Toolhead Napisano Poniedziałek o 21:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:32 hey! Czytam, czytam i... nie wiem. Zgłaszam się do Was po poradę. Myślę, że czas najwyższy zmienić mój obecny amplituner Denon AVR-x1400h na jakiś wzmacniacz. Mój bużet oscyluje w granicach 3000 zł. Aktualnie sprzęt, który posiadam to wspomniany Denon + Sony CDP 211 + Audio-Technica LP5X (gramofon ma dla mnie najmniejsze znaczenie, bo mało z niego korzystam) oraz Polk Audio Signature Elite ES60. Salon 31 m2 z aneksem. Jakieś typy mam, mianowicie: - Marantz PM7000N (obecnie na Amazonie nówka za 2975 zł) - Audiolab 6000A (na OLX pojwiła się używka wraz z Audiolabem 6000CDT za 3200 zł, więc zacnie - pytanie czy bez CD również zacnie?) - Peachtree Nova 150, który jest znacznie droższy, lecz na YT znalazłem zestawienie PT z Marantzem, które mnie powaliło na kolana dla PT. Wsłuchuję się w to na Beyerdynamic DT770PRO. Wiem, że poprzez YT i tak sprzętu się nie ocenia, lecz czy ktoś mógłby się wypowiedzieć czy rzeczywiście jest aż taka różnica jak we wspomnianym filmie? https://www.youtube.com/watch?v=vaV99Hs0u48 Lubię granie Denona i raczej w tę stronę chciałbym iść. Jednak przy obecnym sprzęcie brakuje mi szerszej i nieco bliższej sceny. Lubię też słyszeć wszelkie niuanse w muzyce. A propo muzyki to mam bardzo szeroki wachlarz gatunków, które lubię i nie mam absolutnie problemu przeskoczyć nagle z Beethovena w wykonaniu Karajana, przez elektroniczne rave'y The Prodigy do deathmetalowego Decapitated czy Vadera, aczkolwiek moim nr 1 to Tool. Zatem musi być uniwersalnie. Dzięki za wszelkie porady! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:19 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:19 Z Audiolaba i Marantza to zdecydowanie ten drugi. Fajny wzmacniacz pod te kolumny. Peachtree tez byłby dobrym modelem. Chodź tego modelu z tymi kolumnami nie słuchałem. Te kolumny dobrze tez grają z Xindak 06, Audiolab IN80 z nowych. Z uzywanych wyższe Denony PMA 15xx albo Yamaha AS1x00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Wtorek o 06:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:36 15 minut temu, Piotr Sonido napisał: Audiolab Tu chyba słownik słowo Atoll " poprawił" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 07:15 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:15 37 minut temu, Tomasz S. napisał: Tu chyba słownik słowo Atoll " poprawił" Czemu? Kolega ma Audiolaba 6000A i Marantza PM7000n na celowniku. Z tych dwóch Marantza stawiam wyżej. Chyba nie złapałem o co chodzi EDIT:AAAAAAAA TAK TAK w kolejnym zdaniu!. Dzieki 55 minut temu, Piotr Sonido napisał: Audiolab IN80 z nowych Atoll IN80! Dzieki TOMEK! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 11:23 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:23 Cześć Wszystko zależy jakiego grania szukasz. Marantz PM7000N to neutralno-naturalny wzmacniacz, Audiolab jest ocieplony. CD jest bardzo miłym dodatkiem i jeśli planujesz go używać na bieżąco, to warto solidnie przemyśleć tę opcję Atoll IN80 dużo droższy, ale możesz spojrzeć na Musicala Fidelity M2si Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toolhead Napisano Wtorek o 21:27 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:27 (edytowany) 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Z Audiolaba i Marantza to zdecydowanie ten drugi. Fajny wzmacniacz pod te kolumny. Peachtree tez byłby dobrym modelem. Chodź tego modelu z tymi kolumnami nie słuchałem. Te kolumny dobrze tez grają z Xindak 06, Audiolab IN80 z nowych. Z uzywanych wyższe Denony PMA 15xx albo Yamaha AS1x00 Dzięki za podpowiedź. Czy taki Denon-1510AE zrobiłby robotę? Obecnie w moich okolicach jest do wzięcia za 2200 zł używany. 10 godzin temu, Q21 napisał: Cześć Wszystko zależy jakiego grania szukasz. Marantz PM7000N to neutralno-naturalny wzmacniacz, Audiolab jest ocieplony. CD jest bardzo miłym dodatkiem i jeśli planujesz go używać na bieżąco, to warto solidnie przemyśleć tę opcję Atoll IN80 dużo droższy, ale możesz spojrzeć na Musicala Fidelity M2si Lubię lekko ocieplone granie, lecz bardziej w stronę zrównoważonego niż V. Jednakże, jak już wspomniałem, brakuje mi szerszej sceny i nieco bliższej średnicy (nie wiem czy dobrze to opisuję). Nie wiem tylko czy to wina amplitunera czy kolumn, które posiadam. "Audiolab jest ocieplony" - czy w połączeniu z Polkami nie przysłoni mi to jeszcze bardziej średnicy? Marantz, którego mam na oku to nówka i zawsze mogę odesłać. Audiolab zaś to używka - odesłać nie mogę, ale w połączeniu z CD to bardzo dobra cena, ponieważ muzyki słucham w zasadzie wyłącznie z płyt kompaktowych. Choć kto wie, skoro Marantz ma możliwość streamingu to pewnie od czasu do czasu też bym coś odpalił. W oczy rzucił mi się też Cyrus One Cast. Opinie zbiera dobre. Wizualnie wygląda jak mucha , ale to ma grać, a nie wyglądać. Edytowano Wtorek o 21:39 przez Toolhead Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 09:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:14 11 godzin temu, Toolhead napisał: "Audiolab jest ocieplony" - czy w połączeniu z Polkami nie przysłoni mi to jeszcze bardziej średnicy? Nie, bo ta ciepłota jest głównie w średnicy właśnie 11 godzin temu, Toolhead napisał: brakuje mi szerszej sceny Tu właśnie M2si się fajnie sprawdzi, ten Denon 1510AE też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano wczoraj o 15:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:37 18 godzin temu, Toolhead napisał: Dzięki za podpowiedź. Czy taki Denon-1510AE zrobiłby robotę? Obecnie w moich okolicach jest do wzięcia za 2200 zł używany. Lubię lekko ocieplone granie, lecz bardziej w stronę zrównoważonego niż V. Jednakże, jak już wspomniałem, brakuje mi szerszej sceny i nieco bliższej średnicy (nie wiem czy dobrze to opisuję). Nie wiem tylko czy to wina amplitunera czy kolumn, które posiadam. "Audiolab jest ocieplony" - czy w połączeniu z Polkami nie przysłoni mi to jeszcze bardziej średnicy? Marantz, którego mam na oku to nówka i zawsze mogę odesłać. Audiolab zaś to używka - odesłać nie mogę, ale w połączeniu z CD to bardzo dobra cena, ponieważ muzyki słucham w zasadzie wyłącznie z płyt kompaktowych. Choć kto wie, skoro Marantz ma możliwość streamingu to pewnie od czasu do czasu też bym coś odpalił. W oczy rzucił mi się też Cyrus One Cast. Opinie zbiera dobre. Wizualnie wygląda jak mucha , ale to ma grać, a nie wyglądać. Polki grają lekką V-ką dlatego według mnie sprawdziłby Ci się tu jakiś Cambridge, który skróci lekko dół i wyciągnie trochę środka. Może to być Cambridge Audio AXR100, CXA81 czy Creek 4040A. Atoll IN80/100 jak najbardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toolhead Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu Po namyśle, chyba najbardziej idę w stronę nowego Marantza PM7000N lub używanego Denona 1510AE. Jeśli mielibyście wybierać spośród tych dwóch modeli to wybór padłby na model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 godzin temu, Toolhead napisał: Po namyśle, chyba najbardziej idę w stronę nowego Marantza PM7000N lub używanego Denona 1510AE. Jeśli mielibyście wybierać spośród tych dwóch modeli to wybór padłby na model? Ja bym wziął PM7000N. Jest bardziej neutralny / uniwersalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts