pairtick Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 38 minut temu, Eltanianin napisał: A z tym autem, to też nie jest tak, do końca, że tylko o tłok chodzi Nie mówię o tłoku, tylko o zakresie ruchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Auto to chyba niezbyt dobre porownanie. Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy. Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika - parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik. Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic. Edytowano 12 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Tzw. docieranie to przerabiałem za komuny, z Toyotami nigdy nie miałem takich problemów 👍 Moim zdaniem, porównania samochodowe słabo mają się w odniesieniu do audio. Tak jak wcześniej napisałem, wygrzewanie kolumn, to jest kwestia zakresu ruchu - czyli do mocy nominalnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 29 minut temu, Artur Brol napisał: Auto to chyba niezbyt dobre porownanie. Nie zadbasz o to by samochod sie dobrze dotarl, mozesz miec problemy. Ba, nie musi to byc nowy samochod, juz tylko samym opuszczaniem - od razu po wlaczeniu silnika - parkingu i sciganiem sie ze wzsystkimi po drodze, mozesz uszkodzic silnik. Kolumny, sluchawki, nic im nie bedzie jesli poprostu sie ich uzywac bedzie. A jesli przesadzi sie z glosnoscia, to i nawet przy odrobinie pecha, i wygrzane kolumny mozna uszkodzic. Mówiłem, o nowym aucie, nie "po zapłakanym Niemcu" ale, już nie o to chodzi.... Po za tym, ja tylko chciałem jeszcze powiedzieć, że nie ma co przesadzać z tym wszystkim, bo za chwile dojdziemy do wniosku, że kolega musi splanować dom, i zbudować na nowo, ale zgodnie z zasadami fang shui by, mu to stereo dobrze grało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Dokladnie, a kolega kupil, rozstawli i dziala. I jest zadowolony. I o to chodzi przeciez. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dnia 31.01.2025 o 13:27, Maciej Jarczewski napisał: Zestaw poniżej mojego budżetu z myślą o wymianie/upgradzie w przyszłości jeśli będzie niewystarczający do powierzchni albo przeniesienia się do mniejszego pomieszczenia w domu. A może też to być zestaw ogólny, a w przyszłości jakiś - nawet dużo droższy - w innym pomieszczeniu. Dnia 31.01.2025 o 17:02, Maciej Jarczewski napisał: Jakby koledzy mogli wróżyć z fusów - to to, co kupiłem ma jakiś sens? Oczywiście, to Tobie ma się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dnia 31.01.2025 o 16:21, Artur Brol napisał: Teraz widzę moda na pałace 😁 A kiedyś była moda na chów klatkowy ☺️. Jej akurat mi nie brakuje. 17 godzin temu, pairtick napisał: I ciepło fru... pod sklepienie ucieka, a na dole zimno ☹️ W nowych domach zazwyczaj jest już wentylacja mechaniczna i świetna cyrkulacja powietrza. W połączeniu z ogrzewaniem podłogowym zapewnia to bardzo komfortowy gradient temperatury. Edytowano 2 godziny temu przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts