BeMajestiX Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Witam. Poszukuję kolumn i karty dźwiękówej w budżecie 15-17k. Możemy dobierać wszechstronnie bo po doborze sprzętu dopiero będę budował pomieszczenie które będzie pasowało pod dane kolumny/sprzęt. O ile pamiętam to mogłem pisać o tym temat tutaj, lecz wolałem odłożyć niż brać kredyt/na raty - i może się pozmieniało. Najważniejsze to by najlepiej grała muzyka hardstyle, rap, electro. I myślałem o czymś takim: Adams A8H + Universal Audio UA - APOLLO SOLO Edytowano 31 stycznia przez BeMajestiX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Cześć Słuchałeś już jakiegoś systemu? Coś konkretnie zapadło Ci w pamięć? Muszą być to kolumny aktywne? Bardzo wstępnie mogę zasugerować KEF LS60 Meta, czyli świetne kolumny aktywne, nie potrzebują oddzielnej karty dźwiękowej, ani niczego Opcji składających się ze wzmacniacza i kolumn będzie tak dużo, że bez sensu tu wszystko wypisywać bez wcześniejszego odsłuchu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMajestiX Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia Jeszcze nie słuchałem. preferuje kolumny w kostce(czyli takie wybierzmy propozycje) preferuje tez kolumny aktywne, lecz nie jest to regułą. Po prostu czekam na propozycje, a potem będę starał się je odsłuchiwać (pierwsze wg. Upodobania wizualnego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMajestiX Napisano 2 lutego Autor Udostępnij Napisano 2 lutego (edytowany) W maksymalna kwotę trzeba doliczyć jeszcze kable XLR myślę że niezadrogie purple pain melodiki Edytowano 2 lutego przez BeMajestiX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Adam Audio A8H głos z mojej strony zdecydowanie. To forum o doborze sprzetu jednak do domu. Wiec tu takich porad o sprzęcie profesjonalnym nie uraczysz. Świetne paczki, wbudowana kalibracja. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Posłuchałbym w takim razie jeszcze Buchardtów A10, Sonus faberów Duetto, Pylonów Jasper 18 Active 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego @BeMajestiX no i jak temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMajestiX Napisano 8 lutego Autor Udostępnij Napisano 8 lutego Dnia 8.02.2025 o 09:05, Piotr Sonido napisał: @BeMajestiX no i jak temat? Expand Czekam jeszcze na porady na elektrodzie. Swoją drogą sprzęcik będę kupywał w maju, ale jestem taki napalony, że rozglądam się już teraz 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Dnia 8.02.2025 o 13:03, BeMajestiX napisał: Czekam jeszcze na porady na elektrodzie. Swoją drogą sprzęcik będę kupywał w maju, ale jestem taki napalony, że rozglądam się już teraz 😊 Expand Hehe. To tam forum działą pod takim kątem jeszcze? Myślałem że poszli bardziej pod DIY albo takie rzeczy. W sensie coś innego proponują niż my czy jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeMajestiX Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego Dnia 10.02.2025 o 06:20, Piotr Sonido napisał: Hehe. To tam forum działą pod takim kątem jeszcze? Myślałem że poszli bardziej pod DIY albo takie rzeczy. W sensie coś innego proponują niż my czy jak? Expand Niby dział jest do profesjonalnych zastosowań audio - ale odpowiedzi jak narazie brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Dnia 10.02.2025 o 19:18, BeMajestiX napisał: Niby dział jest do profesjonalnych zastosowań audio - ale odpowiedzi jak narazie brak. Expand No bo nie działa. Fora masz teraz dwa. Forum audio i Audiostereo. Sporo osób jest tu i tu. Niesyety na Audiostereo jest też kilka osób takich lubiących robić smietnik wątków. Trzeba bardziej cedzić treści niż tu. Natomiast inne grupy jak Redit, grupy Facebookowe, Pepper czy inne takie to tam momentami mozna takie abstrakcje poczytać że smiejesz się i płaczesz jednocześnie. To forum w pełnie sprosta Twoim oczekiwaniom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts