MexterDorgan Napisano Środa o 08:53 Udostępnij Napisano Środa o 08:53 Siemka, posiadam poczciwą Yamaszkę RX-797, sprawuje się jak najbardziej okej, jednak czuje małą potrzebę zmiany, oraz chciałbym trochę dostosować audio pod nowy wygląd salonu (26m2) Dlatego zastanawiam sie nad wymianą Yamaszki na coś pokroju Wiim Amp/pro, ew. coś pokroju audiolaba 6000a play. Zestaw który aktualnie gra to Melodika BLK40 MK3/Elac FS68.2 + REL Quake, z perspektywą zmiany na inne kolumny pokroju Elac 3.0 F6.3, Heco Aurora 700, Opal 30. Co byście polecili w budżecie Wiim Amp? Pozdro Ps. gdzie najbliżej Częstochowy znajde dobry salon gdzie odsłucham ww kolumny? 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 09:42 Udostępnij Napisano Środa o 09:42 Cześć Audiolab 6000A to granie moim zdaniem dużo lepsze od WiiM Ampa. Jest przy tym jednak cieplejszy, WiiM ma bliżej do Yamahy Warto też sprawdzić Cambridge Audio AXR100, CXA61, czy Musical Fidelity M2si Ale do nich trzeba dokupić streamer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MexterDorgan Napisano Środa o 10:29 Autor Udostępnij Napisano Środa o 10:29 45 minut temu, Q21 napisał: Cześć Audiolab 6000A to granie moim zdaniem dużo lepsze od WiiM Ampa. Jest przy tym jednak cieplejszy, WiiM ma bliżej do Yamahy Warto też sprawdzić Cambridge Audio AXR100, CXA61, czy Musical Fidelity M2si Ale do nich trzeba dokupić streamer Mi cieplejsze granie nie przeszkadza, wręcz czasami Melodika w ucho zakłuje Streamera aktualnie nie wymagam, po kablu do telewizora z tidala też zagra nienajgorzej 😅 A do podanych wzmacniaczy, które kolumny z wymienionych byś polecił? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 16:30 Udostępnij Napisano Środa o 16:30 6 godzin temu, MexterDorgan napisał: A do podanych wzmacniaczy, które kolumny z wymienionych byś polecił? Warto posłuchać wszystkich Mogę dopisać kilka opcji co najwyżej, ale ostatecznego wyboru Ty już musisz dokonać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MexterDorgan Napisano Środa o 17:06 Autor Udostępnij Napisano Środa o 17:06 35 minut temu, Q21 napisał: Warto posłuchać wszystkich Mogę dopisać kilka opcji co najwyżej, ale ostatecznego wyboru Ty już musisz dokonać Ja to bym się najchętniej do Was na odsłuchy wybrał, ale jednak to przedsięwziecie na cały dzień, trzeba czas znaleźć Jak wygląda kwestia wypożyczenia na odsłuchy? Oferujecie coś takiego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:50 Żebyś nie zmienił na coś gorszego? Bo to w Twoim przypadku jest możliwe Albo na to samo tylko z innymi logami Faktycznie AXR100 jako mocna jednostka to fajna opcją + Wiim mini Co do kolumn ot od razu Ci powiem. To sa klasowo kolumny równe z tym co masz. Melodika BL40 i ELAC 68.2 które masz to fajne kolumny. Te będa nowsze, nie lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 08:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:50 15 godzin temu, MexterDorgan napisał: Jak wygląda kwestia wypożyczenia na odsłuchy? Oferujecie coś takiego? Jak najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MexterDorgan Napisano Czwartek o 16:32 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 16:32 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Żebyś nie zmienił na coś gorszego? Bo to w Twoim przypadku jest możliwe Albo na to samo tylko z innymi logami Faktycznie AXR100 jako mocna jednostka to fajna opcją + Wiim mini Co do kolumn ot od razu Ci powiem. To sa klasowo kolumny równe z tym co masz. Melodika BL40 i ELAC 68.2 które masz to fajne kolumny. Te będa nowsze, nie lepsze. Czyli co? Dobra zmiana to dopiero na JET? Bardzo wizualnie mi siedzą Elac'i 3.0. Chociaż może bym tylko do kompa podstawkowe wymienił z 2.0 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:47 13 godzin temu, MexterDorgan napisał: Czyli co? Dobra zmiana to dopiero na JET? Bardzo wizualnie mi siedzą Elac'i 3.0. Chociaż może bym tylko do kompa podstawkowe wymienił z 2.0 🤔 Dobra zmiana to na coś z wyższej półki nie mówie koniecznie o ELACu, tu sprawa jest bardziej prosta. Ale z innych firm moim zdaniem modele które wymieniłeś lepsze nie są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts