Zuriel48 Napisano wczoraj o 12:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:19 Ok, mam już raczej pełny obraz i po weekendzie zamawiam sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Ozimski Napisano wczoraj o 12:25 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:25 Dnia 23.01.2025 o 20:39, Zuriel48 napisał: Właśnie nie słuchałem i nie zamierzam, bo mam nadzieję, że się pozytywnie zaskoczę Biorę w ciemno, bo za dużo się o tych głośnikach pisze, więc chce się przekonać na własnej skórze Ampli to stare Onkyo P.S 2 Ja mam stare kolumny podłogowe mniejszych rozmiarów niż Klipsch 6000 w pokoju 15m2 i jest OK, ale tutaj mi chodzi o serię 6000/8000, czy przy głośniejszym słuchaniu dźwięk się "nie zleje ze soba",a na niskich decybelach da odpowiednie szczegóły? @Grzegorz Ozimski Ja kupiłem sporo mniejsze RP 5000F II, rezygnując z większych 6000/8000 wierząc, że nie wykorzystam potencjału takich kolumn w moim salonie. według mnie trzeba dać dość głośno żeby poczuć, że te kolumny naprawdę coś grają, poniżej pewnego poziomu uważam, że grają delikatniej niż sporo tańsze R-50PM, w których niskie tony są słyszalne intensywniej przy niższym natężeniu dźwięku. Więc z mojego mikro doświadczenia wynika, że aby poczuć głębie dźwięku z tych kolumn to trzeba trochę odkręcić pokrętło. ampli to onkyo 7100(może to też istotne) Na ile decybeli podkręcasz ,aby poczuć, że "coś grają" i poniżej ilu decybeli grają delikatniej niż R-50PM? Ile masz m2 w salonie? Mam okolo 30m salon, ale dzwiek nie rozchodzi się tutaj najlepiej, muszę znaleźć lepsze miejsce dla suba, bo jest baaaardzo kierunkowo słyszalny, wiec nie kieruj się moja opinią. Pokretelko na 70+ wyzwala demona z tego sprzętu, tak jak oczekuje. Ogolnie bardzo polecam sprzęt klipscha, nie zawiodłem się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredoo Napisano wczoraj o 14:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:05 Jeśli chodzi o amplituner, Onkyo TX-NR636 to solidna opcja, ale jeśli szukasz czegoś mocniejszego, warto rozważyć np. Denon AVR-X2700H lub Yamaha RX-V6A oba mają sporo mocy, wsparcie dla 4K, i dobrze pasują do Klipsch. Jeśli będziesz chciał podkręcić moc, końcówki mocy na pewno zrobią różnicę, ale na początek dobry amplituner powinien wystarczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts