RokidMax Napisano 5 grudnia Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia Jednak wole kupić projektor z tego powodu że nigdy nie miałem a zawsze chciałem mieć w tych projektorach UST nie ma typowych żarówek które mają krótką żywotność 20000/25000 tysięcy godzin to nie jest mało sklaniam sie do Xgimi Aura plus ten ekran większego nie dam rady wsadzić HiViLux® ALR-Kontrasttuch Abschnitte:HiViGrey Cinema 5D HDR 135Zoll Bild:300x168cm napiszcie co o tym myslicie bo chcialbym podjąć dziś decyzję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAndryszczak Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 9 godzin temu, maciek72 napisał: Kolega uparł się na projektor UST. Miałem projektor i z miłą chęcią się go pozbyłem. Jest upierdliwe użytkowanie . Liczysz godziny , prąd i ceny lamp . Dla kilku chwil w tygodniu . Po mojemu , bierz TV 98" i korzystaj z niego w każdych warunkach W UST (w większości laserowych) nie ma lamp, jest jedno źródło światła, którego wymiana jest nieopłacalna. Producenci szacują żywotność na 20 - 30 tys. godzin. Użytkownie (pomijając samo ustawienie projektora na początku) niczym się nie różni od TV, nie trzeba "wygrzewać" przed używaniem. Powiem nawet, że mając w innym pokoju jakiś TV od Xiaomi pełny start (bez uśpienia) jest szybszy niż w TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 5 grudnia Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia Czy ten ekran wyglada na ALR ma jakies boczne ramki dosc grube albo mi sie zdaje wszystko jest spakowane i on nie ma jak to sprawdzić sprzedaje bo jest mu to nie potszebne i tylko stoj od dluzszego czasu kupił i prawie tego nie używał a ja nie chce wydać 1500€ a się okaże że to jakiś badziewie warte może ze 100€ ten ekran co podalem wyzej jest to tylko plotno i to nie dla projektorow typu ust moj błąd nie bierzcie go pod uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Skoro gosc nie wiw czy jest to ALR to zakladaj, ze nie jest.Patrzac na ta fotke to jakosc obrazu za dobra nie jest-zobacz na kolumny i meble, wygladaja duzo lepiej niz obraz wiec nienjest to kwesja aparatu.Ja osobiscie bym pojechal i poprosil o min pol godzinna prezentacje.Dla kogos co chce to sprzedac nie powinno byc to jakims kaprysem z Twojej strony.Ile ten projektor kosztuje nowy? Oraz ile kosztuje nowy ten ekran?Patrzyles ile one kosztuja uzywane online? Na angielskim ebay jest nowka sztuka za £1399 wiec za uzywke dawac 1500€ to chyba nie jest dobry pomysl, zwlaszcza, ze nic nie wiesz o ekranie-chyba, ze mi to umknelo.Ja osobiscie chcac osiagnac 100 cali zakupil bym ten chinski tv 98 cali, lub dodal sosu i kupi cos lepszego, ale dalej duzy tv.Na fotce masz Hisense 100 cali za £3000 obrazem bije projektor w kazdym aspekcie.Wiadomo, ze sa inne bardziej markowe firmy do wyboru, ja podaje tylko przyklady tych tanszych-TCL 98 cali jest za £1600.Projektor dzis przeciw obecnym wielkim tv jakosciowo lezy, wyjatkiem jest sytuacja jak masz wiekszy ekran. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 4 godziny temu, RokidMax napisał: Czy ten ekran wyglada na ALR ma jakies boczne ramki dosc grube albo mi sie zdaje To jest ekran tego typu jak na filmie poniżej.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia To jest dokladnie ten model ekranu sprzedawca zszedł z ceną do 1250€ za wszystko bo chce się tego pozbyć to dobry ekran ? Brać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Czy widziales to dzialajace na zywo?Bo cos mi sie wydaje, ze nie.Czemu nie poprosisz o prezentacje goscia ktory sprzedaje?Wtedy bedziesz mial odpowiedz odrazu.Moje zdanie jest takie, ze lepiej na dzien dzisiejszy kupic tv chcac za te pieniadze osiagnac 100 cali, ale tu ewidentnie chcesz miec projektor wiec odrzucajac tv ja bym pewnie wzial to, ale koniecznie proszac o krotka prezentacje zeby uniknac ewentualnego rozczarowania.Bo jak kupisz i Ci nie podejdzie to Ty masz problem.Masz taka mozliwosc?Bo informacje jakie podajesz sa tak zdatkowe, ze trzeba wrozyc🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Nikt za Ciebie nie weźmie odpowiedzialności . To ma być Twoja decyzja , nie kolesi z forum . Ile miałeś głosów - bierz TV 98-100 " ? Co , z tymi głosami ? Zostały pominięte I dalej brniesz w cuda marketingu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia To chyba tak zrobie i wezmę tego hisense 100e77nq pro tylko jeszcze się wacham bo z czasem zmienil bym ten ekran co hest w komplecie 100 cali na 130 cali to też będzie duża różnica wzgledem 100 cali niestety nie mam możliwości zobaczenia projektora na żywo bo jest on z innego miasta oddalonego o prawie 500km odemnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia Jeśli jest to ekran jak ze zdjęcia czyli Aeon AR2 ,To jest na 100% ekran do Ust . Czyli CLR. https://www.manualslib.com/manual/2619562/Elite-Screens-Ar2-Series.html?page=13#manual Ostatnie dwa zdania i obrazek to potwierdzają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia Warto to kupić za 1250€ ten projektor z ekranem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 58 minut temu, RokidMax napisał: Warto to kupić za 1250€ ten projektor z ekranem ? Nie.Do 100 cali jednak wygrywa TV. 100 cali z gwarancją i lepszym obrazem masz choćby tu https://www.mediamarkt.at/de/product/_hisense-100e77nq-pro-led-tv-flat-100-zoll-254-cm-uhd-4k-smart-tv-1978881.html?utm_term=4276&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rt_shopping_na_nsp_na_SFBO-Pmax-A-Base&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA3sq6BhD2ARIsAJ8MRwU1AiPt5IZq_T8OkkPuIaCQHrsByzqyz5kiDuzvkQekYr68ofm_IJQaAm_jEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 13 minut temu, Gmow1977 napisał: Nie.Do 100 cali jednak wygrywa TV. 100 cali z gwarancją i lepszym obrazem masz choćby tu https://www.mediamarkt.at/de/product/_hisense-100e77nq-pro-led-tv-flat-100-zoll-254-cm-uhd-4k-smart-tv-1978881.html?utm_term=4276&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rt_shopping_na_nsp_na_SFBO-Pmax-A-Base&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA3sq6BhD2ARIsAJ8MRwU1AiPt5IZq_T8OkkPuIaCQHrsByzqyz5kiDuzvkQekYr68ofm_IJQaAm_jEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dokladnie tak👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia (edytowany) 100 cali do 100 cali pewnie tv wygra ale jak będę chciał zmienić na większy ekran 130cali to wtedy tylko na ekran będę polował większy w przystrpnej cenie przy takim rozmiarze 30 cali więcej to będzie ogromna różnica w porownaniu do 100 cali prawda ? Edytowano 6 grudnia przez RokidMax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia (edytowany) 31 minut temu, RokidMax napisał: ale jak będę chciał zmienić na większy ekran 130cali to wtedy tylko na ekran będę polował większy w przystrpnej cenie Jak będziesz chciał zmienić na większy ,to kup ekran rolowany automatyczny 130 cali ALR (Szary) ,zamontuj na suficie przed tym 100calowym telewizorem. Do tego jakiegoś używanego epsona powieś go też na suficie i będziesz, zadowolony....Da ci kupę radochy nawet w dzień😉 Jedyne ograniczenie to metry.Aby uzyskać tę wielkość, to taki projektor musi wisieć ok.3,5-4m od ekranu. Edytowano 6 grudnia przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia Tylko UST projektor mogę kupić na inny nie mam miejsca dwa nie mam kasy żeby kupić telewizor 100cali a później znowu wydac ze 2 tysiace € na ekran i projektor to moim zdaniem bez sensu mieszkając w bloku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia (edytowany) 1 godzinę temu, RokidMax napisał: Tylko UST projektor mogę kupić na inny nie mam miejsca dwa nie mam kasy żeby kupić telewizor 100cali a później znowu wydac ze 2 tysiace € na ekran i projektor to moim zdaniem bez sensu mieszkając w bloku Zadałeś pytanie ....Uzyskałeś kilka odpowiedzi.Jakby nie patrzeć,wszyscy ci tu odradzają zakup TEGO egzemplarza. Jest to sprzęt używany ,już po gwarancji.Oczywiście ,nie jest to zaporowa kwota, cena wydaje się też atrakcyjna ,ale patrząc na relację: jakość/cena ,telewizor choć trochę droższy jest opcją o wiele lepszą. Nikt za ciebie nie podejmie decyzji. Tę musisz wybrać sam.Czuję jednak ,że strasznie masz parcie na tego typu urządzenie.Radzę wybrać się do jakiegoś sklepu,który sprzedaje takie projektory i zobaczyć na własne oczy. Łatwiej wówczas podjąć decyzję,niż gonić 500 km w jedną stronę lub przez wysyłkę ,kupować kota w worku.Tymbardziej ,że za jakiś czas planujesz zmianę ekranu na większy.Pytanie.Czy projektor w zestawie ,który chcesz kupić pozwala na zwiększenie ekranu do 130 cali?Nie sprawdzałem .Ekran ramowyClr o tej wielkości kosztuje pewnie tyle co 100 calowy telewizor ...... Nie myliłem się https://www.heimkinoraum.de/leinwaende/nach-hersteller/lumascreens/lumascreens-frame-clr-pro-rahmenleinwand-3781?srsltid=AfmBOorMyrj5kByKdrDqrF7lXH3C4aCKEEVYwJzXdCA3joixuWdOLvlx Edytowano 6 grudnia przez Gmow1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia Nowy ekran jest drogi ale tu w niemczech czasem można trafić na eBay klineanzaige za bardzo małe pieniądze powiedzmy że nowy ekran kosztuje 1800€ to używkę możne by wyrwać za ok 350€ tylko trzeba być cierpliwym więc ogólnie rzecz biorąc kupno tego zestawu za 1250€ plus wysyłka z ochroną kupujących 1350€ mniej wiecej myślę że ten efekt pierwszy przy 100 calach był by wielki w porównaniu do tv 75 cali a miedzy czasie szukał bym 120/130 cali pod ten projektor podejrzewam też że tak szybko się nie trafi taki ekran w dobrej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano 8 grudnia Udostępnij Napisano 8 grudnia Zapadla w koncu meska decyzja?Cokolwiwk kupisz zapodaj fote jak bedzie juz na chacie i udanych seansow🔥🔥 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 8 grudnia Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia No wiec decyzja zapadła taka rozważałem zakup tego tv 100 calowego od hisense moja druga połówka też była za tą opcją ale mamy dwójkę dzieci w domu które już raz stukly jeden 65 cali tv wiec ryzyko uszkodzenia tak dużego ekranu bylo by bardzo wysokie a wydać 2tys € żeby później wyrzucić na śmieci to troche szkoda i ostatecznie kupię projektor Xgimi Aura 4k za 750€ plus wysyłka byłem za Vava Chroma ale czytałem sporo o problemach z tymi urzadzeniami a bez gwarancji to duże ryzyko oczywiście każdy sprzet może się zepsuć 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 8 grudnia Udostępnij Napisano 8 grudnia No tak. Bo jak dzieciak sobie mazakiem porysuje Twój ekran to szkody nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm525 Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Ja tez sie obawialem, ze mi syn rozwali tv, ale najperw go odgrodzilem skrzyniami z zabawkami jak byl calkiem malutki i tlumaczylismy mu regularnie zeby uwazal.Najgorzej jak przychodza do niego kumple, ale im tez wyjasnilem co i jak po tym jak jeden kopnal (na szczescie taka miekka) pilka w tv ktory mnie kosztowal £3400.Pamietaj tez, ze tv mozna ubezpieczyc, zazwyczaj jak masz ubezpieczenie na dom to ono tez pokrywa rozwalenie tv.No i dzieci tez z wiekiem nabieraja rozumu takze moze jednak… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu Kupilem na miejscu w Betlinie Casiris H6 z ekranem Alr 120 cali za 1000€ ma jeden martwy Pixel swiecacy na biało ale cena była atrakcyjna i byl na miejscu to wziolem niecaly rok temu facet zapłacił prawie 50000€ za ten zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmow1977 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Gratuluję. Wreszcie dopiąłeś swego... 5 godzin temu, RokidMax napisał: niecaly rok temu facet zapłacił prawie 50000€ za ten zestaw Tutaj to ci się chyba zera pomieszały ...😅 Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaciłby za to tyle kasy🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Gmow1977 napisał: Gratuluję. Wreszcie dopiąłeś swego... Tutaj to ci się chyba zera pomieszały ...😅 Nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaciłby za to tyle kasy🤣🤣🤣 No masz racje miałem na myśli 5tys bi 50tys sorry mój błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts