Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry. Od 4 lat używam z Yamaha RX-V485 zestawu kolumn w konfiguracji 5.1: Indiana Line Nota 550 + 240 + 740 + Jamo Sub J10. Ogólnie sprzęt gra całkiem nieźle. Nie jestem jakimś audiofilem, ale czasami brakuje mi w filmach "czystości/klarowności/wyrazistości" dźwięku. Pewnie dlatego, że te kolumny to "budżetówka" ;-) Stąd moje pytanie, czy da się coś polepszyć nie zmieniając amplitunera oraz suba, ale tylko głośniki? Budżet to około 6k.

Napisano

Te kolumny tak grają. Yamaha i tak dodaje im nieco jasnego brzmienia.

Nie zmieniając amplituner nie wpłynie to na doznania.

Kolumny tak. Zmień fronty, centralny i sub.

Monitor audio Bronze 200, Heco Revolution 3, Magnat Signature 505, QAcustic 3050i. No jest kilka kolumn w tym budzecie.

Surroundy moga zostać.

Napisano

Cześć :) Poszedłbym w zmianę frontów i centrala na start. Potem sub, na sam koniec surroundy - ale to nie jest konieczne jeśli będzie okej ;) 

Monitor Audio Bronze to dobry kierunek, posłuchałbym też Focala. Sam nie wybrałbym ich do Yamahy, bo to jasne kolumny, ale może Ci przypadnie do gustu. W dobrej cenie możemy też zaoferować Dali Opticon 2, warto posłuchać też Polków R200 :)

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch ;)