Mar_Wal Napisano 8 stycznia Napisano 8 stycznia W zeszłym tygodniu nabyłem kolumny (jak w temacie). Studiuje teraz manual i znalazłem dość intrygujący zapis : Spotkał się ktoś z taka praktyką, mam na myśli zasypywanie kolumn balastem? Czy i, jeżeli tak, to jaki ma to wpływ na brzmienie? Podobno ma to poprawić jakość dźwięku. Ma ktoś może doświadczenie w temacie? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 stycznia Napisano 8 stycznia (edytowany) Ja mam taką opcję w Mission M34i. Skorzystałem. Czy to poprawiło brzmienie, to trudno stwierdzić (musiałbym porównawczo na zmianę wsypywać i wysypywać piasek z komory). Moim zdaniem powinno wpłynąć korzystnie. Zawsze to dodatkowe miejsce, gdzie szkodliwa energia fal zamienia się poprzez tarcie w ciepło. Edytowano 8 stycznia przez Kraft Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 8 stycznia Autor Napisano 8 stycznia Nie zaszkodzi spróbować zatem @Kraft zasypujemy tak na żywca zwykłym piaskiem? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 stycznia Napisano 8 stycznia Ja piasek przesiałem i wyprażyłem w piekarniku. Dodatkowo umieściłem go w plastikowych woreczkach. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts