Cass Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego (edytowany) Witam. Jestem na etapie zmiany systemu audio. Kupiłem kolumny Focal Vestia No2 i chciałbym do nich dobrać jak najbardziej synergiczny wzmacniacz. Na odsłuchu testowałem te kolumny z Cyrusem One HD, ale w międzyczasie sprzedałem ten wzmacniacz. Chciałbym zrobić krok lub dwa do przodu względem tego Cyrusa. Słucham głównie muzyki rockowej, metalu, bluesa. Lubię granie dynamiczne, dociążone, gęste z wyraźną średnicą, nie lubię ostrej góry. Proszę o pomoc w doborze wzmacniacza. W grę wchodzi raczej sprzęt używany bo budżet to około 4000 pln. Oczywiście mogę dołożyć jeśli będzie warto. PS Słuchałem u kuzyna Focal Chora w połączniu z Sansui AU 6500 i grało to rewelacyjnie. Może iść w tym kierunku? Edytowano 12 lutego przez Cass Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Cześć Cyrus to solidny zawodnik w swoim budżecie. Szukając takiego brzmienia, jak lubisz, to jednak bym przemyślał zmianę kolumn, bo moim zdaniem są one na drugim krańcu spektrum brzmienia W kwestii wzmacniaczy sprawdziłbym na pewno używaną Regę Elex-R, jakiegoś Cayina, może Atolla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cass Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Cytat Szukając takiego brzmienia, jak lubisz, to jednak bym przemyślał zmianę kolumn, bo moim zdaniem są one na drugim krańcu spektrum brzmienia Hmm..., słuchałem tych Vestii i dźwięk był taki, jak oczkuję czyli dociążony z dobrą podstawa basową dlatego je zamówiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Skoro CI pasuje, to dobrze Z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Atoll, Vincent, Magnat, Moon, Unison, wyższe Denony. Kup wzmacniacz używany. Do listy dopsiał bym wyższe Harman Kardon oraz Onkyo od modelu 8850 / 8870 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts