KinoTop Napisano Czwartek o 11:31 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:31 Jak korzystam z Spotify, Deezer lub Apple Music to okładki się zawsze pojawiają. Ale połączenie poprzez AirPlay. Sprawdziłem jeszcze, że Deezer przez apkę MusicLife tez pokazuje okładki. pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano Czwartek o 12:17 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 12:17 Opanowałem Tidala,okładki się już wyświetlają. Pytanie czy aktualizacje oprogramowania mogę robić przez wifi i ile to trwa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KinoTop Napisano Czwartek o 18:14 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:14 Nie zalecana jest przez wifi. Zgraj na pendrive, tak będzie bezpieczniej. Nie pamiętam dokładnie ile trwa ale na pewno powyżej 5 minut. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:55 Tak chodzi o to że jeżeli nastąpi przerwa w sciaganiu pliku to zrobi się problem. Z dysku jest bezpieczniej. ale jeżeli jesteś pewny swojego łącza to możesz tak iść. Z tym że gwarancje masz daleko. Lepiej nie ryzykować. 18 godzin temu, Fonn napisał: Opanowałem Tidala,okładki się już wyświetlają. Pytanie czy aktualizacje oprogramowania mogę robić przez wifi i ile to trwa? I o co tu chodziło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu 12 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tak chodzi o to że jeżeli nastąpi przerwa w sciaganiu pliku to zrobi się problem. Z dysku jest bezpieczniej. ale jeżeli jesteś pewny swojego łącza to możesz tak iść. Z tym że gwarancje masz daleko. Lepiej nie ryzykować. I o co tu chodziło? Jeszcze raz zainstalowałem google home ,potwierdziłem zgody i zagadało,pewnie coś źle robiłem... Mam najnowszy soft wię narazie nie muszę robić aktualizacji 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dla bezpieczeństwa folia wciąż na wyświetlaczu? Nie jesteś co do niego pewien ?:D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 57 minut temu, Piotr Sonido napisał: Dla bezpieczeństwa folia wciąż na wyświetlaczu? Nie jesteś co do niego pewien Buczące trafo mnie trochę irytuje ,ciekawe czy avr 21 też brumi, tam jest toroidalne a w 11 mam ei. Jeszcze folii nie zrywam bo mam jeszcze tydzień na zwrot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu tak zasilacz jest inny. A Próbowałeś podłączyć do innego obwodu? Weż go do łazienki gdzie masz inny obwód kiedy pralka, suszarki ip są wyłączone z gniazdek. Był kiedyś watek zdaje sie ze na tym forum gdzie osoba tez się skrazyla na buczace trafo tylko tam chyba wzmak był. W kazdym razie jako doszedł do tego ze działo sie to wtedy kiedy winda w bloku jezdzila. U innego kiedy pracowała fotowoltaika. Wiec, nigdy nie wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 15 minut temu, Piotr Sonido napisał: tak zasilacz jest inny. A Próbowałeś podłączyć do innego obwodu? Weż go do łazienki gdzie masz inny obwód kiedy pralka, suszarki ip są wyłączone z gniazdek. Był kiedyś watek zdaje sie ze na tym forum gdzie osoba tez się skrazyla na buczace trafo tylko tam chyba wzmak był. W kazdym razie jako doszedł do tego ze działo sie to wtedy kiedy winda w bloku jezdzila. U innego kiedy pracowała fotowoltaika. Wiec, nigdy nie wiesz. W instrukcji napisali,że trafo może buczeć... Prawdopodobnie to są zakłucenia z sieci bo jak zdejmę z mojej integry górną osłonę to toroidalne też trochę brumią. Chodzi mi po głowie dokupić w przyszłości końcówką 240 z Arcama ,było by tak jak trzeba ale to musi być jakaś cenowa okazja. Edytowano 6 godzin temu przez Fonn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu może buczeć w każdym sprzęcie i to się zdarza randomowo. co nie znaczy że nie mozna z tym walczyc. Sprawdź w innym obwodzie nic Cie to nie kosztuje. Mozna tez stosowac różne magazyny energii jak UPS. Ale to w Hifi mało audiofilskie. 14 minut temu, Fonn napisał: Chodzi mi po głowie dokupić w przyszłości końcówką 240 z Arcama ,było by tak jak trzeba ale to musi być jakaś cenowa okazja. no! imponujący secik by był. To przy opcji zostawienia Arcama jednak. Pewnie najwcześniej niższe ceny jak zmienia, jesli zmienia linie na nową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, Piotr Sonido napisał: może buczeć w każdym sprzęcie i to się zdarza randomowo. co nie znaczy że nie mozna z tym walczyc. Sprawdź w innym obwodzie nic Cie to nie kosztuje. Mozna tez stosowac różne magazyny energii jak UPS. Ale to w Hifi mało audiofilskie. no! imponujący secik by był. To przy opcji zostawienia Arcama jednak. Pewnie najwcześniej niższe ceny jak zmienia, jesli zmienia linie na nową. Jedynie ciężko mi pogodzić problem z pracą w trybie Direct z cd bo nie działa wtedy wyjście suba ,mogę zostawić Jedynie podłączenie po wysokim sygnale z końcówki mocy no ale wtedy gryzie się to z avr11,co za każdym razem by trza wyjmować kable z końcówki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Nigdzie w trybie direct nie działa subwoofer. Po to jest właśnie tryb direct. Ma minimalizować ingerencję elektroniki w to co dostaje na wejściu. W Denon Marantz masz dodatkowo Pure Direct, wyłącza m.in. wyświetlacz. Nie masz tam po prostu jakiegoś trybu Stereo? Edytowano 4 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 godziny temu, Fonn napisał: Buczące trafo mnie trochę irytuje ,ciekawe czy avr 21 też brumi, tam jest toroidalne a w 11 mam ei. Na YouTube conajmniej dwa razy słyszałem z jakieś recenzji że AVR21 przy cichym odsłuchu też brumi, raz z KEFami drugi raz nie pamiętam. Na AVS forum też się z tym zetknąłem więc chyba to nie tylko w 5/11. Z drugiej strony są koledzy na forum którym nic nie brumi... W Arcamie nie ma odpowiednika PURE Audio co wyłacza co może z elektroniki aby całą moc dać na fronty ? Wtedy pozostałe tryby Stero powinny zagrać z subem... Edytowano 3 godziny temu przez Arek_Gd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Chyba faktycznie nie ma... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KinoTop Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Tak jak pisałem wcześniej moja 5 tak buczała, że chciałem ją zwrócić. Jak włączałem amplituner to był taki metaliczny przydźwięk, który bardzo przeszkadzał. Problemem były wszystkie zasilacze impulsowe wpięte w listwę te od dekodera, Apple TV i oświetlenia LED szafki. Zrobiłem porządek w kablach i przepiąłem Arcama do drugiego gniazda w „ścianie”. I serio teraz, żeby usłyszeć trafo to muszę ucho przyłożyć na około 10-15 cm. Dobrze Ci koledzy podpowiadają spróbuj w innym obwodzie. A co do Pure Audio? Avr 5 na pewno go nie ma. Jest tryb Direct. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) A to dobrze ze zrobiłem 4 ramki po 5 gniazd za szafka RTV i dwa obwody Edytowano 1 godzinę temu przez Arek_Gd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, KinoTop napisał: I serio teraz, żeby usłyszeć trafo to muszę ucho przyłożyć na około 10-15 cm. To bardzo dobra informacja, bo ja nie mam referencyjnego ustawienia surround back, żona się nie zgodziła;) więc wkułem się w porotherm z wall in klipscha i niektóre osoby na sofie mogą mieć do głośnika ok 40-50cm a nie ponad metr więc bacznie się temu przyglądam bo jednak często oglądamy w nocy przy cichym odsłuchu i jak się domyślam gdy ścieżka dźwiękowa milknie w filmie to trafo może byc słyszalne... Edytowano 13 minut temu przez Arek_Gd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts