chill i inne odnogi tej muzyki. Do słuchania muzyki elektronicznej poszukuje  kolumn podłogowych + amplitunera  sieciowego w budżecie do około 20-25.000zł. Salon ma 25m2 + otwarta  kuchnia ok. 11m2. Zależy mi na tym aby cały zestaw automatycznie sie odpalał w momencie włączania TV czyli Amplituner powinien mieć wejście HDM ARC.  Nie wykluczam ewentualne dokupienie Subwoofera ale to w drugim etapie gdyby sie okazało ze basu jest  jednak zbyt mało. Jesteście w stanie mi coś konkretnego doradzic?  

Dzieki

Napisano

Cześć :) Na pewno przyda się tu odsłuch, by znaleźć idealną opcję, ale zaproponuję kilka możliwości na start, które u nas sa wybierane przy takich oczekiwaniach ;) 

Sprawdziłbym na pewno klasykę pod takie oczekiwania, czyli Klipsche RF-7 III. Bardzo efektowne granie, dynamiczne. Jeśli zależy Ci na HDMI ARC, to spojrzałbym na Cambridge EVO 150, Marantz Model 40n, Naim Uniti Atom HDMI :) Od grania neutralnego, dynamicznego, przez spokojniejsze i naturalne, po lekko ocieplone. Niemniej w żadnym przypadku nie powinno tu zabraknąć energii, bo Klipsche dają jej bardzo dużo od siebie ;) 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :) Zachęcam też do obejrzenia filmu, może coś z niego Cię zainteresuje.