Skocz do zawartości

B&W Px8 - co następne?

Recommended Posts

Witam,
Posiadam PX8 i są super. Chciałem kupić jeszcze jakąś pare dodatkowych słuchawek wireless. Co polecacie?

B&O h95? - bardzo fajne wykonanie i wygląd. dzwięk podobno też ok. Jedynie co mnie martwi to AptX adaptive? nie ma HD, ktory ma większa przepustowość?
Dali io-12? wygląd ok, wykonanie też i posiada wszsytkie kodeki aptx/HD/adaptive/LDAC - tylko ta cena :(
Focal bathys? też super opinie ale strasznie nie podobaja mi się z wyglądu. nie nie wiem czemu ale sa brzydkie dla mnie :( no tez tylko aptx adaptive?

Co byście polecili aby dodać do kolekcji po px8.

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć, a co chciałbyś zmienić po PX8? :) Ogółem najlepiej będzie odsłuchać, w tym budżecie już wielu opcji nie ma ;) 

Jeśli w grę wchodzą otwarte konstrukcje, to warto posłuchać Hifimanów Ananda BT, mają LDAC, AptX HD i naprawdę dobrze brzmią :) 

jestem kompletnie zielony jezeli chodzi o słuchawki :) px8 to moje pierwsze lepsze słuchawki i jestem nimi zachwycony. uzywam ich wszedzie. biuro, pociag, wyjazd, hotel, w domu itd.
Głownie muzyka i filmy. ANC rewelacja.

Jezeli chodzi o stereo to już mam jakies ucho wyrobione i wiem jak brzmi denon czy marantz czy yamaha itd. Jezeli chodzi o słuchwaki to jedyne porównanie jakie mam to px8 :) i jakies steelseries nova czy cos takiego ale okropne były i sprzedałem od razu.

Takze, jezeli px8 mi sie podobają to co dalej?  b&o h100 jakaś nowość ale za ich cene można miec dali io-12, denony na kablu i jeszcze starczy pewnie na
adapter bluetooth.

5 godzin temu, mastamarek napisał:

Witam,
Posiadam PX8 i są super. Chciałem kupić jeszcze jakąś pare dodatkowych słuchawek wireless. Co polecacie?

B&O h95? - bardzo fajne wykonanie i wygląd. dzwięk podobno też ok. Jedynie co mnie martwi to AptX adaptive? nie ma HD, ktory ma większa przepustowość?
Dali io-12? wygląd ok, wykonanie też i posiada wszsytkie kodeki aptx/HD/adaptive/LDAC - tylko ta cena :(
Focal bathys? też super opinie ale strasznie nie podobaja mi się z wyglądu. nie nie wiem czemu ale sa brzydkie dla mnie :( no tez tylko aptx adaptive?

Co byście polecili aby dodać do kolekcji po px8.

Witaj

Skoro jesteś już zadowolony z PX8 to może warto spojrzeć na alternatywne do nich dokanałówki :)

Nowe modele Pi 6 oraz Pi8

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-true-wireless/bowers-wilkins-pi6.html

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-true-wireless/bowers-wilkins-pi8.html

10 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Rozumiem, że chciałbyś dokanałówki "na kabel"?

nie, zwykłe na uszy ale zamknięte bo mają być mobilne. Narazie mam favoryta - Focal Radiance albo celestee. Bardzo fajne opinie ma meze 109pro ale niestety sa otwarte jeszcze hifiman moze he1000 ale musiałbym i tak posluchać ich wszystkich. 

Dnia 15.02.2025 o 00:07, mastamarek napisał:

nie, zwykłe na uszy ale zamknięte bo mają być mobilne. Narazie mam favoryta - Focal Radiance albo celestee. Bardzo fajne opinie ma meze 109pro ale niestety sa otwarte jeszcze hifiman moze he1000 ale musiałbym i tak posluchać ich wszystkich. 

A może spróbuj, wyciągniętych z rynku PRO, Audio Technica M50XBT2. Aktualnie sprzedajemy je w bardzo atrakcyjnej cenie 699 zł.

Są najtańsze z całego towarzystwa ale noszą wiele cech z droższych słuchawek, może się skusisz na odsłuch :)?

Jakie są różnice między nimi, czy któreś grają bardziej selektywnie, bardziej ciepło. Czy do PX8 np warto dołożyć więcej pieniędzy czy raczej jakość jest podobna, ale PXy wygrywają dodatkami, wygodą itp.

Obydwa modele mają bardzo dobre recenzje, ale cena jednak już nie jest taka sama.

Edytowano przez gadek80

22 godziny temu, gadek80 napisał:

Jakie są różnice między nimi, czy któreś grają bardziej selektywnie, bardziej ciepło. Czy do PX8 np warto dołożyć więcej pieniędzy czy raczej jakość jest podobna, ale PXy wygrywają dodatkami, wygodą itp.

Obydwa modele mają bardzo dobre recenzje, ale cena jednak już nie jest taka sama.

Ta zasadnicza pomiędzy modelem PX8 a PX7s2, PX7s2e jest taks, że "8" potrafią tak zaprezentować utwory, że nie znajdziesz tam grania na "jedno kopyto" a modele "7" właśnie taką skłonność reprezentują.

Ponadto dźwięk jest bardziej oderwany i przestrzenny. Moim zdaniem czuć wyższość na każdym kroku.