KarolBoni Napisano Sobota o 15:41 Udostępnij Napisano Sobota o 15:41 Dzień dobry. Od 4 lat używam z Yamaha RX-V485 zestawu kolumn w konfiguracji 5.1: Indiana Line Nota 550 + 240 + 740 + Jamo Sub J10. Ogólnie sprzęt gra całkiem nieźle. Nie jestem jakimś audiofilem, ale czasami brakuje mi w filmach "czystości/klarowności/wyrazistości" dźwięku. Pewnie dlatego, że te kolumny to "budżetówka" ;-) Stąd moje pytanie, czy da się coś polepszyć nie zmieniając amplitunera oraz suba, ale tylko głośniki? Budżet to około 6k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:52 Te kolumny tak grają. Yamaha i tak dodaje im nieco jasnego brzmienia. Nie zmieniając amplituner nie wpłynie to na doznania. Kolumny tak. Zmień fronty, centralny i sub. Monitor audio Bronze 200, Heco Revolution 3, Magnat Signature 505, QAcustic 3050i. No jest kilka kolumn w tym budzecie. Surroundy moga zostać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.klemens@gm Napisano Poniedziałek o 08:10 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:10 (edytowany) Mi na przykład połączenie Yamahy z nota nie bardzo odpowiada. Wolę je z denonem. Yamaha gra jasno i dla mnie szczególnie gitary brzmią skrzecząco. Edytowano Poniedziałek o 08:12 przez pawel.klemens@gm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 11:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:07 Cześć Poszedłbym w zmianę frontów i centrala na start. Potem sub, na sam koniec surroundy - ale to nie jest konieczne jeśli będzie okej Monitor Audio Bronze to dobry kierunek, posłuchałbym też Focala. Sam nie wybrałbym ich do Yamahy, bo to jasne kolumny, ale może Ci przypadnie do gustu. W dobrej cenie możemy też zaoferować Dali Opticon 2, warto posłuchać też Polków R200 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts