Łukasz Zator Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Mam telewizor LG 55UR78 i chciałbym podłączyć go do mojego zestawu HiFi Technics DV-290. Niestety, nie jestem pewien, jak to zrobić poprawnie. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc i udzielić kilku wskazówek? Czy istnieje jakiś sposób, aby połączyć te dwa urządzenia? Czy będę potrzebował jakiegoś dodatkowego konwertera lub kabla? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie. Chciałbym móc cieszyć się dźwiękiem z telewizora na Technicsie. Z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 6 lutego Napisano 6 lutego (edytowany) Raczej nic tu nie połączysz. Od paru lat ewidentnie przeszliśmy z analogu na cyfrę. ?ostatnim analogowym sygnałem w TV było Eurozłacze ..... na zdjęciu nie widać czy masz ale jedynym dziś dostępnym sygnałem analogowym jest wyjście na słuchawki. Edytowano 6 lutego przez Bogusław 66 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 6 lutego Napisano 6 lutego 11 minut temu, Bogusław 66 napisał: Raczej nic tu nie połączysz. Od paru lat ewidentnie przeszliśmy z analogu na cyfrę. A przypadkiem nie można użyć takiego ustrojstwa? TV ma wyjście optyczne audio (chyba toslink - niewyraźne), a wieża chinch (VCR in) 3 Odpisz, cytując
Łukasz Zator Napisano 6 lutego Autor Napisano 6 lutego Tak, telewizor posiada cyfrowe wyjście optyczne. Patrzyłem na takie przejściówki ale chciałbym poznać zdanie kogoś kto tego używa i potwierdzi, że to zadziała 🙂 Zestaw Technicsa niestety nie posiada wejścia optycznego. Szkoda bo bardzo przyjemnie gra. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Napisano 8 lutego wystarczy DAC fioo z allegro za 120 zł. 1 Odpisz, cytując
Łukasz Zator Napisano 8 lutego Autor Napisano 8 lutego I do takiego urządzenia podłączam dwa kabelki do wieży a drugiej kabel optyczny i do TV? Dobrze rozumiem? Odpisz, cytując
Butler Napisano 8 lutego Napisano 8 lutego Tak. Potrzebne RCA x 2 (lewy i prawy kanał) oraz optyczny Toslink. Generalnie potrzebujesz tzw. DAC, czyli konwerter cyfrowo-analogowy tak jak wyżej wspomniane. Te najtańsze działają, ale również bym radził kupić minimum coś pokroju FiiO. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Napisano 10 lutego Dnia 8.02.2025 o 20:24, Łukasz Zator napisał: I do takiego urządzenia podłączam dwa kabelki do wieży a drugiej kabel optyczny i do TV? Dobrze rozumiem? tak. Odpisz, cytując
Recommended Posts