lion Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Jak w tytule - mam okazje zostać jej posiadaczem tylko jest kłopot z ustaleniem terminu gwarancji. Właściciel nie rejestrował produktu, ale twierdzi, że okres gw.wynosi 3 lata. Wg mnie bez rejestracji będzie krótszy czas tj 2 lata. Sprzęt zakupiony w kwietniu 2023, czyli różnica dość istotna. Podpowie ktoś jak to faktycznie wygląda i czy po takim terminie od zakupu rejestracja będzie jeszcze możliwa? Mam aktualnie dostęp tylko do kopii rachunku (brak wzmianki dot. okresu gwar.). Odpytywać dystrybutora? Edytowano 8 godzin temu przez lion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu @Top Hi-Fi & Video Design niech się wypowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, lion napisał: Jak w tytule - mam okazje zostać jej posiadaczem tylko jest kłopot z ustaleniem terminu gwarancji. Właściciel nie rejestrował produktu, ale twierdzi, że okres gw.wynosi 3 lata. Wg mnie bez rejestracji będzie krótszy czas tj 2 lata. Sprzęt zakupiony w kwietniu 2023, czyli różnica dość istotna. Podpowie ktoś jak to faktycznie wygląda i czy po takim terminie od zakupu rejestracja będzie jeszcze możliwa? Mam aktualnie dostęp tylko do kopii rachunku (brak wzmianki dot. okresu gwar.). Odpytywać dystrybutora? Gwarancja na Yamahę (na amplitunery do kina domowego) wynosi 24 miesiące. 36 miesięcy jak przedłużymy tą gwarancję, rejestrując produkt w ciągu 30 dni od daty zakupu. Nie ma później możliwości korekty. Więc w tej sytuacji powyżej, masz gwarancję do kwietnia 2025. Dodatkowo: Jeśli produkt był kupowany na firmę, to wtedy gwarancja się skraca do 12 miesięcy, a rękojmia pozostaje 24 msc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dziękuję za potwierdzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, lion napisał: Dziękuję za potwierdzenie. Proszę To są dobre maszyny, nie zepsują się tak szybko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Bator Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) To ja może trochę namieszam z tą gwarancją ale jak zarejestrujesz ją ( tylko nie pamiętam ile od daty zakupu ) oficjalnie na stronie Yamahy to na A4A jest 60 miesięcy gwarancji czyli 5 lat. Edit: High-End and New AVENTAGE 2+3 Extended Guarantee <-- 6 miesięcy jest na to. Edytowano 4 godziny temu przez Jakub Bator Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, Jakub Bator napisał: To ja może trochę namieszam z tą gwarancją ale jak zarejestrujesz ją ( tylko nie pamiętam ile od daty zakupu ) oficjalnie na stronie Yamahy to na A4A jest 60 miesięcy gwarancji czyli 5 lat. Edit: High-End and New AVENTAGE 2+3 Extended Guarantee <-- 6 miesięcy jest na to. Zweryfikujemy to, i jutro postaramy się dać odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Przy v6a były 4tyg. na rejestrację, a seria A faktycznie 6msc. No szkoda, że to tak limitują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts