yayayaya Napisano 12 grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Mówisz o starszych seriach oczywiście? Tak S1/S2 okolice 750pln. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 grudnia Udostępnij Napisano 12 grudnia Przed chwilą, yayayaya napisał: Tak S1/S2 okolice 750pln. Jasne. Dzięki za informację. W razie czego, części zamienne powinny być dostępne do całej serii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 12 grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jasne. Dzięki za informację. W razie czego, części zamienne powinny być dostępne do całej serii. Okej to wygląda na to że mamy skompletowany zestaw do garażu Ostatnim elementem jest 10m kabla canare coś ponad 2mm. Gdzie to ma stać się pomyśli jeszcze bo regał trochę lata. Gra trochę tak jak się spodziewałem a trochę powyżej oczekiwań. Mam słabość do brytyjskiego grania i tutaj wyraźnie ocieplone są dolne rejestry wokalu. Kolumny mają jakieś podbicie właśnie w tych rejestrach aż do midbasu. Samego basu jest i za dużo i za mało. Można sobie na korektorze podkręcić plus parę decybeli i robi się za dużo a z drugiej strony nie ma basu najniższego. Jak to w monitorach. Jak na budżet to moi drodzy naprawdę jest mega! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 13 grudnia Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia Uzupełniając. 30 minut dźwigania ciężarów z rana i słuchania fajnej muzyki. Bardzo fajnie. Dźwięk się odrywa. Gra pełnym pasmem, prawie bo bez doznań tektonicznych. Pozytywnie zaskoczyła akustyka mojego hangaru. Na pewno nie pomaga ale nic nie dudni i nie rozłazi się. Kolumny raczej tu zostaną. Pomyślę jeszcze czy nie wrzucić pod nie granitu. Szafka pod ręką drży i czuć nawet przy niższych poziomach głośności ale też nie słychać brzęczenia czy coś niezależnie od głośności. W netach spotkałem się z opinią że ten smsl ma wolny bas przy graniu z bluetooth. Nie potwierdzę że to on ale zestaw tak się zachowuje i bas nie jest ani tak rozdzielczy ani szybki jak na zestawie w salonie co nie ujmuje garazowemu w budżecie 5% tego drugiego. Biorąc pod uwagę że w garażu będzie grało przynajmniej 30minut dziennie a w salonie czasem tydzień gra głównie Netflix moje myśli skręcają w kierunku wewnętrznej dyskusji czy nie trzeba było grubiej. Akustyka nie psuje efektu. Bang for a buck mistrz. Może kiedyś będzie upgrejd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia (edytowany) Ja troszkę znam te kolumny dobrych parę lat wstecz ( 20 lat) słuchałem ich codziennie.Obecnie wysokotonowce jak i kondensatory w zwrotnicy zostały wymienione. Teraz użytkuje je mój brat w pomieszczeniu ok 18m². Głównie cięższe klimaty czasem blues o dźwięku się nie wypowiem nie potrafię. Jednak przesiadka z Altonów na B&W była ogromnym krokiem naprzód 🙂 Miłego słuchania pozdrawiam. Edytowano 13 grudnia przez RLC2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 13 grudnia Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 5 godzin temu, RLC2 napisał: Ja troszkę znam te kolumny dobrych parę lat wstecz ( 20 lat) słuchałem ich codziennie.Obecnie wysokotonowce jak i kondensatory w zwrotnicy zostały wymienione. Teraz użytkuje je mój brat w pomieszczeniu ok 18m². Głównie cięższe klimaty czasem blues o dźwięku się nie wypowiem nie potrafię. Jednak przesiadka z Altonów na B&W była ogromnym krokiem naprzód 🙂 Miłego słuchania pozdrawiam. o i już jest pomysł - pogrzebać można w środku! tuningi. Części w zwrotnicy wymiana na elektryczne odpowiedniki nowe i wyższej jakości, nie przeprojektowanie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia Szczerze to po wymianie głośników i elementów zwrotnicy kolumny mojego brata grają zdecydowanie lepiej 😉 Na tyle lepiej że teraz sam myślę o zakupie ale coś nowszego i model trochę wyższy. Zawsze pasowała mi sygnatura ich dźwięku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia 15 godzin temu, yayayaya napisał: Uzupełniając. 30 minut dźwigania ciężarów z rana i słuchania fajnej muzyki. Bardzo fajnie. Dźwięk się odrywa. Gra pełnym pasmem, prawie bo bez doznań tektonicznych. Pozytywnie zaskoczyła akustyka mojego hangaru. Na pewno nie pomaga ale nic nie dudni i nie rozłazi się. Kolumny raczej tu zostaną. Pomyślę jeszcze czy nie wrzucić pod nie granitu. Szafka pod ręką drży i czuć nawet przy niższych poziomach głośności ale też nie słychać brzęczenia czy coś niezależnie od głośności. W netach spotkałem się z opinią że ten smsl ma wolny bas przy graniu z bluetooth. Nie potwierdzę że to on ale zestaw tak się zachowuje i bas nie jest ani tak rozdzielczy ani szybki jak na zestawie w salonie co nie ujmuje garazowemu w budżecie 5% tego drugiego. Biorąc pod uwagę że w garażu będzie grało przynajmniej 30minut dziennie a w salonie czasem tydzień gra głównie Netflix moje myśli skręcają w kierunku wewnętrznej dyskusji czy nie trzeba było grubiej. Akustyka nie psuje efektu. Bang for a buck mistrz. Może kiedyś będzie upgrejd Ok. Liczy się najbardziej to, że jesteś zadowolony, bo to zadowolenie jest najwyższą miarą szczęścia w przypadku hi-fi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yayayaya Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Dzięki za pomoc i wspólne rozkminianie. Efekt końcowy więcej niż zadowalający. Irytowały mnie troszkę rozłażące się basy. Brakowało troszkę ostrości i punktowości na koszt bułeczki i rozmazania. Ikeowa szafka z miękkiej blachy radośnie sobie drgała w takt muzyki. Poniżej fotki jak to jest wszystko rozkminione żeby to się schowało włączając w to nadmiar kabla który kupiłem bo na każdy głośnik przypada 5 m jakbym jednak chciał powiesić. Pod półki wpadły docięte solidne kawałki deski drewnianej. Między nimi a półką podpory z gumy. Szafka już prawie nie gra ostatecznym rozwiązaniem będzie podklejenie półki jakąś masą butylową. A dalej słuchać muzyki i się cieszyć lub też zacząć grzebać w kolumnach bas wyprowadził się na przyzwoitość i naprawdę daje to radę w tej powierzchni. Wciąż bez doznań tektonicznych. Moja młodsza córka jest tak podjarana że dzisiaj zrobiła dwugodzinne tańce w garażu w kółko słuchając miksu boris brejcha. W sumie mocno polecam jak ktoś ma słabość do techno, nie elektroniki, konkretnie techno. A i oczywiście zrobiłem sobie testy -1 versus system na poziomie 0. Niby jest przepaść technicznie ale przyjemność ze słuchania wciąż więcej niż zadowalająca. Edytowano 12 godzin temu przez yayayaya 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts