radziulek85 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego (edytowany) Faktycznie, jest napisane w ich modelu 1ET400A ST ze beda go sprzedawali z nowymi modułami. Jednak mogliby zmienić specyfikacje chociażby dla modelu 1ET6525SA ST bo wprowadza w zdezorientowanie podając tam parametry starego modułu gdzie w rzeczywistości nowy ma lepsze. Fakt to tylko cyferki ale niektóre parametry są podniesione znacznie i dobrze mieć po prostu świadomość tego co się posiada tymbardziej ze miedzy starą generacją a nową to chyba jakoś 5lat różnicy a w tym czasie elektronika nie stała w miejscu Edytowano 15 lutego przez radziulek85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano Poniedziałek o 18:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:01 Cena na ich stronie jest za parę czy za jeden moduł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 18:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:59 (edytowany) 58 minut temu, MarSZ napisał: Cena na ich stronie jest za parę czy za jeden moduł? Wzmacniacz Apollon 1ET6525SA ST zawiera 2 moduły purifi 1ET6525SA. Czyli 2 kanały w stereo plus zasilacz Hypex o mocy 1200W. 58 minut temu, MarSZ napisał: Edytowano Poniedziałek o 19:02 przez radziulek85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano Poniedziałek o 19:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:01 Czyli 890€ plus VAT i przesyłka za komplet 3 minuty temu, MarSZ napisał: Czyli 890€ plus VAT i przesyłka za komplet Sorry, patrzyłem na monobloki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano Poniedziałek o 21:14 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:14 @MarSZ można na ich stronie dodać do koszyka i wybrać kuriera do PL i masz cene. Wersja stereo która ma w środku tak jak kolega napisał 2 moduły Purifi czyli na lewy i prawy kanał i jeden wspólny zasilacz 1200W Hypex. Próbujcie, kupujcie jestem ciekaw Waszych opinii. To jest wg mnie wielkie odkrycie jak ktoś szukał naprawdę wydajnego i świetnie neutralnie brzmiącego wzmacniacza. Firm jest kilka tak jak napisałem wczesniej - nie musi to być Apollon chociaż ten wykonany jest świetnie. Francuska czy amerykańska manufaktura też to robi wiec każdy będzie na pewno brzmiał podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano Środa o 07:58 Udostępnij Napisano Środa o 07:58 Zastanawiam się czy wersja dual mono, albo monobloki mają sens Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano Środa o 09:26 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:26 Jeśli finansowo możesz więcej dopłacić to wszystko można - chociaż ja mocno nad tym myślałem. Przy wyborze mono czy pojedynczy układ trzeba rozważyć co chcesz osiągnąć ? Ja ci gwarantuje że ten model stereo w jednej obudowie udźwignie prawie wszystkie kolumny. Trudne kolumny spadające poniżej 3 ohm bez problemu - w specyfikacji są pomiary i wartości że obsługuje nawet 2 ohm. U mnie te obecne kolumny na textreme mają prawie liniową charakterystyke impedancji ale ta końcówka była podłączona pod inne od znajomych Arie 936 oraz B&W 804N - te pierwsze na pewno w okolicy 100Hz spadają do 2,8 ohma a wzmacniacz pracował w każdym zakresie na dobrowolnej głośności jakby nic. Pełna dynamika bez "kropli potu" a miałem wiele takich wzm. co z tymi Focalami kompletnie nie dawały rady przy głośniejszym basie (Arie posiada mój brat więc dostęp do nich mam kiedy chcę) Druga sprawa że często układ dual mono powoduje że dźwięk staje się troszkę inny, lepsza scena muzyczna itp itd. Ja to doświadczyłem w Eversolo amp jak też opisałem gdzieś wcześniej. Pamiętaj jednak że ten opisywany przeze mnie wzmacniacz ma w środku 2 układy Purifi - wspólne jest tylko zasilanie Hypex ale on ma ogromny zapas. To klasa D która nie pobiera za dużo prądu. Uważam że monobloki w tym wypadku to duży przerost formy nad treścią. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts