I.x.y. Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada (edytowany) Witam ponownie, może ktoś kojarzył moje poprzednie posty o wyborze wzmacniacza i kolumn, w końcu zmieniłem moje quadrale quintas 5000 na stereo kef q700. Nie mam do nich wzmacniacza, jedynie pożyczony Technics sa ax-720 Grają bardzo dobrą górą w czym w bassie się zakochałem. Prosiłbym o poradę w wyborze, może sugestie jaki wzmacniacz miałbym wybrać do moich kef'ów. Interesuje mnie dosyć ostra ale nie kójąca w uszy góra spokojny środek i głęboki nisko schodzący bass i bardzo ważne (bardzo) szeroka scena audio. Kwota którą chciałbym przeznaczyć rozszerza się maksymalnie do 1600zł. Z tego co wybrałem myślę nad : Onkyo a5vl, 2x Marantz ma500, Pioneer a20, Marantz pm6007/6006 (Ze sprzętu używanego). Powiedzcie co sądzicie i czy ktoś miał okazje ich słuchać i wie co one lubią, z góry dziękuję Pozdrawiam. Edytowano 28 listopada przez I.x.y. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada 7 godzin temu, I.x.y. napisał: Interesuje mnie dosyć ostra ale nie kójąca w uszy góra spokojny środek i głęboki nisko schodzący bass nie uzyskasz tego z KEFa, szczególnie jeśli mowimy o górze pasma. 7 godzin temu, I.x.y. napisał: bardzo ważne (bardzo) szeroka scena audio. To domena akustyki i kolumn. Jesli teraz tego nie masz to wymieniając wzmacniacz nie stworzysz tego nagle. Bedzie inaczej ,może lepiej ale nie w stopniu. Ten Technics tak nie gra? PM 6007 to fajny wzmacniacz. nie wysoka półka a fajny. I bedzie stosunkowo nowy. Nowszy. Możesz tez popatrzeć nad Xindak 06. Albo Yamaha AX900 z płynnym loudness Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Cześć KEFy raczej nie zagrają aż tak bardzo górą, ale scenę mają niezłą. W tym budżecie może trafisz CXA80 lub AXR100, mają zaznaczoną górę i może być to dobry kierunek. Podobnie Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I.x.y. Napisano 29 listopada Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: nie uzyskasz tego z KEFa, szczególnie jeśli mowimy o górze pasma. To domena akustyki i kolumn. Jesli teraz tego nie masz to wymieniając wzmacniacz nie stworzysz tego nagle. Bedzie inaczej ,może lepiej ale nie w stopniu. Ten Technics tak nie gra? PM 6007 to fajny wzmacniacz. nie wysoka półka a fajny. I bedzie stosunkowo nowy. Nowszy. Możesz tez popatrzeć nad Xindak 06. Albo Yamaha AX900 z płynnym loudness Nie interesuje mnie aż taka mocna góra to co teraz jest mi odpowiada ale mogło by być trochę lepiej. Dziękuję za propozycje wszystko sprawdzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia Udostępnij Napisano 2 grudnia Quadrale maja wiecej góry. Do tych Q faktycznie AXR 100 może być dobrym kompanem. On ci nieco wypchnie ta gorę do bardziej ochoczego grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts