Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Aktualnie posiadam Denona avr x2700h, zestaw 5.1.2: heco victa prime, Magnat 302a i jakieś magnaty instalacyjne w suficie. Niedawno jednak posłuchałem u kolegi Jamo S95 i zaczęły się poszukiwania. Udało się znaleźć C97 II,  pomieszczenie: podłoga  3,5x7 m , ale to poddasze. Za kolumnami i za kanapą na skosie pianka akustyczna, na podłodze wykładzina, do tego tylko stolik RTV i ekran projektora. Innych mebli nie ma. Czy taka trójdrożna konstrukcja nie będzie za duża do tego pomieszczenia?
Z góry dzięki za odpowiedzi

Napisano

Cześć :) Najwięcej tu zależy od konkretnego pomieszczenia. W jednym zagra, w drugim nie. U Ciebie kubatura jest niewielka, więc spodziewałbym się problemów przy stereo i w full-band. W KD i przy odcięciu na 80Hz powinno być dobrze. 

Napisano
16 godzin temu, Sebano79 napisał:

Aktualnie posiadam Denona avr x2700h, zestaw 5.1.2: heco victa prime, Magnat 302a i jakieś magnaty instalacyjne w suficie. Niedawno jednak posłuchałem u kolegi Jamo S95 i zaczęły się poszukiwania. Udało się znaleźć C97 II,  pomieszczenie: podłoga  3,5x7 m , ale to poddasze. Za kolumnami i za kanapą na skosie pianka akustyczna, na podłodze wykładzina, do tego tylko stolik RTV i ekran projektora. Innych mebli nie ma. Czy taka trójdrożna konstrukcja nie będzie za duża do tego pomieszczenia?
Z góry dzięki za odpowiedzi

Tego nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć dopóki ich tam nie wstawisz. Według mnie jednak nie powinno być problemu. Pomieszczenie nie jest całkowicie kwadratowe więc to już jakiś plus ;)