Skocz do zawartości

ONKYO A9050 VS YAMAHA A-S701 VS CAMBRIDGE AZUR 651A

PAWEL ZASADNY

Recommended Posts

Witam wszystkich . Jestem laikiem i mam dylemat ,wpadły mi w oko trzy zestawy do których dokupiłbym kolumny 

1. Onkyo A9050 + Tuner T4070 +C7030 

2. Yamaha A-S701 +Yamacha NP-S303

3. Cambridge Azur A651+ Stream Magic 6 

Który wzmacniacz  byłby najblizej brzmieniowo do moich upodoban dzwiekowych ( lubie jasne granie , góra , to tzw. cykanie w dynamicznych utworach  , muzyka której słucham to przede wszystkim : żona dużo radia a ja lata 80' synth pop , electro pop , rock , italo disco , metall ballads jednym słowem mieszanka . Prosba do bardziej wtajemniczonych , moze ktos cos doradzi . 

Dnia 13.01.2025 o 08:54, Q21 napisał:

Cześć :) Jeśli lubisz jasne granie, to każda opcja będzie tu dobra. Najlepszy brzmieniowo moim zdaniem Cambridge. Ale też dużo zależy od kolumn, to od nich zaczynałbym wybór :) 

Teraz mam kolumny Tannoy Mercury 7.4  ale z moim Denon pma720ae gra to jakos słabo no chyba ze z wyzej wymienionymi wzmacniaczami tannoye zagrają lepiej a jak nie to zmiana kolumn

Dnia 14.01.2025 o 07:49, Piotr Sonido napisał:

4. Cambridge ale AXR 100 masz wbudowany tuner. Do tego dokładasz Wiim mini i masz tez sieć. Jest z tej listy najmocniejszy.

Wszystkie 4 grają jasno.

Tak tylko ze AXR100 ma usb bez mozliwosci odtwarzania plików np z pendriva lub twardego dysku a drugi problem ze produkowany jest chyba tylko w kolorze srebrnym 

12 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Tak tylko ze AXR100 ma usb bez mozliwosci odtwarzania plików np z pendriva lub twardego dysku a drugi problem ze produkowany jest chyba tylko w kolorze srebrnym 

Tak, kolor tylko srebrny. USB zaąltwisz przez Wiim, zamiast mini model PRO. Ale koloru nie przeskocze.

8 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Na jakich zasadach to sie odbywa wypozyczenie lub odsłuch w Waszym sklepie , czy mozna przyjechac ze swoimi kolumnami i co jezeli mimo wszystko nic bym nie kupił ?

Dzwonisz wcześniej umawiasz się na konkretny termin, możesz przywieść swoje kolumny jesli to nie problem dla Ciebie. 

Jesli chcesz i mają towar na miejscu to możesz go wypożyczyć, placisz kaucje i on z Tobą jedzie. Jeśli w domu nie spasuje to odsyłasz albo odwozisz. Jeśli na nic się nie zdecydujesz rozchodzicie się grzecznie z uśmiechem.

Zostawiasz kontakt bo może się przydać w niedalekiej przyszłości.

11 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Na jakich zasadach to sie odbywa wypozyczenie lub odsłuch w Waszym sklepie , czy mozna przyjechac ze swoimi kolumnami i co jezeli mimo wszystko nic bym nie kupił ?

Tak jak Piotr napisał :) Jak się nie zdecydujesz, to nie, trudno ;) 

USB w WiiMach dopiero od modelu Ultra niestety :/ 

Kolumny juz wybrałem 4 modele  bedą to Canton Chrono 509 dc /  Canton chrono SL 595.2 dc / Canton Vento 876  lub Focal chorus 726 tylko mam dylemat który z tych wzmacniaczy wybrac 

ONKYO A9050

CAMBRIDGE AZUR 651A

YAMAHA A-S701

salon około 39m2

chyba ze cos dozrzuce i kolumny Dali Oberon 7 

ktos cos doradzi ?

17 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Kolumny juz wybrałem 4 modele  bedą to Canton Chrono 509 dc /  Canton chrono SL 595.2 dc / Canton Vento 876  lub Focal chorus 726 tylko mam dylemat który z tych wzmacniaczy wybrac 

Canton

chyba ze cos dozrzuce i kolumny Dali Oberon 7 

ktos cos doradzi ?

Oberony nie sa lepsze wiec jak dorzucac to do wzmacniacza i wybrac pod Cantony

Atolla, albo Magnat MA900

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Canton

Oberony nie sa lepsze wiec jak dorzucac to do wzmacniacza i wybrac pod Cantony

Atolla, albo Magnat MA900

Tylko czy ten Magnat MA900 z Cantonami Chrono 509dc lub Magnatami Quantum 757 zagra jasno ( z tym cykaniem ) do muzy italo disco synth pop lub electro ?

Zdaję sobie sprawe ze moze przynudzam juz troche tymi pytaniami ale moze ktos cierpliwy cos napisze . A gdybym poszedł w stronę amplitunera , podoba mi sie tez np Onkyo TX8470 np z Cantonami Chrono 509 dc/ 590/ 580 lub Focal Chorus 726 ( ewentualnie Monitor Audio Bronze 6-5G ) czy nie  było by to lepsze niz te trzy zestawy które podałem w nagłówku i chyba to 120W przy 8 Omah nagłosni salon ok 38m2  no i onkio chyba sie nada do mojego rodzaju muzy. 

19 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Magnat MA 900 poza moim budzetem chyba ze MA780 ale czy nie bedzie za słaby 

Nie będzie. Tez jest fajny wzmacniacz.

Tylko czy ten Magnat MA900 z Cantonami Chrono 509dc lub Magnatami Quantum 757 zagra jasno ( z tym cykaniem ) do muzy italo disco synth pop lub electro ?

Magnaty Quantum i Chrono tak grają. Nie potęguj tego wzmacniaczem. Wzmacniacze Magnata są spokojne. Jednak nie przykryjesz tego dzwieku kocem.

Cantonami Chrono 509 dc/ 590/ 580 lub Focal Chorus 726

Canton Chrono to lepsze granie.

A gdybym poszedł w stronę amplitunera , podoba mi sie tez np Onkyo TX8470

To tez fajny model. Droższy. Ale fajny , ma HDMI.