rajdek Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Życzę żeby przyjemność ze słuchania muzyki nie odeszła. Gato wspominam jako bardzo przyjemne granie, ale co ucho to inne wymagania. Mnie Rubicony nie męczą, wręcz przeciwnie Edytowano 9 stycznia przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 10 stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia Dnia 9.01.2025 o 12:11, rajdek napisał: Życzę żeby przyjemność ze słuchania muzyki nie odeszła. Gato wspominam jako bardzo przyjemne granie, ale co ucho to inne wymagania. Mnie Rubicony nie męczą, wręcz przeciwnie Jasna sprawa. Każdy inaczej. Wzajemnie przyjemności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 1 godzinę temu, lukluk71 napisał: Każdy inaczej. Nie każdy. Wygląda na to, że zapoczątkowałeś pewien trend. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 stycznia Udostępnij Napisano 11 stycznia Nowy Arcam A25 albo poczekać na A35 z kalibracją Dirac. Brzmienie jest inne niż to z Lyngdorfa. Bardziej wciągające. NAd M10v2 tez mógłby byc ciekawym wyborem. Aczkolwiek tu bliżej do obecnego wzmacniacza. Ale już połączenie DAC i streamer NAD C658 + inne wzmacniacze to może być złote rozwiązanie dla Ciebie. Właśnie A25 / wzmacniacz od Gato / Yamaha AS2200 / Moon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Dnia 11.01.2025 o 00:01, Rafał S napisał: Nie każdy. Wygląda na to, że zapoczątkowałeś pewien trend. To tak na wypadek jakby chciał sprzedać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) Hehe dobre :] ale raczej nic nie sprzedaje Sprzęt zostaje, nie będzie wymiany wzmaka. Lyngdorf świetnie ogarnia Suba, i nie wiem co bym musiał kupić (zrobić) żeby móc sobie tak ustawić suba. Zrobiłem też kilka zmian, które wpłynęły na odbiór dźwięku, wszystko w miarę możliwości bo salon to moje miejsce do pracy (biurko) i pokój dzienny z którego korzysta rodzina - więc trzeba sobie radzić  W końcu udało mi się podwiesić TV na ścianę (dwa lata pożyczałem wiertarkę, żeby to zrobić, bo wieszak już był a wiertarki nie) aż w końcu kupiłem sobie jakąś lidlową i w końcu się udało. No ale TV wcześniej leżał na półce RTV, dosłownie na głębokości przedniej części kolumn, przecinając przestrzeń między kolumnami, więc pewnie trochę gdzieś tam tłumił (degradował) ten dźwięk no i konsola stała w pionie tuż obok kolumny i w końcu gramofon mi leży na górze, a nie w szafce jak wcześniej (dzięki temu więcej z niego korzystam). Dorzuciłem za tył kolumn lamele na filcu (fajny szybki montaż na klej) do tego za plecami, dosłownie za kanapą mam swoje biurko do pracy, tam zrobiłem na ścianie artystyczny nieład, bardzo tanio mi się udało kupić obrazy na płótnie i wypchać czarną akustycznym wkładem z alledrogo (takie zwykłe tanie gąbki które stosują do studia). Tym sposobem zrobiło się większe WOW - ciężko określić ale doszło więcej takiego mięsa, więcej sceny, ciche odsłuchy zrobiły się jeszcze lepsze. Edytowano 1 lutego przez lukluk71 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) Tak wygląda ostatecznie Edytowano 1 lutego przez lukluk71 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego @lukluk71 super robota. Teraz tylko cieszyć się muzyką! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Brawo TY !!! Jakbyś porównał Gato FM do Dali Menuet ? ( Miałeś je wcześniej ?) Jakie gatunki muzyczne są zalecane do Gato ? Także myślałem o lamelach na filcu , tylko myślałem o dokupieniu jeszcze grubego 6 -10 mm na m2 i potem dołożyć lamele na filcu . Ale żona nie chce lameli , tylko tapetę Czy da się przykleić tapetę na filc ? Jaka tapeta jest najbardziej akustyczna pozytywnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) 7 godzin temu, maciek72 napisał: Gato FM do Dali Menuet FM8 ciepłe, gęste z delikatną górą. Menuety lżejsze, bardziej otwarte, barwniejsze. Oba szybkie i sprężyste. Budowa przestrzeni i detal lepsze w Dali. Edytowano 1 lutego przez rajdek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts