Łukasz Poznan Napisano Czwartek o 21:02 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:02 Witam, Czy miał ktoś z forumowiczów okazje przetestować oba amplitunery ? Posiadam Pioneer SC LX79 i zastanawiam się nad kupnem Pioneer VSA-LX805 bo cenowo jest w miarę atrakcyjny a chce wymienić właśnie ze względu na Wzmacniacz AB które ten LX805 posiada. Moje przednie głośniki to Bowers & Wilkins 802 Diamond , tylne 2x B&W 705 S3 ,górne przód plus górne tył , i centralne B&W konfiguracja 9.2. 2x suby Klipsch SPL-150. salon 65m2 dobrze wygłoszony.7m wysoki sufit. Amplitunera głównie używam jako kino i oglądam koncerty na Blu-ray. wszystko jest ok ale myślę ze wzmacniacz klasy AB by wyciągnął więcej z tych głośników. dlatego tutaj pytanie czy warto wymienić na ten model ? tzn czy faktycznie jakościowo usłyszę różnice? Pozdrawiam Łukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 10:11 Udostępnij Napisano Piątek o 10:11 Cześć Najlepszą opcją byłoby porównanie ich bezpośrednio, bo LX79 ma już kilka lat na karku. Bardzo wstępnie zakładałbym, że brzmieniowo przeskok nie będzie olbrzymi, ale będzie w kwestii funkcjonalności, jakości obsługi i nowych technologii, jak chociażby HDMI 2.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Poznan Napisano Piątek o 17:10 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:10 dziękuje za odpowiedz. dlatego mam mieszane uczucia co prawda mi polecali wzmacniacz klasy A ale jak mam wydać 50tys zl a różnicy kosmicznej nie będzie to trochę szkoda kasy. Tutaj spodobał mi się ten model bo jednak posiada wzmacniacz klasy AB nie jest drogi, mój ma klasę D.a wiele osób mi mówi ze do tych głośników co mam najlepiej minimum klasa AB. Dlatego mam dylemat czy ja generalnie różnicę usłyszę Pozdrawiam Lukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Do Bowersów to raczej bym stawiał na amplituner Arcama albo Anthema. Masz 9.2 wiec z ekstra końcówką ale nawet tanią na Atmosy. Wtedy moim zdaniem poczujesz różnice. Starsze Pioneery były w klasie D. Ale nowe nadal trzymają podobny system dzwieku. Mocny, czysty, szybki. Czy to Ci odpowiada z Bowersem? Nie jest tego..... za dużo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 15.11.2024 o 18:10, Łukasz Poznan napisał: Tutaj spodobał mi się ten model bo jednak posiada wzmacniacz klasy AB nie jest drogi, mój ma klasę D.a wiele osób mi mówi ze do tych głośników co mam najlepiej minimum klasa AB. Nie sugerowałbym się samą klasą. Największe znaczenie w kwestii dźwięku ma przedwzmacniacz. Anthemy/Denony do Bowersa są dobrym kierunkiem, cieplejsze brzmienie niż reszta opcji do KD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Poznan Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu dziękuje za odpowiedz. nigdy nie brałem pod uwagę Arcama albo Anthema i tez nie pomyślałem ze największe znaczenie w kwestii dźwięku ma przedwzmacniacz. kierowałem się raczej mocą, klasa wzmacniacza. miałem już z 6 modeli Pionnera. każdy model od 2tys do 6tys nie słyszałem żadnej różnicy w dźwięku. natomiast ten SC LX79 za prawie 9tys zl to już różnica była odrazu pod względem jakościowym. Eric Clapton na bluray to brzmiał tak jak by grał kolo mnie na żywo. ale każdy mówi ze mój amplituner się nie nadaje na te głośniki .dlatego będę musial podjechać i zrobić odsłuch co do Arcama ( dużo osób ostatnio pisze o tym amplitunerze ) . ja taki ,,kowalski,, trochę głośniki dobre ale wzmacniacz do dup... dziękuje za podpowiedzi i czas poświęcony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Poznan Napisano 24 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 24 minuty temu czy ARCAM AVR11 by nadał się ? zwróciłem uwagę ze Pionner VSA-LX805 ma zużycie prądu 1190watt a Arcam AVR11 1500watt. czy to jest zużycie na pełnej mocy ? czy zużycie będzie mniejsze na przykład 300wat jeśli oglądam TV ale nie głośno.Pytam bo to ma być do użytku codziennego wiec jeśli użyje 10h to prawie 13kw tyle co moja pompa ciepła bierze na cały dzień by ogrzać dom 350m2...wiec coś mi się wierzyć nie chce ...z góry dziękuje za odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts