kwasiu91 Napisano Poniedziałek o 16:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:03 Witam. Posiadam telewizor LG 50NANO863P oraz soundbar Hisense U5120GW. Sprzęty są podłączone kablem HDMI. Przy wybraniu w tv opcji PCM dźwięk nie jest tak przestrzenny, ale w miarę odpowiada temu jak brzmi on na innych urządzeniach. Po wybraniu opcji Passthrough dźwięk jest przestrzennie każdy, ale przy odtwarzaniu np muzyki na żywo na YouTube, dźwięk wydaje się jakby był odtwarzany w rurze lub halu. Może nie jest to wyraźny pogłos, ale słychać różnice. Przy odtwarzaniu tego samego materiału na głośnikach komputera lub słuchawkach tego problemu nie ma. Ewidentnie przy Passthrough, przy którym dostępne jest Dolby Audio, odtwarza niektóre dźwięki gorzej. Próbowałem z różnymi equalizerami na soundbarze, ale efekt jest ten sam. Nie wiem czy tak ma po prostu być, czy coś należy ustawić inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 16:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:54 Nic z tym nie zrobisz. Tak to wlasnie jest gdy grajbelka z miniglosniczkami ma udawac dzwiek przestrzenny. Przy PCM dostaje pewnie stereo i jakos sobie radzi. Przy passthrough próbuje dekodować i zagrać to co zdekodował i wychodzi własnie kiszka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Poniedziałek o 20:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:34 4 godziny temu, kwasiu91 napisał: przy odtwarzaniu np muzyki na żywo na YouTube, dźwięk wydaje się jakby był odtwarzany w rurze lub halu. Takie oto genialne technologie próbują wciskać ludziom. Proponują minigłośniczki zamknięte w plastikową belkę i obiecują niesamowite wrażenia kinowe. Zawsze to lepiej jak audio z samego TV, ale marketing niektórych zbytnio ponosi w opisach. "Studyjna jakość dźwięku przestrzennego"... No nie mogę Zacytuję całość Cytat Doświadcz zapierającego dech w piersiach dźwięku kinowego w zaciszu własnego domu. Nowy Hisense U5120GW to rewolucyjny sposób na cieszenie się filmami, muzyką i grami ze studyjną jakością dźwięku przestrzennego. Dzięki dwunastu starannie rozmieszczonym głośnikom i potężnemu bezprzewodowemu subwooferowi, dźwięk całkowicie Cię otacza i zanurza w akcji. Ten wysokiej klasy 5.1.2-kanałowy soundbar łączy w sobie najnowsze technologie Dolby Atmos i DTSVirtual X z certyfikatem Hi-Res Audio, aby zapewnić wierne odwzorowanie każdego szczegółu. Dzięki technologiiHi-Remaster i zaawansowanej optymalizacjiAI EQ zawsze uzyskasz najlepsze możliwe wrażenia dźwiękowe. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:54 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:54 Nie zostaje mi nic innego, jak powiedzieć dokładnie. No tak grają belki. Wiem że ciezko będzie Ci to czytać bo pewnie lubisz takowy sprzet, No ale kompromisy. Słuchaj tak żeby się dało. Albo zmień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts