Skocz do zawartości

Apollon Purifi EIGENTAKT 1ET6525SA (2 generacja 1ET400A)

Recommended Posts

Napisano
Dnia 4.04.2026 o 22:38, Faku napisał:

Dziwna sytuacja jak dla mnie z tymi wzmacniaczami operacyjnymi, od  ponad tygodnia grałem na sparkos 2590pro i nie mam takiego zachwytu jak na standardowych opa 1656. Wiem że każdy ma inne preferencje , sparkos gra mniej dynamicznie , bardziej płasko w nizszych tonach , średnie moim zdaniem podobnie , dużo wiecej detali w wysokich tonach na opa 1656. Poczytam jakie tam jeszcze można założyć z  innych marek ale to już na spokojnie, na tą chwilę jest bardzo dobrze.

Kup sobie Staccato OSH-DHb - a zapomnisz o standardowych opa 1656 i sparkos 2590pro - poodsyłaj lub poodsprzedawaj :) i nic więcej nie kombinuj z opa .....

Napisano
16 godzin temu, Grubyjoe napisał:

Kup sobie Staccato OSH-DHb - a zapomnisz o standardowych opa 1656 i sparkos 2590pro - poodsyłaj lub poodsprzedawaj :) i nic więcej nie kombinuj z opa .....

Właśnie się nad nimi zastanawiam, lecz nie ogarniam jeszcze jakie do tego wzmacniacza podejdą , napisałem do apollon , czekam na odpowiedź.

Napisano (edytowany)

nie pisz do apollona- tylko do producenta staccato ! - on ci zrobi specjalną wersje ( opampy w układzie płytek Staccato OSH-DHb - wchodzą idealnie do każdego apollona na purifi ) dla apollona - o zmniejszonym prądzie ! (taka sama cena) w pare dni będzie u ciebie i wszystko będzie super grać !  szef apollona "pożarł" się  z szefem staccato o to ,że opampy staccato są lepsze i w lepszej cenie niż oferowane przez apollona (staccato nie grają tak sterylnie jak apollonowskie - po prostu są muzykalniejsze- to od razu słychać !)- nie chcieli współpracować

Edytowano przez Grubyjoe