Skocz do zawartości

arcam avr11 pilot problem

marek3

Recommended Posts

22 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jak mówie to Twoje zdanie próbuje ci jedynie pomóc.

Amplituner rozpoznaje sygnał. Wiec coś masz nei tak w ustawieniach. Jak zrobisz kalibrację Dirac to nie zagladasz do ustawień. Sterujesz wszystkim już bez problemu.

Ropoznaje. Od pierwszego postu pisze że to kwestia ustawienia. Jak w denonie wybierzesz przy stereo Dolbu music czy jak on to tam ma i potem zapodasz mu DTS HD to on dalej będzie miał to Dolbu music. Ktore dało mu się na siłe. Tu jest to samo. Albo źrodło coś nie domaga.

Może odpowiedni program na Firestick?

W Kodi masz odpowiednie ustawienia w opcjach?

Na Shield z VLC miałem z kolei problem. Jaka aktualziacja? Samego kodi czy Shielda?

Nie widzi plików wcale?

NIE rozpoznaje źródła na Firesticku, dla niego wszystko to DD+ mam to juz x lat ogarniam jak to ustawić, teraz firestick do śmietnika i idziemy na zakupu bo arcam wjechał

W xbox na źródle mam atmos bo tak mu ustawiam i tak widzę na web arcama, na wyjściu jest różnie przeważnie dolby suround ale DTS HD nie trafiłem tam gdzie zawsze był

Mam te same filmy tego samego sticka tego samego xboxa to samo kodi wiem dokładnie co jak działało wcześniej, ustawień w samym arcam jest garstka, jak jest taki wybredny

i stick nie pasuje i kodi jest beee sami to piszecie, taki urok tego ampa, trzeba będzie więcej poczytać z jakim playerem mu pasuje 

Pisze o moim setupie jak to NIE działa, pilot też nie działał u mnie jednak był zepsuty i trzeba było wymienić nie zawsze to kwestia "ustawień"

5 minut temu, marek3 napisał:

NIE rozpoznaje źródła na Firesticku, dla niego wszystko to DD+ mam to juz x lat ogarniam jak to ustawić, teraz firestick do śmietnika i idziemy na zakupu bo arcam wjechał

Mówie że GENERALNIE rozpoznaje. Jeśli u Ciebie nie to znaczy że ustawiania. Czy Stick? Nie wiem. Może. Ale to nie wina amplitunera

Wiesz co zwróć go. Po co się męczyć. Weź Denona X4800 albo RZ50 masz na nie dobre ceny.

I będziesz zadowolony i użytkownicy Arcama też.

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Mówie że GENERALNIE rozpoznaje. Jeśli u Ciebie nie to znaczy że ustawiania. Czy Stick? Nie wiem. Może. Ale to nie wina amplitunera

Wiesz co zwróć go. Po co się męczyć. Weź Denona X4800 albo RZ50 masz na nie dobre ceny.

I będziesz zadowolony i użytkownicy Arcama też.

OK to inaczej na jakim player sprzętowym i najchętniej kodi to działa, są sklepy, się wymieni obecny setup video  i po problemie, to tylko amplituner :)

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Na Shield z VLC miałem z kolei problem. Jaka aktualziacja? Samego kodi czy Shielda?

Nie widzi plików wcale?

Kodi po aktualizacji nie widzi plików, widzi tylko foldery.
Dla tego używam VLC. Kiedyś VLC strasznie się zacinało, obecnie chodzi płynnie.

22 godziny temu, marek3 napisał:

OK to inaczej na jakim player sprzętowym i najchętniej kodi to działa, są sklepy, się wymieni obecny setup video  i po problemie, to tylko amplituner :)

No wymień amplituner na taki co by Ci pasował i koniec tematu,

18 godzin temu, MASX napisał:

Kodi po aktualizacji nie widzi plików, widzi tylko foldery.
Dla tego używam VLC. Kiedyś VLC strasznie się zacinało, obecnie chodzi płynnie.

A jak klikniesz i przytrzymasz OK na folderze.

No była by to mega dziwna aktualizacja przecież.

Awaria a nie aktualizacja.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A jak klikniesz i przytrzymasz OK na folderze.

No była by to mega dziwna aktualizacja przecież.

Awaria a nie aktualizacja.

Nic to nie zmienia. Sprawdziłem nawet "określ zawartość" i dałem film i dalej nic. Tak jakby folder był pusty.

Ja też miałem na Shield problem z Kodi, też nie widział plików. W moim przypadku trzeba było manualnie ustawić dla aplikacji Kodi w systemie Shield pełen dostęp do plików, a nie tylko podczas używania aplikacji. Potem odświeżyć bibliotekę. Filmy się pojawiły ale jak tylko wszedłem w Kodi w zakładkę filmy, zaczęło mi wywalać aplikację. Pomogło ręczne usunięcie napisów z folderów z filmami.