Heathen Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Cytat Radi73 tu nie ma żadnych wzorów. Jest, jeden bardzo uproszczony 2,5* przekątna ekranu.Ktos podal tu bardziej zawiłą tabelke w ktorej uwzgledniona jest rozdzielczość.Do tego środek ekranu powinien być na wysokosci oczu ogladajacego.I nie jest to wymysl takich szpeców jak ty (co z tego ze cos tam sprzedajesz, widac ze nie masz pojecia), a lekarzy ktorzy pewne kwestie jasno okreslili, i kazdy kto szanuje swoj wzrok sie do tego stosuje.Dlaczego taka odleglosc? Nie jestes w stanie jednym spojrzeniem ogarnac wszystkiego, wiec zmuszasz oczy do pracy (ruchu), przy ekranie zawieszonym wysoko (dolna krawedz ponad linia oczu) automatycznie patrzysz w gore (no chyba ze masz dobry fotel i leżysz na wpół) co powoduje ze PRAWIE nie mrugasz, wysuszasz wiec oczy...no ale pkt widzenia zależy od pkt siedzenia:P, i nie jednego juz widzialem co 32"LCD TV zamiast monitora do komputera stosuje i pracuje na nim z odleglosci 1 m.Zreszta latwo to w kinie zaobserowowac, ludzie naturalnie to "czują", i przewaznie na seansie u mnie w Cinema City, środkowe rzedy sa zajete (2,5* przekatna+ środek ekranu) nikt na sile do pierwszego rzedu sie nie pcha... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Panowie czy są wzory czy ich nie ma to przede wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie patrzeć tak jak tu kolega podaje na 32" z odległości 1m albo mniej albo oglądać go z 3 czy 5 metrów. Jeśli oglądamy te 32" z np. 2,5 metrów i nie czujemy zmęczenia ani bólu oczu to raczej jest w porządku. Gorzej gdy jest inaczej. W końcu jadąc samochodem czy idąc nawet ulicą nie skupiamy wzroku w jednym punkcie i nie ogarniamy całości akcji tylko cały czas śledzimy poszczególne elementy otoczenia więc argument, że oglądając TV mamy mieść oczy możliwie nieruchomo raczej mnie osobiście nie przekonuje. Powiem nawet inaczej. Najważniejsze aby obraz był jak najlepszej jakości tzn. ostry bo gdy jest inaczej to oczy usiłują go wyostrzać i wtedy na prawdę zaczynają boleć . Kiedyś coś takiego przeżyłem w jakimś miernym kinie i to był horror. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marhio2000 Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 (co z tego ze cos tam sprzedajesz, widac ze nie masz pojecia) - Hehe tak nie mam pojęcia co mówią do mnie ludzie gdy przychodzą po tv i oceniają wielkość względem odległości oglądania. Przecież ja tych reguł nie wymyślam, tylko podaje swoje doświadczenie o Wy wielcy mędrcy hehe przezabawni jesteście. Gówno macie a nie porównanie bo skąd możecie je mieć ? Codziennie siedzicie w sklepie i patrzycie w tv ? hehe. Śmiech na sali. Uczą ojca dzieci robić tragedia !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 27 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Nikt kto pisze w tym temacie niema racji. Gadacie glupoty. Dlaczego? Bo nie na temat. Jaki jest temat tego tematu? Oco pytam?Wnosze o zamkniecie tematu lub przemianowanie tytulu na "Z jakiej odleglośći ogladac telewizor" Bardzo wam dziekuje. Ten temat bedzie dlamnie argumentem do tegodlaczego nie nalezy sie denerwowac na nowych uzytkownikow ktorzy zamiastkliknać szukaj zakladaja nowy temat. Dlaczego zakladaja nowy temat|?Bo znajduja w nim smietnik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Przemoso Podsumowując to co się dało wycisnąc z momentami nie na temat a momentami przemondrzałej dyskusji o ty co sie w sklepie sprzedaje i z jakiej odległości sie to ogląda to wniosek można wysnuś taki ,że Samsung jest dobrą marką co sam mogę potwierdzić mając co jkiś czas z nią styczność. Jest dobra zarówno pod względem jakości wykonania produktu jak i jakości odtwarzanego obrazu. Więc jeśli Tobie osobiście odpowiada ta właśnie marka a w szczególności model przez Ciebie wybrany to jak najbardziej go kup a czas pokaże czy Twój wybór był dobry czy nie bo tak na przwdę to niczego nigdy nie można być pewnym do samego końca.Poza tym Samsung od kąd pamietam był prze wielu wyśmiewany ale czas pokazał, że choć firma jest z Korei to robi solidne rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 PrzemosoMasz niestety racje - sorry za posty nie na temat . Niestety, jesli Ktos pröbuje wcisnäc przyslowiowy "kit", lepiej od razu zareagowac, niz pozostawic bez komentarza. Posty sä czytane röwniez przez osoby nie bezposrednio zainteresowane tematem, mam nadzieje, ze rozumiesz. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Przemoso ,żeczywiście Artur77 ma racje z przeprosinami dlatego wracając do zasadniczego tematu jeśli jesteś zdecydowany na Samsunga to popatrz jeszcze na ten model Samsung LE32B650 http://www.samsung.com/pl/consumer/detail/...&fullspec=FJest troche droższy ( jak się uda to 200-300 zł) ale myślę ,że i ma trochę lepsze parametry niż madel o który pytałeś i możesz być z niego bardziej zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 27 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 pozostane przy 550. 650 niema wejscia sluchawkowego.A pozatym hyba niewiele sie roznia. A mowie o slychawkach bo czasami moze poslucham na nicha niewiem jak w konscu wyjdzie mi sprawa z tym wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Ale jak pamiętam to już miałeś upatrzony zestaw dvd/ampli i kolumny chyba też już wybraneP.S.Właśnie sprawdziłem i ten twój też nie ma wyjścia słuchawkowegohttp://www.samsung.com/pl/consumer/detail/...&fullspec=FA w tej sytuacji 650 wydajesię lepszą opcją niż 550. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 27 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 zauwazylem. W sklepie rtv euro agd bede musiqał zapytacalbo producent nie podał do konca. http://www.euro.com.pl/product-comparison....9351436&p3=jeszcze jedno. co do zestawu muzycznego. Mam tak specyficzny pokoj ze zglupialem. Malo slucham muzyki. Chyuba zabardzo sie napalilem na ten sprzet. \Moj pokoj mozna zobaczyc w dziale stereo w temacie rozstawienie sprzetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Sprawdziłem na agielskiej stronie producenta i też podają ,że nie ma gniazda słuchawkowego. Chyba się nasi sprzedawcy pomylili bo nie przypuszczam aby na dwóch stronach producenta był taki błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 27 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 a moze ktos z was zapyta oco tu chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 'A o co tu chodzi ?' - Nie bardzo Cie teraz rozumie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 "co do zestawu muzycznego. Mam tak specyficzny pokoj ze zglupialem. Malo slucham muzyki. Chyuba zabardzo sie napalilem na ten sprzet."Przemoso - troche za bardzo sie przejmujesz, kolumny mozna dobrac DO KAZDEGO pomieszczenia, wiec sie nie przejmuj. Jeszcze jedna sprawa - wazne, czy dla zainteresowanego, sprzet ma "ladnie wyglädac i dobrze sie wkomponowywac w wyströj", czy "dobrze grac"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemoso Napisano 27 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 wszedlem na skapiec.pl i wpisalem model 550 Niektore sklepy pisza ze niema a niektore ze ma wyjscie sluchawkowe. Nawet nie ktore sklepy pisza ze ma na panelu tylnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Samsung LE 32 B 550 ma wyjscie sluchawkowe.http://images.google.de/imgres?imgurl=http...sa%3DN%26um%3D1Wszedlem na niemieckä strone, ale niewazne. W spec. technicznej (technische Daten - full spec - Anschlüsse Rückseite - Kopfhörer - ja)Przemoso - w tym miejscu musze Cie jeszcze raz przeprosic - nie zauwazylem, ze zmieniles 32 B 450 na 550, czyli cala dyskusja o full hd byla zbedna. W polskiej specyfikacji na stronie Samsunga jest bläd w opisie, a raczej niescislosc. Napisano, ze nie ma z boku TV, natomiast nie dopisano, ze jest z tylu. Wyjscie sluchawkowe jest na pewno, co widac na zdjeciu:http://www.jakitelewizor.pl/img/xsize0/le32b550_11.jpg Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Zawziąłem się i zbadałem sprawe do końca. Z instrukcji obsługi wynika , że zarówno 550 jak i 650 mają wyjścia słuchawkowe umieszczone na tylnym panelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 28 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2009 "Więcej tu nie zaglądnę. I życzę powodzenia kupującym aby nie wpadli w rady takiego człowieka jak ty. Koniec "To sie kolego zdecyduj! Albo tu nie zaglädasz, albo pisz rozsädne posty CYWILIZOWANYM jezykiem, zamiast tekstöw typu:"Przecież ja tych reguł nie wymyślam, tylko podaje swoje doświadczenie o Wy wielcy mędrcy hehe przezabawni jesteście. Gówno macie a nie porównanie bo skąd możecie je mieć ? Codziennie siedzicie w sklepie i patrzycie w tv ? hehe. Śmiech na sali. Uczą ojca dzieci robić tragedia !! "Nawet Kolego nie wiesz z Kim akurat rozmawiasz. Natomiast My wiemy - i to jest zenujäce. To, ze siedzisz w sklepie RTV nie oznacza, ze wiesz, o czym piszesz. Smutne. Albo inaczej - smieszne! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts