fikander Napisano Wtorek o 18:18 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:18 (edytowany) Jestem przed zakupem odtwarzacza sieciowego ( potrzebuje przede wszystkim spotify i radia). Z obu tych funkcji korzystam 50/50. Do tej pory używałem kombajnu pioneera hm72 gdzie mogłem bez szukania telefonu odpalić radio internetowe po prostu włączając zestaw. Czy na przykład taki Wiim PRO PLUS, Argon Solo/Straem, Audio Pro Link 2, NODE NANO albo może NAD CS-1 będzie zapamiętywał ostatnio odtwarzane radio i pozwalał przełączać się między źródłami z poziomu interfejsu? Nie chcę Chromecastów, vtunerów ani innych rzeczy, które wymagają telefonu do tak prostej funkcji jak słuchanie radia... Może to specyficzna wishlista ale próbuje się uwolnić od telefonu i zminimalizować jego rolę w moim życiu. Chciałbym po prostu kliknąć ON na sprzęcie i słuchać ulubionego radia a nie latać przez 10 min po całym domu i szukać telefonu... Gdzieś trafiłem na info, że Audio Pro Link 2 ma przyciski na górze pod które być może mógłbym przypisać sobie to co potrzebuje czyli np stacje radiowe lub spotify... Edytowano Wtorek o 18:30 przez fikander Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano Wtorek o 19:35 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:35 Ja w swoim WXC-50 mam taką opcję. Obsługę, poza aplikacją, zapewnia załączony pilocik. Piszę pilocik bo jest malutki. Ale sprawdza sie w boju. Ma przyciski od 1 do 6 do których przypisujesz sobie stacje radiowe. Po włączeniu zasilania streamer odtwarza ostatnią słuchaną stację radiową (chyba, że wyłączając słuchałeś np Spotify-to wtedy wciskając play uruchamiasz odtwarzanie Spotify od miejsca, w którym zakończyłeś wyłączając sprzęt). Fakt, że przypisać do przycisków można tylko 6 stacji, ale z drugiej strony ja mam przypisanych 6, a tak naprawdę w 99% słucham 4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Wtorek o 19:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:47 Yamaha NP-S303 Pamięć na 40 stacji radiowych, obsługa z pilota. Zapamiętuje na czym skończyło się słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:19 Udostępnij Napisano Środa o 06:19 Fajny odtwarzacz nie drogi tylko on już chyba nie ma wsparcia zdaje się. Nie wiem jak teraz na Wiim Pro ale na mini kiedyś miałem tak że wystarczyło kliknąć play i odtwarzał dalej to co ostatnio ale od pewnego czasu to u mnie nie działa. Nie wiem czy to nie kwestia jakies aktualizacji. Albo nie wszystkie źrodła puszcza w ten sosób. Wiec przeczuwam że na Pro będzie to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikander Napisano Środa o 07:51 Autor Udostępnij Napisano Środa o 07:51 (edytowany) 12 godzin temu, terracan1929 napisał: Ja w swoim WXC-50 mam taką opcję. Obsługę, poza aplikacją, zapewnia załączony pilocik. Piszę pilocik bo jest malutki. Ale sprawdza sie w boju. Ma przyciski od 1 do 6 do których przypisujesz sobie stacje radiowe. Po włączeniu zasilania streamer odtwarza ostatnią słuchaną stację radiową (chyba, że wyłączając słuchałeś np Spotify-to wtedy wciskając play uruchamiasz odtwarzanie Spotify od miejsca, w którym zakończyłeś wyłączając sprzęt). Fakt, że przypisać do przycisków można tylko 6 stacji, ale z drugiej strony ja mam przypisanych 6, a tak naprawdę w 99% słucham 4. Dzięki za odp. mniej więcej czegoś takiego szukam tylko idealnie byłoby w cenie i pudełku wielkośći Wiim, Argon ewentualnie NODE 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Fajny odtwarzacz nie drogi tylko on już chyba nie ma wsparcia zdaje się. Nie wiem jak teraz na Wiim Pro ale na mini kiedyś miałem tak że wystarczyło kliknąć play i odtwarzał dalej to co ostatnio ale od pewnego czasu to u mnie nie działa. Nie wiem czy to nie kwestia jakies aktualizacji. Albo nie wszystkie źrodła puszcza w ten sosób. Wiec przeczuwam że na Pro będzie to samo. No właśnie mniej więcej tego potrzebuje autostart ostatniego źródła plus możliwość zmiany z poziomu pilota lub interfejsu Edytowano Środa o 07:53 przez fikander Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Środa o 11:16 Udostępnij Napisano Środa o 11:16 @fikander w Wiimach ( oprócz mini bo tam nie ma w zestawie ) masz standardowy pilot, gdzie masz 4 przyciski, które sam sobie ustawiasz. Możesz tam przypisać radio internetowe czy np playlistę ze Spotify. Naciskasz i się włącza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikander Napisano Środa o 11:55 Autor Udostępnij Napisano Środa o 11:55 36 minut temu, Tomasz S. napisał: @fikander w Wiimach ( oprócz mini bo tam nie ma w zestawie ) masz standardowy pilot, gdzie masz 4 przyciski, które sam sobie ustawiasz. Możesz tam przypisać radio internetowe czy np playlistę ze Spotify. Naciskasz i się włącza. Dzięki za podpowiedź! czyli już wiem, że muszę patrzeć na PRO plus z pilotem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Środa o 11:58 Udostępnij Napisano Środa o 11:58 2 minuty temu, fikander napisał: Dzięki za podpowiedź! czyli już wiem, że muszę patrzeć na PRO plus z pilotem. moim zdaniem bardzo fajny sprzęt. Miałem i polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Środa o 16:02 Udostępnij Napisano Środa o 16:02 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Fajny odtwarzacz nie drogi tylko on już chyba nie ma wsparcia zdaje się. MusicCast? Pierwsze słyszę. https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/apps/index.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:05 Nie chodzi o MusicCast. Bo to także dostaje aktualizację. Ale ten player konkretnie 303 juzz daje się nie. Tak mi się wydaje. Źle myślę? 18 godzin temu, Tomasz S. napisał: @fikander w Wiimach ( oprócz mini bo tam nie ma w zestawie ) masz standardowy pilot, gdzie masz 4 przyciski, które sam sobie ustawiasz. Możesz tam przypisać radio internetowe czy np playlistę ze Spotify. Naciskasz i się włącza. O to to W takim razie z urządzenia nie działa już ale z pilota będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Czwartek o 10:35 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:35 W wiim pro zazwyczaj jest tak, że jak słuchasz radia internetowego to tym trójkącikiem na obudowie zatrzymujesz granie (po ustawionym czasie wiim wpada w stan uśpienia - widać to przygaśnięciem diody) i tym samym przyciskiem włączasz go znów i gra dalej tą samą stację. Nie musisz sięgać po pilota lub telefon. Gorzej jak słuchałeś np z Tidala - wtedy musisz włączyć z telefonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Czwartek o 14:54 Udostępnij Napisano Czwartek o 14:54 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie chodzi o MusicCast. Bo to także dostaje aktualizację. Ale ten player konkretnie 303 juzz daje się nie. Tak mi się wydaje. Źle myślę? Przepraszam, ale co chcesz "aktualizować"? To nie Windows 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:59 19 godzin temu, Palmos napisał: W wiim pro zazwyczaj jest tak, że jak słuchasz radia internetowego to tym trójkącikiem na obudowie zatrzymujesz granie (po ustawionym czasie wiim wpada w stan uśpienia - widać to przygaśnięciem diody) i tym samym przyciskiem włączasz go znów i gra dalej tą samą stację. Nie musisz sięgać po pilota lub telefon. Gorzej jak słuchałeś np z Tidala - wtedy musisz włączyć z telefonu. no własnie tak miałem na mini i w pewnym momencie przestało to działać. 15 godzin temu, pairtick napisał: Przepraszam, ale co chcesz "aktualizować"? To nie Windows 😁 W pewnym momencie wyłączą Ci radio jak na innych urządzeniach starych, Spotify zmieni niedługo plany taryfowe na pewno będzie to wymagać aktualizacji. Co jak co ale te urządzenia poi prostu tego wymagają. https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/AUDIOLAB/LAB_SERIES/M-NET?s1=1 Pamiętasz to? Spróbuj z tego korzystać teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 13:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:02 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: W pewnym momencie wyłączą Ci radio jak na innych urządzeniach starych, Spotify zmieni niedługo plany taryfowe na pewno będzie to wymagać aktualizacji. Nie korzystam ze Spotify, bo jutro może przestać działać 😁 A radia internetowe jakoś działają. U mnie Squeezebox Touch czy Yamaha NP-S303 to tylko streamery/transporty - reszta sprzętu, zaczynając od DAC, się nie zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts