mastamarek Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Witam, Posiadam PX8 i są super. Chciałem kupić jeszcze jakąś pare dodatkowych słuchawek wireless. Co polecacie? B&O h95? - bardzo fajne wykonanie i wygląd. dzwięk podobno też ok. Jedynie co mnie martwi to AptX adaptive? nie ma HD, ktory ma większa przepustowość? Dali io-12? wygląd ok, wykonanie też i posiada wszsytkie kodeki aptx/HD/adaptive/LDAC - tylko ta cena Focal bathys? też super opinie ale strasznie nie podobaja mi się z wyglądu. nie nie wiem czemu ale sa brzydkie dla mnie no tez tylko aptx adaptive? Co byście polecili aby dodać do kolekcji po px8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Cześć, a co chciałbyś zmienić po PX8? Ogółem najlepiej będzie odsłuchać, w tym budżecie już wielu opcji nie ma Jeśli w grę wchodzą otwarte konstrukcje, to warto posłuchać Hifimanów Ananda BT, mają LDAC, AptX HD i naprawdę dobrze brzmią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastamarek Napisano 12 lutego Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, a co chciałbyś zmienić po PX8? Ogółem najlepiej będzie odsłuchać, w tym budżecie już wielu opcji nie ma Jeśli w grę wchodzą otwarte konstrukcje, to warto posłuchać Hifimanów Ananda BT, mają LDAC, AptX HD i naprawdę dobrze brzmią jestem kompletnie zielony jezeli chodzi o słuchawki px8 to moje pierwsze lepsze słuchawki i jestem nimi zachwycony. uzywam ich wszedzie. biuro, pociag, wyjazd, hotel, w domu itd. Głownie muzyka i filmy. ANC rewelacja. Jezeli chodzi o stereo to już mam jakies ucho wyrobione i wiem jak brzmi denon czy marantz czy yamaha itd. Jezeli chodzi o słuchwaki to jedyne porównanie jakie mam to px8 i jakies steelseries nova czy cos takiego ale okropne były i sprzedałem od razu. Takze, jezeli px8 mi sie podobają to co dalej? b&o h100 jakaś nowość ale za ich cene można miec dali io-12, denony na kablu i jeszcze starczy pewnie na adapter bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 5 godzin temu, mastamarek napisał: Witam, Posiadam PX8 i są super. Chciałem kupić jeszcze jakąś pare dodatkowych słuchawek wireless. Co polecacie? B&O h95? - bardzo fajne wykonanie i wygląd. dzwięk podobno też ok. Jedynie co mnie martwi to AptX adaptive? nie ma HD, ktory ma większa przepustowość? Dali io-12? wygląd ok, wykonanie też i posiada wszsytkie kodeki aptx/HD/adaptive/LDAC - tylko ta cena Focal bathys? też super opinie ale strasznie nie podobaja mi się z wyglądu. nie nie wiem czemu ale sa brzydkie dla mnie no tez tylko aptx adaptive? Co byście polecili aby dodać do kolekcji po px8. Witaj Skoro jesteś już zadowolony z PX8 to może warto spojrzeć na alternatywne do nich dokanałówki Nowe modele Pi 6 oraz Pi8 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-true-wireless/bowers-wilkins-pi6.html https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-true-wireless/bowers-wilkins-pi8.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastamarek Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego zmiana podejścia jednak słuchawki po kablu. px8 na bluetooth to jednak chyba taki top jeszcze w fajnej cenie. Połka wyzej juz na kablu wybór jest o wiele wiekszy. Wiec czas przejsc na kabel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Dnia 13.02.2025 o 11:56, mastamarek napisał: zmiana podejścia jednak słuchawki po kablu. px8 na bluetooth to jednak chyba taki top jeszcze w fajnej cenie. Połka wyzej juz na kablu wybór jest o wiele wiekszy. Wiec czas przejsc na kabel Rozumiem, że chciałbyś dokanałówki "na kabel"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastamarek Napisano Piątek o 23:07 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 23:07 10 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Rozumiem, że chciałbyś dokanałówki "na kabel"? nie, zwykłe na uszy ale zamknięte bo mają być mobilne. Narazie mam favoryta - Focal Radiance albo celestee. Bardzo fajne opinie ma meze 109pro ale niestety sa otwarte jeszcze hifiman moze he1000 ale musiałbym i tak posluchać ich wszystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 11:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:24 Dnia 15.02.2025 o 00:07, mastamarek napisał: nie, zwykłe na uszy ale zamknięte bo mają być mobilne. Narazie mam favoryta - Focal Radiance albo celestee. Bardzo fajne opinie ma meze 109pro ale niestety sa otwarte jeszcze hifiman moze he1000 ale musiałbym i tak posluchać ich wszystkich. A może spróbuj, wyciągniętych z rynku PRO, Audio Technica M50XBT2. Aktualnie sprzedajemy je w bardzo atrakcyjnej cenie 699 zł. Są najtańsze z całego towarzystwa ale noszą wiele cech z droższych słuchawek, może się skusisz na odsłuch :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano Niedziela o 13:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:30 Tak na marginesie. Miał ktoś przyjemność porównać powyższe Audio Techniki z PX8? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 10:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:59 Dnia 15.02.2025 o 00:07, mastamarek napisał: hifiman moze he1000 Też otwarte Wiem, że dużo drożej, ale warto sprawdzić Meze Liric II Fajne, ale twardsze są też Denony AH-D7200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 21:14 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:14 Dnia 16.02.2025 o 14:30, gadek80 napisał: Tak na marginesie. Miał ktoś przyjemność porównać powyższe Audio Techniki z PX8? My, wielokrotnie. Co Cię dokładnie interesuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano Wtorek o 22:27 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:27 (edytowany) Jakie są różnice między nimi, czy któreś grają bardziej selektywnie, bardziej ciepło. Czy do PX8 np warto dołożyć więcej pieniędzy czy raczej jakość jest podobna, ale PXy wygrywają dodatkami, wygodą itp. Obydwa modele mają bardzo dobre recenzje, ale cena jednak już nie jest taka sama. Edytowano Wtorek o 22:28 przez gadek80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 22 godziny temu, gadek80 napisał: Jakie są różnice między nimi, czy któreś grają bardziej selektywnie, bardziej ciepło. Czy do PX8 np warto dołożyć więcej pieniędzy czy raczej jakość jest podobna, ale PXy wygrywają dodatkami, wygodą itp. Obydwa modele mają bardzo dobre recenzje, ale cena jednak już nie jest taka sama. Ta zasadnicza pomiędzy modelem PX8 a PX7s2, PX7s2e jest taks, że "8" potrafią tak zaprezentować utwory, że nie znajdziesz tam grania na "jedno kopyto" a modele "7" właśnie taką skłonność reprezentują. Ponadto dźwięk jest bardziej oderwany i przestrzenny. Moim zdaniem czuć wyższość na każdym kroku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Bardziej mi chodziło o różnicę między PX8 a AT w kwestii dźwięku, bo bajerami na pewno wygrywa PX8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts