Piotr Sonido Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia Dnia 30.12.2024 o 12:23, Butler napisał: Nie mogę tego racjonalnie potwierdzić. Ludzie kombinują z symetrycznością okablowania a salonów w zasadzie nigdy nie mają akustycznie symetrycznych. Dlatego też nigdy tego bardzo nie pilnowałem. Sam także robiąc systemy. U mnie raczej kable były równej długości ale też miałem taką możliwość. Równe w sensie parami Bedzie ok. Odpisz, cytując
Pi Ga Napisano Piątek o 23:19 Autor Napisano Piątek o 23:19 Witam wszystkich po małej przerwie:) Wieczorki coraz dłuższe , więcej czasu by przysiąść i coś pooglądać, postanowiłem ruszyć dalej to co udało się zacząć w zeszłym roku. Chciałbym dołożyć do tych frontów (RP8000II) tyły do 5.1, głośnik centralny i suby. Na przód chciałem dać klipsch RP-504CII. Na tyły był pomysł z dwoma klipsch RP-502S, ale trochę się obawiam, że nie będę miał ich gdzie wsadzić z prawej strony, cena jak na tyły też wydaje mi się trochę duża, więc plan jest na 2x RP-240D on-wall. Cena trochę niższa , a z tego co czytam opinie chyba niewiele słabsze... Największy problem mam z subem (subami), nie bardzo potrafię ocenić jaki by do tego pomieszczenia pasował. Kolega Piotr Sonido odpisywał mi kiedyś, że dobrze by było dać dwa. Myślałem na start o Klipsch RP1200, później uzupełnić go mniejszym RP1000 albo nawet takim samym. Fajnie było by oprócz "łupnięcia" w kinie fajnie grał(y) z kolumnami w stereo. Dużo dobrych opini czytam też o tych subach SVS, że fajniejszy , czystszy dżwięk. Gdyby ktoś chciał się wypowiedzieć czy dobrze to planuję, albo jak to ew.inaczej ugryźć będę wdzięczny. Dla jasności na stanie są już fronty klipsch RP8000II+Onkyo TX-RZ30. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dnia 22.11.2025 o 00:19, Pi Ga napisał: Na przód chciałem dać klipsch RP-504CII 💪 Dnia 22.11.2025 o 00:19, Pi Ga napisał: Na tyły był pomysł z dwoma klipsch RP-502S, 💪 RP240D fajna kolumna. Mam ją sprawdzoną także polecam. Jak 502 nie wejdzie to smialo w to idź. I dwa suby tak. 2x 1200. będzie super. Dalej jestem takiego zdania. Im będziesz je mógł lepiej ustawić. Na przykład przód + tył tym lepiej. Odpisz, cytując
Pi Ga Napisano 11 minut temu Autor Napisano 11 minut temu Dzięki za opinię, bałem się z tymi subami, że trzeba będzie celować w coś większego To teraz czas na "polowanie" po sklepach Odpisz, cytując
Recommended Posts