pairtick Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego 38 minut temu, Eltanianin napisał: A z tym autem, to też nie jest tak, do końca, że tylko o tłok chodzi Nie mówię o tłoku, tylko o zakresie ruchu. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego (edytowany) Auto to chyba niezbyt dobre porownanie. Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy. Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika - parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik. Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic. Edytowano 4 lutego przez Artur Brol Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego Tzw. docieranie to przerabiałem za komuny, z Toyotami nigdy nie miałem takich problemów 👍 Moim zdaniem, porównania samochodowe słabo mają się w odniesieniu do audio. Tak jak wcześniej napisałem, wygrzewanie kolumn, to jest kwestia zakresu ruchu - czyli do mocy nominalnej. Odpisz, cytując
Eltanianin Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego 29 minut temu, Artur Brol napisał: Auto to chyba niezbyt dobre porownanie. Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy. Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika - parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik. Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic. Mówiłem, o nowym aucie, nie "po zapłakanym Niemcu" ale, już nie o to chodzi.... Po za tym, ja tylko chciałem jeszcze powiedzieć, że nie ma co przesadzać z tym wszystkim, bo za chwile dojdziemy do wniosku, że kolega musi splanować dom, i zbudować na nowo, ale zgodnie z zasadami fang shui by, mu to stereo dobrze grało. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego Dokladnie, a kolega kupil, rozstawli i dziala. I jest zadowolony. I o to chodzi przeciez. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego Dnia 31.01.2025 o 13:27, Maciej Jarczewski napisał: Zestaw poniżej mojego budżetu z myślą o wymianie/upgradzie w przyszłości jeśli będzie niewystarczający do powierzchni albo przeniesienia się do mniejszego pomieszczenia w domu. A może też to być zestaw ogólny, a w przyszłości jakiś - nawet dużo droższy - w innym pomieszczeniu. Dnia 31.01.2025 o 17:02, Maciej Jarczewski napisał: Jakby koledzy mogli wróżyć z fusów - to to, co kupiłem ma jakiś sens? Oczywiście, to Tobie ma się podobać. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego (edytowany) Dnia 31.01.2025 o 16:21, Artur Brol napisał: Teraz widzę moda na pałace 😁 A kiedyś była moda na chów klatkowy ☺️. Jej akurat mi nie brakuje. 17 godzin temu, pairtick napisał: I ciepło fru... pod sklepienie ucieka, a na dole zimno ☹️ W nowych domach zazwyczaj jest już wentylacja mechaniczna i świetna cyrkulacja powietrza. W połączeniu z ogrzewaniem podłogowym zapewnia to bardzo komfortowy gradient temperatury. Edytowano 5 lutego przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
Maciej Jarczewski Napisano 5 lutego Autor Napisano 5 lutego 13 godzin temu, Eltanianin napisał: Mówiłem, o nowym aucie, nie "po zapłakanym Niemcu" ale, już nie o to chodzi.... Po za tym, ja tylko chciałem jeszcze powiedzieć, że nie ma co przesadzać z tym wszystkim, bo za chwile dojdziemy do wniosku, że kolega musi splanować dom, i zbudować na nowo, ale zgodnie z zasadami fang shui by, mu to stereo dobrze grało. Oj nie, nigdy więcej Jeden dom i starczy. Mam jeszcze wolne pokoje, najwyżej kiedyś zaadaptuje coś na odsłuch (na razie nie widzę potrzeby jednak). 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 5 godzin temu, Grzesiek202 napisał: W nowych domach zazwyczaj jest już wentylacja mechaniczna i świetna cyrkulacja powietrza. W połączeniu z ogrzewaniem podłogowym zapewnia to bardzo komfortowy gradient temperatury. Tym niemniej, "praw fizyki Pan nie zmienisz..." 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts