yarccom Napisano 21 września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2006 Witam, Od niedawna jestem włascielem zestawu ONKYO TX SR 504 + DV SP 404 + Quadral Quintas 500F do tego telewizor Thomson 29DX400 lub drugi Thomson 32WM402 (póki co nie ma możliwości zmiany) DVD z amplitunerem podłaczony jest kablem koaksialnym DVD z tv poprzez scart i teraz jak podłaczyć tv by dzwiek szedł na amplituner (wejscie / kabel) jak podłaczyć kompa do amplitunera - chodzi o dzwięk (wejscie / kabel) ja podłaczyć kompa do telewizora - chodzi o obraz (wejscie / kabel) w Thomsonie 32WM402 są wyjścia : 2 gniazda SCART, gniazdo S-Video w Thomsonie 29DX400 są wyjscia : 2 x euro-złącze (+SVHS +AV) Karta graficzna w kompie to GeForce 6200 ma takie wyjscia http://www.kwm.pl/komputery/images/karty_g...ne/05070601.JPG (to akurat mozna zmienic) płyta główna z wyjsciem na 5 kanałów Może macie jakieś pomysły jak to podłaczyć by maxymalnie wykorzystać mozliwości bede wdzieczny za kazde porady kolejna rzecz jako że sprzet muzyczny jest na maxa nowy podłaczyłem go oryginalnymi kablami głośniikowymi 2mm2 (wszystkie głośniki) moze jakies rady co do wyboru okablowania (przekrój na poszczególne głośniki, firma, cena za metr) do dvd kupiłem kabel koaksialny Caliber do tv kabel scart Hama Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 30 września 2006 Udostępnij Napisano 30 września 2006 Cytat jak podłaczyć tv by dzwiek szedł na amplituner (wejscie / kabel) W TV z gniazda euro pin: 1 - wyjście foniczne kanał prawy 3 - wyjście foniczne kanał lewy 4 - masa kanałów fonicznych Do ampli wejście (dowolne foniczne) kablem euro-chinch stereo. Cytat jak podłaczyć kompa do amplitunera - chodzi o dzwięk (wejscie / kabel) Z k.dźwiękowej do ampli 5.1 Multichannel Inputs, trzema kablami stereo minijack-chinch, lub jak masz optyczne wyjście z dźwiękówki, to optycznym. Cytat jak podłaczyć kompa do telewizora - chodzi o obraz (wejscie / kabel) Z grafiki TV Out S-Video do TV S-Video kablem S-Video-S-Video, lub na SCART pin: 20 - Y luminacja 15 - C chrominacja 18 - masa http://pl.wikipedia.org/wiki/Euroz%C5%82%C4%85cze Na fronty jednak polecałbym grubsze przewody 2,5mm2 - 4mm2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts