Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Macie sytuacje kiedy ktoś prosi o włączenie zestawu stereo na chwilę?

Takie 3 popisowe numery, moje takie:

Desert of Lost Souls - Madis

Jungle - Tash Sultana

Opium - Dead Can Dance 

Napisano

Jeden z dziesiątek smyczkowych i popisowych. Po odsłuchaniu ludzie już nie grymaszą, gdy mówię o skrzypkach. Tak ma mi brzmieć ta muzyka jak u mnie. 

IMG_1511.jpeg

A tutaj tak ma brzmieć kontrabas i nie tylko.

IMG_1510.jpeg

A tutaj bez słów „tłumaczę” jak można mieć Live w 22 metrowym salonie. 

IMG_1509.jpeg

Inny repertuar mam na słuchawki, ale to w innym wątku.

• 4 weeks later...
Napisano

Ostatnio trochę myślałem o popisowych kawałkach i ostatecznie zawsze najlepsze są te, które podobają się naszemu gościowi. Gust i styl muzyczny właściciela audio nijak ma się do gustu osób, które są zmuszane do słuchania czegoś, czego nie chcą słuchać. Łatwo zresztą odwrócić taka sytuację - jakby właściciel systemu audio chciał pokazać wam swój opus magnum, set-marzenie, ale na kawałkach, których po prostu nie jesteście w stanie sluchac, to trudno byłoby ocenić jego jakość, i subiektywnie i obiektywnie. Lepiej po prostu zapytac, co zapuścic na głośnikach. Zwykle są to utwory doskonale znane tym osobom i będą w stanie odnieść jakość dobregu systemu audio do swojego życia i słuchania np. na miniwiezy albo soundbarze. Niezależnie od tego czy to smyczki, czy rapowy szlagier z lat 90.

Napisano
1 godzinę temu, adisano napisał:

Ostatnio trochę myślałem o popisowych kawałkach i ostatecznie zawsze najlepsze są te, które podobają się naszemu gościowi. Gust i styl muzyczny właściciela audio nijak ma się do gustu osób, które są zmuszane do słuchania czegoś, czego nie chcą słuchać. Łatwo zresztą odwrócić taka sytuację - jakby właściciel systemu audio chciał pokazać wam swój opus magnum, set-marzenie, ale na kawałkach, których po prostu nie jesteście w stanie sluchac, to trudno byłoby ocenić jego jakość, i subiektywnie i obiektywnie. Lepiej po prostu zapytac, co zapuścic na głośnikach. Zwykle są to utwory doskonale znane tym osobom i będą w stanie odnieść jakość dobregu systemu audio do swojego życia i słuchania np. na miniwiezy albo soundbarze. Niezależnie od tego czy to smyczki, czy rapowy szlagier z lat 90.

W pełni się zgadzam. Jak w kuchni - ugotuj gościom coś, co IM  zasmakuje, to pochwalą.  W przeciwnym przypadku usłyszysz najgorszy komplement na świecie: "taki ciekawy smak"🫣.