Showtime Napisano Niedziela o 12:41 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:41 Witam, Poszukuję wzmacniacza i kolumn podstawkowych do pokoju ok 30 m2. Wzmacniacz musi być koniecznie z Hdmi ARC i w cenie do ok 2500zł. Kolumn podłogowych nie zmieszczę. Zastosowanie to 50/50 filmy/muzyka głównie elektroniczna/hip-hop/pop. Do zestawu chcę dorzucić suba np. Klipsch R-120SW Brzmieniowo podobają mi się Klipsche RP-500/600. Myślałem też nad Heco Aurora 300, Monitor Audio Bronze 100, Diva 3, Polk R200. Co do wzmacniacza myślałem nad WIIM AMP lub czymś mocniejszym np. Denon DRA-900H. Pytanie też czy amplituner kina domowego typu Yamaha RX-V6A/Denon1800H zagra dużo gorzej w stereo od wyżej wymienionych? Nie oczekuję audiofilskich doznań, a tutaj jest dużo większy wybór sprzętów z ARC w tym budżecie i da mi możliwość rozbudowy do filmów w przyszłości i wystarczyło by dorzucić więcej kolumn. Z góry dziękuję za porady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 13:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:31 (edytowany) 52 minuty temu, Showtime napisał: Poszukuję wzmacniacza i kolumn podstawkowych do pokoju ok 30 m2. Wzmacniacz musi być koniecznie z Hdmi ARC i w cenie do ok 2500zł Cześć z tych sprzętów które wymieniłeś posiadam Yamahę v6a,Heco aurora 300 i sub Klipscha tylko trochę większy. Ja już miałem kilka prób połączenia kina ze stereo i wszystkie zakończyły się fiaskiem,dlatego mam 2 systemy(fronty te same). Yamaha na pewno zapewni ci więcej doznań w kinie niż w stereo.Aurory 300 obecnie mam na sourroundach ,ale kiedys słuchałem ich z toppingem mx3 bodajże w 10m2 i było to raczej ciemne i basowe granie,nic w uszy nie kuło ale też brakowało w tym dzwięku szczegółów. Sub Klipscha bardziej do kina niż do stereo,osobiście swojego czasami z czystej ciekawości zapuszczę do muzy ale puki co nie udało mi się go okiełznać. Moja rada co do wzmaka/amplitunera.Widziałem na olx arcam 390 poniżej 3tyś,który ponoć daje radę w tym i w tym,może to będzie dobra droga.Podpytaj w dziale kino domowe. Edytowano Niedziela o 13:35 przez Sundin997 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 11:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:19 Cześć Z kolumn masz najciekawsze opcje moim zdaniem Grunt to ich posłuchać w połączeniu z docelowym wzmacniaczem. Sprawdziłbym na pewno Argon Audio SA2, a także Onkyo TX-8470. Moim zdaniem ciekawsze opcje od ampli KD w tym budżecie, WiiMa, czy Denona DRA-900H 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano Poniedziałek o 19:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:52 A coś co napędzi paczki wielkości cantonów podłogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:35 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:35 W tej cenie tylko Wiim DRA900 ok, ale do specyficznych kolumn, na przykłąd do Klipscha. Bo z Wiim to będzie barzdo analityczne granie. 8470 najlepszy ale jednak wyraźnie droższy. 10 godzin temu, base69 napisał: A coś co napędzi paczki wielkości cantonów podłogowych? Ale też z HDMI? Skąd u was te potrzeby? Stawiacie wygodne ponad dzwięk aż tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 10:07 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:07 14 godzin temu, base69 napisał: A coś co napędzi paczki wielkości cantonów podłogowych? Może Audiolab 7000A, ewentualnie ze średnią barwą coś pokroju Sonos Ampa, Marantz M1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano Wtorek o 18:33 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:33 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Stawiacie wygodne ponad dzwięk aż tak? Nie, mam dwa systemy. I do tv jest potrzebny inny dźwięk i najlepiej jeden pilot. Co do wzmaka ten onkyo jeśli gra w filmach epicko to będę o nim myślał. A ten szwedzki Argon byłby super, nawet SA1 mk2lepszy bo bez streamera (w tv będzie, a do prawdziwego słuchania i tak nie z niego) ale nadal ma bez sensu bt i niestety brak regulacji tonów, nawet programowej, chyba, że się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:47 Udostępnij Napisano Środa o 05:47 Jak potrzebujesz to tylko do TV to weź to co wygodne czyli Wiim Amp albo Argon bez streamera. W wiim masz regulację w Argon nie pamiętam. Warto zaglądnąć do manuala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Showtime Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu Dnia 19.02.2025 o 06:47, Piotr Sonido napisał: Jak potrzebujesz to tylko do TV to weź to co wygodne czyli Wiim Amp albo Argon bez streamera. W wiim masz regulację w Argon nie pamiętam. Warto zaglądnąć do manuala. A jak wypada ten Denon porównując do WIIM'a ? Jest chyba w całkiem dobrej cenie - a na pewno dużo taniej niż Onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Też mi się przyglądam... ktoś coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu A czy da radę coś wycisnąć z cen za Onkyo? Są tu sprzedawcy? Najtaniej znalazłem za 3200 nowy na olx od firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts