Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Auto to chyba niezbyt dobre porownanie.

Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy.

Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika -  parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik.

Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano

Tzw. docieranie to przerabiałem za komuny, z Toyotami nigdy nie miałem takich problemów 👍

Moim zdaniem, porównania samochodowe słabo mają się w odniesieniu do audio.

Tak jak wcześniej napisałem, wygrzewanie kolumn, to jest kwestia zakresu ruchu - czyli do mocy nominalnej.

Napisano
29 minut temu, Artur Brol napisał:

Auto to chyba niezbyt dobre porownanie.

Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy.

Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika -  parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik.

Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic.

Mówiłem, o nowym aucie, nie "po zapłakanym Niemcu" ale, już nie o to chodzi....
Po za tym, ja tylko chciałem jeszcze powiedzieć, że nie ma co przesadzać z tym wszystkim, bo za chwile dojdziemy do wniosku, że kolega musi splanować dom, i zbudować na nowo, ale zgodnie z zasadami fang shui ;) by, mu to stereo dobrze grało. :D

Napisano
Dnia 31.01.2025 o 13:27, Maciej Jarczewski napisał:

Zestaw poniżej mojego budżetu z myślą o wymianie/upgradzie w przyszłości jeśli będzie niewystarczający do powierzchni albo przeniesienia się do mniejszego pomieszczenia w domu. 

A może też to być zestaw ogólny, a w przyszłości jakiś - nawet dużo droższy - w innym pomieszczeniu.

Dnia 31.01.2025 o 17:02, Maciej Jarczewski napisał:

Jakby koledzy mogli wróżyć z fusów - to to, co kupiłem ma jakiś sens? 

Oczywiście, to Tobie ma się podobać.

Napisano (edytowany)
Dnia 31.01.2025 o 16:21, Artur Brol napisał:

Teraz widzę moda na pałace 😁

A kiedyś była moda na chów klatkowy ☺️. Jej akurat mi nie brakuje.

17 godzin temu, pairtick napisał:

I ciepło fru... pod sklepienie ucieka, a na dole zimno ☹️

W nowych domach zazwyczaj jest już wentylacja mechaniczna i świetna cyrkulacja powietrza. W połączeniu z ogrzewaniem podłogowym zapewnia to bardzo komfortowy gradient temperatury.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
13 godzin temu, Eltanianin napisał:

Mówiłem, o nowym aucie, nie "po zapłakanym Niemcu" ale, już nie o to chodzi....
Po za tym, ja tylko chciałem jeszcze powiedzieć, że nie ma co przesadzać z tym wszystkim, bo za chwile dojdziemy do wniosku, że kolega musi splanować dom, i zbudować na nowo, ale zgodnie z zasadami fang shui ;) by, mu to stereo dobrze grało. :D

Oj nie, nigdy więcej :D Jeden dom i starczy. Mam jeszcze wolne pokoje, najwyżej kiedyś zaadaptuje coś na odsłuch (na razie nie widzę potrzeby jednak). 

Napisano
5 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

W nowych domach zazwyczaj jest już wentylacja mechaniczna i świetna cyrkulacja powietrza. W połączeniu z ogrzewaniem podłogowym zapewnia to bardzo komfortowy gradient temperatury.

Tym niemniej, "praw fizyki Pan nie zmienisz..." 😉