Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej połączyć ze sobą zestaw Cambridge Audio wzmacniacz cxa+odtwarzacz płyt cxc + streamer CXN100.

Jakie najlepiej wykorzystać złącza cyfrowo-analogowe. Przy czym cxn chiałbym połączyć ze wzmacniaczem za pomocą xlr.

Dziękuję

Adam

Napisano

Chciałbym podłączyć się do tematu i zadać pytanie. Mój kolega ma właśnie taki zestaw CXN CXC i CXA. Byłem pod wrażeniem to jak fajnie wszystko można sterować jednym pilotem. Czy są w podobnej klasie sprzęty innych marek które też pozwalają na taką bezproblemową, pełną obsługę całego zestawu (wzmacniacz, streamer, CD) jednym pilotem? Chodzi mi o podobną klasę brzmienia, ale znacznie cieplejszą niż cambridge audio, tak żeby wszystko tworzyło spójną całość i śmigało z jednego pilota. 

Napisano
19 godzin temu, JacekWoy napisał:

Chciałbym podłączyć się do tematu i zadać pytanie. Mój kolega ma właśnie taki zestaw CXN CXC i CXA. Byłem pod wrażeniem to jak fajnie wszystko można sterować jednym pilotem. Czy są w podobnej klasie sprzęty innych marek które też pozwalają na taką bezproblemową, pełną obsługę całego zestawu (wzmacniacz, streamer, CD) jednym pilotem? Chodzi mi o podobną klasę brzmienia, ale znacznie cieplejszą niż cambridge audio, tak żeby wszystko tworzyło spójną całość i śmigało z jednego pilota. 

Szczególnie poleciłbym Ci set oparty na Atollu  (IN100/200 + MS200/ST120) jeśli szukasz ciepłego brzmienia. Dodatkowo odtwarzacze CD z Atoll`a są świetne. Oparte są na bardzo dobrych transportach i same urządzenia są pancernie wykonane. 

Napisano
2 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Szczególnie poleciłbym Ci set oparty na Atollu  (IN100/200 + MS200/ST120) jeśli szukasz ciepłego brzmienia. Dodatkowo odtwarzacze CD z Atoll`a są świetne. Oparte są na bardzo dobrych transportach i same urządzenia są pancernie wykonane. 

I w takim zestawie absolutnie wszystko obsługuje się jednym pilotem?

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Mowie to nie jest nic wyjątkowego.

No nie wiem. Mam Rega Elex mk4 i jej nawet nie można włączyć/wylaczyć z pilota. Chciałbym zestaw który brzmi tak jak Rega właśnie, i wizualnie żeby był spójny i wygodny w obsłudze. Streamer, CD, amp. 

Napisano
6 godzin temu, JacekWoy napisał:

No nie wiem. Mam Rega Elex mk4 i jej nawet nie można włączyć/wylaczyć z pilota. Chciałbym zestaw który brzmi tak jak Rega właśnie, i wizualnie żeby był spójny i wygodny w obsłudze. Streamer, CD, amp. 

Moim zdaniem będzie dość trudno o coś, co zagra podobnie, zwłaszcza żeby jeszcze CD był do kompletu. 

Napisano
21 godzin temu, JacekWoy napisał:

No nie wiem. Mam Rega Elex mk4 i jej nawet nie można włączyć/wylaczyć z pilota.

Naima też nie.

21 godzin temu, JacekWoy napisał:

Chciałbym zestaw który brzmi tak jak Rega właśnie, i wizualnie żeby był spójny i wygodny w obsłudze. Streamer, CD, amp. 

No to Atoll jest bliższy Rega niż Cambridge mimo że to nie to samo.

Chyba że Denon?

Albo Roksan? We wzmacniaczu masz dobry stream BluOS a transport bez problemu podłączysz.

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Naima też nie.

No to Atoll jest bliższy Rega niż Cambridge mimo że to nie to samo.

Chyba że Denon?

Albo Roksan? We wzmacniaczu masz dobry stream BluOS a transport bez problemu podłączysz.

Popatrze i poczytam, ale te Roksany też chyba nie dają się nawet włączyć/wyłączyć z pilota.