Skocz do zawartości

Słuchawki wokółuszne do słuchania z MacBooka do 1000zł

Recommended Posts

Czołem, pytanie laika jak w temacie - szukam słuchawek wokółusznych (wygoda + mam dość duże uszy).

Zależy mi najbardziej na brzmieniu i wygodzie, dlatego bajery takie jak bluetooth czy ANC są dla mnie zbędne.

Używane będą w domu podczas pracy czyli w warunkach stosunkowo małego hałasu tła, głównie do muzyki + spotkania.

Źródłem będzie czasami PC z zewnętrzną kartą dźwiękową ASUS Xonar U3, ale czasami też MacBooki Air/Pro - które mają niestety tylko USB-C i jack 3.5 w związku z czym do nich Xonara nie podłączę. (Abstrahując od tego, że ten Xonar U3 to też jakiś leciwy i tani sprzęcik jednak różnica między nim a zintegrowanym Realtekiem w PC zauważalna)

Więc teraz pytanie - jest szansa znaleźć słuchawki które jakoś z MacBookiem zagrają czy może jednak kupić nawet jakiś podstawowy wzmacniacz słuchawkowy na USB-C?

Cześć :)

Ogółem, Macbooki mają dość niezłe karty dźwiękowe i spokojnie sobie poradzą z wieloma modelami. 

Na pewno spróbowałbym z Meze 99 Neo, które są bardzo wygodne, ale i bardzo basowe. Jedni lubią, inni nie ;) Niewątpliwym plusem jest to, że grają ze wszystkiego. Warto też posłuchać Hifimanów Sundara, to dużo bardziej techniczne i otwarte granie. 

• 2 weeks later...
Dnia 17.02.2025 o 20:49, piotr8127 napisał:

Cześć! A co polecilibyście do 300 zł, szukam słuchawek bezprzewodowych nausznych o dobrym brzmieniu i rozsądnej cenie. Oglądałem słuchawki od firmy Soundcore, posiada ktoś i może doradzić?

Witaj,

Obowiązkowo! Audio Technica M20XBT - dawno nie było tak udanego produktu poniżej 300 zł

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m20xbt.html

• 2 weeks later...