Skocz do zawartości

Yamaha rx-a4a

lion

Recommended Posts

Jak w tytule - mam okazje zostać jej posiadaczem tylko jest kłopot z ustaleniem terminu gwarancji. Właściciel nie rejestrował produktu, ale twierdzi, że okres gw.wynosi 3 lata. Wg mnie bez rejestracji będzie krótszy czas tj 2 lata. Sprzęt zakupiony w kwietniu 2023, czyli różnica dość istotna.

Podpowie ktoś jak to faktycznie wygląda i czy po takim terminie od zakupu rejestracja będzie jeszcze możliwa? Mam aktualnie dostęp tylko do kopii rachunku (brak wzmianki dot. okresu gwar.). Odpytywać dystrybutora?

Edytowano przez lion

2 godziny temu, lion napisał:

Jak w tytule - mam okazje zostać jej posiadaczem tylko jest kłopot z ustaleniem terminu gwarancji. Właściciel nie rejestrował produktu, ale twierdzi, że okres gw.wynosi 3 lata. Wg mnie bez rejestracji będzie krótszy czas tj 2 lata. Sprzęt zakupiony w kwietniu 2023, czyli różnica dość istotna.

Podpowie ktoś jak to faktycznie wygląda i czy po takim terminie od zakupu rejestracja będzie jeszcze możliwa? Mam aktualnie dostęp tylko do kopii rachunku (brak wzmianki dot. okresu gwar.). Odpytywać dystrybutora?

Gwarancja na Yamahę (na amplitunery do kina domowego) wynosi 24 miesiące. 36 miesięcy jak przedłużymy tą gwarancję, rejestrując produkt w ciągu 30 dni od daty zakupu. Nie ma później możliwości korekty. Więc w tej sytuacji powyżej, masz gwarancję do kwietnia 2025. 

Dodatkowo:

Jeśli produkt był kupowany na firmę, to wtedy gwarancja się skraca do 12 miesięcy, a rękojmia pozostaje 24 msc.

To ja może trochę namieszam z tą gwarancją ale jak zarejestrujesz ją ( tylko nie pamiętam ile od daty zakupu ) oficjalnie na stronie Yamahy to na A4A jest 60 miesięcy gwarancji czyli 5 lat.

Edit:

High-End and New AVENTAGE 2+3 Extended Guarantee <-- 6 miesięcy jest na to.

image.png.3f124363910a0f9a25b392b4b551f377.png

Edytowano przez Jakub Bator

14 minut temu, Jakub Bator napisał:

To ja może trochę namieszam z tą gwarancją ale jak zarejestrujesz ją ( tylko nie pamiętam ile od daty zakupu ) oficjalnie na stronie Yamahy to na A4A jest 60 miesięcy gwarancji czyli 5 lat.

Edit:

High-End and New AVENTAGE 2+3 Extended Guarantee <-- 6 miesięcy jest na to.

image.png.3f124363910a0f9a25b392b4b551f377.png

Zweryfikujemy to, i jutro postaramy się dać odpowiedź.