Skocz do zawartości

Amplituner do Altusów 140

maxi11

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Chciałbym prosić o pomoc w wyborze amplitunera do Altusów 140. Tak, wiem, brzmi trochę absurdalnie, ale chciałbym go kupić mojemu Tacie. Posiada Altusy od nowości, mają już ponad 25 lat i jest w nich całkowicie zakochany. Osobiście średnio to rozumiem, ale najważniejsze, że jemu to odpowiada. Używa ich w dość nietypowym setupie z subwooferem Ace-Bass B5 oraz amplitunerem Onkyo TX-SR503E. Niestety, Onkyo ostatnio zaczęło dogorywać, więc chciałbym mu kupić coś innego. Szukam czegoś, co jakoś by do tego pasowało (wiem, może być trudno), miało złącze na subwoofer oraz eARC, żeby mógł kontrolować głośność pilotem od telewizora. Głównie używa do oglądania telewizji kablowej, netflixa i muzyki z youtube. Fajnie jakby amplituner nie był zbyt drogi, myślę o kwocie około 1 tys. zł, może być używany. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź

Dnia 4.12.2024 o 21:13, Q21 napisał:

Onkyo byłoby dobrym kierunkiem, ale nie jestem pewien, czy do Altusów. Może się uda trafić Denona DRA-800H w nieco wyższej kwocie ;) 

Dziękuję za sugestie. Niestety na ten moment brak ciekawych ofert używanych na dra-800h. Widziałem że w promocji jest magnat ma700, jak on by siedział w tym zestawie?