graba_1979 Napisano Poniedziałek o 17:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:38 Witam, Chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej połączyć ze sobą zestaw Cambridge Audio wzmacniacz cxa+odtwarzacz płyt cxc + streamer CXN100. Jakie najlepiej wykorzystać złącza cyfrowo-analogowe. Przy czym cxn chiałbym połączyć ze wzmacniaczem za pomocą xlr. Dziękuję Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano Poniedziałek o 21:06 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:06 CXC -> toslink/coax -> CXN -> CXA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:31 Wtedy słuchając płyt musi chodzić także CXN. Ja bym podłączył CXC do CXA cyfrowo. Natomiast CXN analogowo do CXA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 10:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:44 CXN100 ma jednak dużo lepszego DACa niż CXA. Też podpinałbym CXC->CXN->CXA. Najlepiej i tak będzie posłuchać obu rozwiązań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano wczoraj o 19:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:29 Chciałbym podłączyć się do tematu i zadać pytanie. Mój kolega ma właśnie taki zestaw CXN CXC i CXA. Byłem pod wrażeniem to jak fajnie wszystko można sterować jednym pilotem. Czy są w podobnej klasie sprzęty innych marek które też pozwalają na taką bezproblemową, pełną obsługę całego zestawu (wzmacniacz, streamer, CD) jednym pilotem? Chodzi mi o podobną klasę brzmienia, ale znacznie cieplejszą niż cambridge audio, tak żeby wszystko tworzyło spójną całość i śmigało z jednego pilota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Podobną klasę brzmienia to różnie może być interpretowane. Cambridge ma specyficzny dzwiek. Kto lubi to wybiera. Ale takie sterowanie masz w NAD w Atoll, Denon,..... no dużo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 19 godzin temu, JacekWoy napisał: Chciałbym podłączyć się do tematu i zadać pytanie. Mój kolega ma właśnie taki zestaw CXN CXC i CXA. Byłem pod wrażeniem to jak fajnie wszystko można sterować jednym pilotem. Czy są w podobnej klasie sprzęty innych marek które też pozwalają na taką bezproblemową, pełną obsługę całego zestawu (wzmacniacz, streamer, CD) jednym pilotem? Chodzi mi o podobną klasę brzmienia, ale znacznie cieplejszą niż cambridge audio, tak żeby wszystko tworzyło spójną całość i śmigało z jednego pilota. Szczególnie poleciłbym Ci set oparty na Atollu (IN100/200 + MS200/ST120) jeśli szukasz ciepłego brzmienia. Dodatkowo odtwarzacze CD z Atoll`a są świetne. Oparte są na bardzo dobrych transportach i same urządzenia są pancernie wykonane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Szczególnie poleciłbym Ci set oparty na Atollu (IN100/200 + MS200/ST120) jeśli szukasz ciepłego brzmienia. Dodatkowo odtwarzacze CD z Atoll`a są świetne. Oparte są na bardzo dobrych transportach i same urządzenia są pancernie wykonane. I w takim zestawie absolutnie wszystko obsługuje się jednym pilotem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts