Skocz do zawartości

ONKYO A9050 VS YAMAHA A-S701 VS CAMBRIDGE AZUR 651A

PAWEL ZASADNY

Recommended Posts

6 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Dziękuję za polecenie nas.

Przy okazji podpiszę się pod AXR100. 

8470 jest spoko, ale według mnie goły wzmacniacz zagra lepiej. Lub też inaczej, A-S701, AXR100 zagrają lepiej. Kolumny ok, jeśli lubisz jasno to będzie jasno. Jak duże jest pomieszczenie ? Nowe bierzesz pod uwagę?

Pomieszczenie około 38m2 ale trudne do ustawienia bo z otwarta kuchnia i kształt litery L  , Nowy tez biore pod uwage ale tu juz wszystko sie zaciesnia ze wzgledu na ceny . A-S 701 brałem pod uwage ale czy z tymi kolumnami nie bedzie zbyt  jasno ? AXR 100 odpada bo jest tylko srebrny a moja druga połowa jest na NIE jesli chodzi o sprzet w tym kolorze ( kurcze jak się jej pozbyć  :-) ) 

IMG20250119180458 xxx.jpg

1 godzinę temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Pomieszczenie około 38m2 ale trudne do ustawienia bo z otwarta kuchnia i kształt litery L  , Nowy tez biore pod uwage ale tu juz wszystko sie zaciesnia ze wzgledu na ceny . A-S 701 brałem pod uwage ale czy z tymi kolumnami nie bedzie zbyt  jasno ? AXR 100 odpada bo jest tylko srebrny a moja druga połowa jest na NIE jesli chodzi o sprzet w tym kolorze ( kurcze jak się jej pozbyć  🙂

IMG20250119180458 xxx.jpg

Chciałeś jasno to będzie jasno :D Nie no oczywiście AE120 z A-S701 może być kontrowersyjne. Niemniej jednak pamiętaj, że A-S701 to też nie jest taki wzmacniacz, który "piszczy", bez przesady. Co do kolumn to większość Dali (Oberon 7, Zensor 7), Monitor Audio i Klipscha spełni Twoje oczekiwania. Pozostaje więc szukać okazji. Pamiętaj, że Focal Chorus to raczej konstrukcja z krótkim basem więc może Ci go brakować. 

18 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Trafiają mi sie tez niedrogo KEF Q700  lepsze będą  od Magnatów ?

Inne, ciemniejsze. Jaki stan?

16 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

T4070

No byłbym ostrożny. Czy on ma jakie kolwiek sprawcie?

6130 / 6170 grały poźniej.

16 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

a z kolumn albo Magnat Quantum 757 lub KEF Q 700  ewentualnie B&W 604 S2  a w rezerwie Canton Chrono 

co o tym myslicie ?

Zdecydowanie Quantumy.

Będziesz słuchał tak bokiem? Serio?

obraz.png.d34f426a93ec8bad196583eb8bab5f23.png

Dla TV i słuchania masz fatalne to ustawienie. Bokiem.

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Inne, ciemniejsze. Jaki stan?

No byłbym ostrożny. Czy on ma jakie kolwiek sprawcie?

6130 / 6170 grały poźniej.

Zdecydowanie Quantumy.

Będziesz słuchał tak bokiem? Serio?

obraz.png.d34f426a93ec8bad196583eb8bab5f23.png

Dla TV i słuchania masz fatalne to ustawienie. Bokiem.

Własnie mysle jak to przemeblowac . A jak z Tymi Quantum 757 zagra Onkyo TX 8470 czy lepiej do nich wzmacniacz  Onkyo  9050 lub 9070 ?

20 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Chciałeś jasno to będzie jasno :D Nie no oczywiście AE120 z A-S701 może być kontrowersyjne. Niemniej jednak pamiętaj, że A-S701 to też nie jest taki wzmacniacz, który "piszczy", bez przesady. Co do kolumn to większość Dali (Oberon 7, Zensor 7), Monitor Audio i Klipscha spełni Twoje oczekiwania. Pozostaje więc szukać okazji. Pamiętaj, że Focal Chorus to raczej konstrukcja z krótkim basem więc może Ci go brakować. 

A jak zgra sie Yamaha A-S 701 np . z Magnatami Quantum 757

57 minut temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Własnie mysle jak to przemeblowac . A jak z Tymi Quantum 757 zagra Onkyo TX 8470 czy lepiej do nich wzmacniacz  Onkyo  9050 lub 9070 ?

Bardziej jak zagrają Magnaty z Yamahą - na pewno jasno, według mnie to będzie ciężkie do zniesienia w dłuższej perspektywie granie.

Wzmacniacze są jaśniejsze. Wiec paradoksalnie mimo że 9070 to lepiej grający model to pod te kolumny wolał bym 8470 mając te 3 wybory.

No daj narożnik a ławe przed.

znowu jasno

8 godzin temu, PAWEL ZASADNY napisał:

Gdzies z tyłu głowy siedzi ten  Onkyo 9050 tylko czy on napedzi te Magnaty  Q 757   ?

Ale on też jest jasny,

Czemu nie

Magnat MR 780/MA900, Denon PMA 1700NE, Atoll IN 100/80, Marantz PM 7000n, wrócił do oferty.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wzmacniacze są jaśniejsze. Wiec paradoksalnie mimo że 9070 to lepiej grający model to pod te kolumny wolał bym 8470 mając te 3 wybory.

No daj narożnik a ławe przed.

znowu jasno

Ale on też jest jasny,

Czemu nie

Magnat MR 780/MA900, Denon PMA 1700NE, Atoll IN 100/80, Marantz PM 7000n, wrócił do oferty.

O narozniku myslałem , będę zonę urabiał a co do jasnego grania to lubie to cykanie 

Dnia 21.01.2025 o 07:17, Piotr Sonido napisał:

Nie będzie. Tez jest fajny wzmacniacz.

Magnaty Quantum i Chrono tak grają. Nie potęguj tego wzmacniaczem. Wzmacniacze Magnata są spokojne. Jednak nie przykryjesz tego dzwieku kocem.

Canton Chrono to lepsze granie.

To tez fajny model. Droższy. Ale fajny , ma HDMI.

teraz na tapecie Magnat mr780 czy Onkyo tx8470  . Do magnata to chyba  raczej jasno grające kolumny  ?

Dnia 20.01.2025 o 18:28, Q21 napisał:

Zarówno Magnaty, jak i Atolle to cieplejsze granie. 

Kupiłem Magnata mr780+mms730  które z tych kolumn wybrac by zagrało to jasno i szczegółowo

Magnat quantum 757, Canton Chrono 509.2 dc , MA Bronze 500 , czy Aurora 700 ?

Kupiłem Magnata mr780+mms730  które z tych kolumn wybrac by zagrało to jasno i szczegółowo

Dnia 28.01.2025 o 12:37, PAWEL ZASADNY napisał:

teraz na tapecie Magnat mr780 czy Onkyo tx8470  . Do magnata to chyba  raczej jasno grające kolumny  ?

oba grają spokojnie chodź Onkyo nieco bardziej liniowo. Magnat cieplejszy, tak.

Dnia 28.01.2025 o 18:48, PAWEL ZASADNY napisał:

No i padło na Magnata mr780 , kupiony . Teraz kolumny , najbardziej skłaniam sie do magnat Quantum 757 na drugim miejscu canton chrono 509  co o tym sadzicie ?

Magnat

Dnia 29.01.2025 o 16:19, PAWEL ZASADNY napisał:

Chyba ze jeszcze Monitor Audio Bronze 500 lub Heco Aurora 700 ?

Bronze 500

Aurora zdecydowanie za ciemna do nich.

Ale się Paweł nie możesz doczekac na odpowiedź :)

1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Na fejsowych grupach też pytał  "Co sądzicie o?"

A coś w tym złego ?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

oba grają spokojnie chodź Onkyo nieco bardziej liniowo. Magnat cieplejszy, tak.

Magnat

Bronze 500

Aurora zdecydowanie za ciemna do nich.

Ale się Paweł nie możesz doczekac na odpowiedź :)

Jeśli mam być szczery to muszę się przyznać że tak ale to dlatego że budżet nie puszcza na nowe i poszukuję używek.  Wiadomo jak coś fajnego się pojawi to zaraz znika a jeżeli chodzi o to że w jednej odpowiedzi moje pytanie wyskoczyło cztery czy pięć razy to coś mam z klawiaturą na laptopie klikam i zero reakcji a później się okazuje że wyskoczy kilka razy . Wybaczcie 

14 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Złego, nie. Tylko trochę za dużo tych samych pytań o to samo. Dostaniesz za dużo odpowiedzi i jeszcze bardziej nie będziesz wiedział co z czym połączyć.

Tylko odsłuchy to mogą wyjaśnić.

Tak wiem że odsłuch jest najlepszy ale ze względu że nie mogę się ruszyć z domu gdzieś dalej zostaje mi zasięgnąć rady a z fajnym sprzętem to jest tak że dzisiaj wystawiony jutro już sprzedany .